Het vereenvoudigen van bedrijfsprocessen

 

Een MSP vereenvoudigt het inhuurproces. Vanwege de veranderingen op de arbeidsmarkt zijn bij veel organisaties bedrijfsprocessen en structuren niet meegegroeid met een grotere flexibele schil en nieuwe werkverhoudingen. Zo ontstaan diverse werkwijzen en contractvormen. Dit leidt vaak tot administratieve rompslomp met veel facturen en weinig overzicht. Daar bovenop komt de veranderende wetgeving – wet DBA– en organisaties moeten tegen deze uitdagingen opboksen. Een MSP ontzorgt opdrachtgevers en leidt het inhuurproces van extern tijdelijk personeel in de juiste banen.

Wat doet een MSP?

 

Een managed service provider (MSP) kun je zien als een externe partij die bijdraagt aan de groei en succes van je onderneming. Een MSP beheert verschillende elementen in het inhuurproces om bedrijfsprocessen efficiënter te laten verlopen, maar ook om kosten te besparen. De MSP adviseert opdrachtgevers op basis van de organisatiedoelstellingen. Daarnaast is een MSP operationeel verantwoordelijk voor het selecteren van leveranciers van extern personeel (leveranciersbeheer) en het managen (en delen van) het inhuurproces. Denk hierbij aan het uitzetten van vacatures, het on- & offboarden van kandidaten en de inhuuradministratie tot en met de facturatie. Steeds meer organisaties zetten een MSP in voor de werving van tijdelijke arbeidskrachten. Denk hierbij aan freelancers, aannemers, consultants en ander tijdelijk personeel.

Stroomlijn het inhuurproces met een MSP: 3 voordelen

 

Wil je een MSP inschakelen om het inhuurproces van je organisatie te verbeteren? Het levert de volgende voordelen op:

 

1. Inhuurstrategie voor de lange termijn

 

Een MSP heeft als doel om het inhuurprogramma naar een hoger niveau te tillen. Zij biedt specialistische marktkennis, contacten en ervaringen om de inhuur van extern talent makkelijker te maken. Een MSP kan met gemak goede kandidaten leveren. Met een MSP kun je aan het inhuurproces werken voor de lange termijn. Dit komt mede doordat een MSP aan de hand van tools – zoals een Vendor Management Systeem (VMS) – het inhuurproces van begin tot einde kan automatiseren.

2. Procesoptimalisatie

 

Door samen te werken met een MSP bespaar je kosten op de inhuur. MSP-dienstverleners hebben vaak medewerkers met MSP-ervaring maar ook kennis en inzichten in de arbeidsmarkt, wet- en regelgeving, trends en ontwikkelingen in de sector. Vaak zijn in het eerste jaar de kostenbesparingen al zichtbaar, waarna de MSP een meer strategische rol omarmt om de kwaliteit van het ingehuurde talent en de dienstverlening van de leveranciers te verbeteren. Denk hierbij aan betere budgetcontrole, meer correcte facturen en minder administratief werk, controle functieprofielen, centraal beheren van het inhuurprogramma tot inbreng van kennis en expertise van specialisten.

 

3.  Maatwerk

 

Het optimaliseren van een inhuurprogramma blijft altijd maatwerk. MSP-dienstverleners maken daarom een diepgaande analyse van je huidige situatie en wensen. Vervolgens ontwikkelen ze een op maat gemaakt programma en voeren het uit. Per kwartaal wordt de voortgang gerapporteerd en de doelstellingen aangescherpt. Zo kun je effectief samenwerken met een MSP voor de inhuur van extern talent.

Gerelateerde artikelen

22.png

Blog

5 tips om de ontwikkeling van je medewerker te stimuleren
Leestijd 5 min.

Alles is veranderlijk en in beweging: zo ook de werkgever, de werknemer én de…

16.png

Blog

Wat is duurzame inzetbaarheid?
Leestijd 5 min.

Duurzame inzetbaarheid blijft voor veel werkgevers een belangrijk thema. Niet…

75.png

Blog

Wat is strategische personeelsplanning?
Leestijd 5 min.

Strategische personeelsplanning (SPP) is een strategie die ontwikkeld wordt door…

59.png

Blog

Het belang van digitale vaardigheden voor ICT-professionals
Leestijd 5 min.

De digitalisering van onze maatschappij neemt in een rap tempo toe. Nederland is…

57.png

Blog

Wat betekent detachering en waarom zou je ervoor kiezen?
Leestijd 5 min.

Door de flexibilisering van de arbeidsmarkt hebben werkgevers behoefte aan…

82.png

Blog

Wat is quiet quitting? En wat kun je er als werkgever tegen doen?
Leestijd 5 min.

Het is ogenschijnlijk een nieuwe trend op de arbeidsmarkt: quiet quitting. Bij…

92.png

Blog

Het belang van een inclusieve cultuur binnen een organisatie
Leestijd 5 min.

Succesvolle organisaties hebben een divers en inclusief personeelsbestand. Juist…

49.png

Blog

De voordelen van een vierdaagse werkweek: een betere werk- en leefbalans voor werknemers?
Leestijd 5 min.

In plaats van vijf dagen werken, maar vier dagen werken? Het is een scenario…