Definitie van campus recruitment

 

Campus recruitment is een handige manier voor werkgevers om studenten kennis te laten maken met het vakgebied. Het is een kans om studenten aan de organisatie te binden en tegelijkertijd te laten proeven van het werkende leven.

 

Campus recruitment is de werving van studenten voor stages, traineeships en startersbanen. Vóór de pandemie vond het wervingsproces grotendeels plaats op locatie, denk hierbij aan een bedrijvendag of inhousedagen. Dit kost uiteraard veel tijd en geld. Digitale events vormen voor werkgevers nu een handig middel om studenten online kennis te laten maken met de organisatie.

De voordelen van campus recruitment

 

Campus recruitment biedt voordelen voor zowel werkgevers als (toekomstige) werknemers. Het is ten eerste voor organisaties vaak goedkoper om een student aan te nemen voor een stage of startersbaan. Zo kun je als werkgever hem of haar meteen de kneepjes van het vak leren en praktische begeleiding aanbieden. Daarnaast biedt een student een frisse blik op de werkzaamheden en de manier van werken binnen de organisatie.

 

Wanneer je investeert in studenten dan kan je daar op de lange termijn voordelen uithalen. Na het afstuderen en tijdens de zoektocht naar een baan kennen ze je immers al als organisatie én werkgever. De keerzijde is dat het je als werkgever wel tijd en geld kost om de student op te leiden. Het is daarnaast belangrijk dat je de bedrijfscultuur en werkzaamheden aan de student kenbaar maakt om verzuim en verloop te voorkomen.

Campus recruitment in de praktijk

 

Hoe kun je nu jong talent bereiken voor je organisatie? Zo werkt campus recruitment in de praktijk:

 

1. Social Media

Het internet en social media is sterk vervlochten met het leven van studenten. Zorg voor een goede online presentatie van de organisatie op social media. Met het delen van aantrekkelijke en informatieve content op social media – denk hierbij aan je website tot LinkedIn en Instagram – trek je de aandacht van studenten, zodat ze contact willen opnemen met je organisatie.

 

2. Online events

Hoewel het einde van de pandemie nadert volgen veel studenten op universiteiten en hogescholen nog steeds hun colleges online. Vanwege de aanhoudende coronamaatregelen is het nu niet makkelijk om bedrijvendagen en inhousedagen te organiseren. Kies ervoor om deze events online te organiseren.

Het voordeel is dat nu meer studenten kunnen aanhaken om kennis te maken met de organisatie bijvoorbeeld via een virtuele tour van het kantoor. Een online event biedt ook de kans voor studenten om contact te leggen met werknemers waarbij ze prangende vragen kunnen stellen waar doorgaans minder ruimte voor is.

 

3. Stageplaatsen en traineeships

Creëer stageplaatsen en traineeships voor studenten. Zo maakt de student op een praktische manier kennis met de verschillende werkzaamheden en processen binnen de organisatie. Daarnaast kan een stagiair de naamsbekendheid van je bedrijf vergroten door zijn of haar ervaringen te delen met klasgenoten.

 

4. Campus recruitment

tools Er zijn verschillende campus recruitment tools, zoals bijvoorbeeld Homerun, waardoor campus recruitment toegankelijk wordt voor alle werkgevers. Campus recruitment tools zijn goedkoop en efficiënt: zo bespaar je tijd voor het binnen hengelen van de juiste kandidaat.

Gerelateerde artikelen

95.png

Blog

Wat is loopbaanontwikkeling en waarom is het belangrijk?
Leestijd 5 min.

Van een vijfjarenplan tot een droom om een eigen bedrijf te starten: het is…

7.png

Blog

Waarom is onboarding belangrijk?
Leestijd 5 min.

Met behulp van onboarding zorg je ervoor dat nieuwe medewerkers snel en soepel…

67.png

Blog

Hoe zet je vendor management in voor je organisatie?
Leestijd 5 min.

Krapte op de arbeidsmarkt, digitalisering, en de eeuwige zoektocht naar…

36.png

Blog

Een (on)gelijk speelveld: flexwerk op de Nederlandse arbeidsmarkt
Leestijd 5 min.

Op de Nederlandse arbeidsmarkt is het aantal flexwerkers in de laatste decennia…

50.png

Blog

Het tekort aan IT-professionals: mogelijke oplossingen
Leestijd 5 min.

Digitalisering drukt een stempel op de maatschappij. Burgers, bedrijven en…

32.png

Blog

Goed werkgeverschap: wat verstaan we daaronder?
Leestijd 5 min.

Goed werkgeverschap is een belangrijk onderwerp bij werkgevers van nu. Zorgen…

werken in de zomer.png

Blog

Is de zomer een handige tijd om een nieuwe baan of opdracht te vinden?
Leestijd 4 min.

De zomer kan een uitstekende periode zijn voor interim professionals en zzp’ers…

ZZP'er.png

Blog

Hoe ga je om met vakanties als zzp’er?
Leestijd 3 min.

Vakanties zijn niet alleen bedoeld voor werknemers in loondienst. Ook als zzp’er…