Het vereenvoudigen van bedrijfsprocessen

 

Een MSP vereenvoudigt het inhuurproces. Vanwege de veranderingen op de arbeidsmarkt zijn bij veel organisaties bedrijfsprocessen en structuren niet meegegroeid met een grotere flexibele schil en nieuwe werkverhoudingen. Zo ontstaan diverse werkwijzen en contractvormen. Dit leidt vaak tot administratieve rompslomp met veel facturen en weinig overzicht. Daar bovenop komt de veranderende wetgeving – wet DBA– en organisaties moeten tegen deze uitdagingen opboksen. Een MSP ontzorgt opdrachtgevers en leidt het inhuurproces van extern tijdelijk personeel in de juiste banen.

Wat doet een MSP?

 

Een managed service provider (MSP) kun je zien als een externe partij die bijdraagt aan de groei en succes van je onderneming. Een MSP beheert verschillende elementen in het inhuurproces om bedrijfsprocessen efficiënter te laten verlopen, maar ook om kosten te besparen. De MSP adviseert opdrachtgevers op basis van de organisatiedoelstellingen. Daarnaast is een MSP operationeel verantwoordelijk voor het selecteren van leveranciers van extern personeel (leveranciersbeheer) en het managen (en delen van) het inhuurproces. Denk hierbij aan het uitzetten van vacatures, het on- & offboarden van kandidaten en de inhuuradministratie tot en met de facturatie. Steeds meer organisaties zetten een MSP in voor de werving van tijdelijke arbeidskrachten. Denk hierbij aan freelancers, aannemers, consultants en ander tijdelijk personeel.

Stroomlijn het inhuurproces met een MSP: 3 voordelen

 

Wil je een MSP inschakelen om het inhuurproces van je organisatie te verbeteren? Het levert de volgende voordelen op:

 

1. Inhuurstrategie voor de lange termijn

 

Een MSP heeft als doel om het inhuurprogramma naar een hoger niveau te tillen. Zij biedt specialistische marktkennis, contacten en ervaringen om de inhuur van extern talent makkelijker te maken. Een MSP kan met gemak goede kandidaten leveren. Met een MSP kun je aan het inhuurproces werken voor de lange termijn. Dit komt mede doordat een MSP aan de hand van tools – zoals een Vendor Management Systeem (VMS) – het inhuurproces van begin tot einde kan automatiseren.

2. Procesoptimalisatie

 

Door samen te werken met een MSP bespaar je kosten op de inhuur. MSP-dienstverleners hebben vaak medewerkers met MSP-ervaring maar ook kennis en inzichten in de arbeidsmarkt, wet- en regelgeving, trends en ontwikkelingen in de sector. Vaak zijn in het eerste jaar de kostenbesparingen al zichtbaar, waarna de MSP een meer strategische rol omarmt om de kwaliteit van het ingehuurde talent en de dienstverlening van de leveranciers te verbeteren. Denk hierbij aan betere budgetcontrole, meer correcte facturen en minder administratief werk, controle functieprofielen, centraal beheren van het inhuurprogramma tot inbreng van kennis en expertise van specialisten.

 

3.  Maatwerk

 

Het optimaliseren van een inhuurprogramma blijft altijd maatwerk. MSP-dienstverleners maken daarom een diepgaande analyse van je huidige situatie en wensen. Vervolgens ontwikkelen ze een op maat gemaakt programma en voeren het uit. Per kwartaal wordt de voortgang gerapporteerd en de doelstellingen aangescherpt. Zo kun je effectief samenwerken met een MSP voor de inhuur van extern talent.

Gerelateerde artikelen

MSP.png

Blog

Een overzicht van alle MSP-begrippen
Leestijd 5 min.

Wil je samenwerken met een MSP? Dan is het belangrijk dat je op de hoogte bent…

5.png

Blog Interview

Circle8 maakt werk van PTOW
Leestijd 5 min.

Het ‘nieuwe normaal’ vraagt om een nieuwe manier van werken. Al ruim vóór de…

42.png

Blog

De ins en outs van datagedreven recruitment
Leestijd 5 min.

De coronapandemie heeft bij veel organisaties geleid tot een versnelde…

10.png

Blog

8 tips voor effectieve referral recruitment
Leestijd 5 min.

Referral recruitment is het werven van personeel via je eigen medewerkers. Je…

94.png

Blog

8 tips voor effectieve referral recruitment
Leestijd 5 min.

De zoektocht naar nieuwe medewerkers kost vaak veel tijd en moeite. Om middelen…

19.png

Blog

Hoe werkt talent management in de praktijk?
Leestijd 5 min.

Het succes van elke organisatie staat of valt met getalenteerde werknemers. Voor…

65.png

Blog

Wat is reversed billing?
Leestijd 5 min.

Bedrijven die met flexkrachten of zzp’ers werken weten niet altijd of hun…

Wat is outplacement-min.png

Blog

Wat is outplacement en hoe werkt het?
Leestijd 5 min.

Bedrijfsovernames, verplaatsingen van banen naar andere locaties of een…