Wat is onboarding?

 

Onboarding is het proces voor een succesvolle integratie van nieuwe medewerkers in de organisatie. Onboarding gaat veel verder dan de standaard eerste dag van een nieuwe medewerker. Het gaat over elke actie die nieuwe medewerkers helpt begrijpen hoe dingen werken in de nieuwe werkomgeving, laat kennismaken met de bedrijfsfilosofie en -cultuur. Het is belangrijk dat nieuwe medewerkers zich welkom en gewaardeerd voelen in het team waar zij deel van uitmaken.

 

Onboarding verwijst naar elke actie die nieuwe medewerkers helpt begrijpen hoe dingen werken in de nieuwe werkomgeving, laat kennismaken met de bedrijfsfilosofie en bedrijfscultuur.

Onboarding op afstand

 

Met behulp van onboarding zorg je ervoor dat nieuwe medewerkers snel in de organisatie ‘landen’. Maar nu, als gevolg van corona, thuiswerken een grote vlucht heeft genomen, is goede onboarding zelfs nóg belangrijker. Op afstand vertrouwd raken met de bedrijfscultuur en de sfeer binnen een organisatie vormt een extra uitdaging.

Waarom onboarding belangrijk is

 

Waarom onboarding belangrijk is? Door de krapte op de arbeidsmarkt, zien bedrijven zich gedwongen om steeds meer tijd en energie te steken in het aantrekken van nieuw talent. Waarom onboarding zo belangrijk is, is omdat je veel moeite moet doen om de juiste talenten te vinden en binnen te halen. Dan is het zaak dat deze mensen zich zo snel mogelijk snel welkom en gewaardeerd voelen.

 

De eerste drie maanden op een nieuwe werkplek zijn cruciaal. Als de goodwill in deze periode wordt verspeeld is de kans groot dat een medewerker weer vertrekt. Dan moet je als bedrijf weer op zoek naar een vervanger en begint het wervingsproces van voren af aan. Dat kost veel tijd, energie en geld. Met een effectief onboardingprogramma kun  je deze snelle uitstroom van nieuwe medewerkers grotendeels voorkomen.

Met onboarding sneller productief

 

Een ander voordeel van een goed onboardingprogramma is dat nieuwe medewerker zich niet alleen betrokken voelt maar ook gemotiveerd is om het beste uit zichzelf te halen. Met een goed ontwikkeld inwerkproces, voelt de nieuwe collega zich sneller thuis in zijn nieuwe rol en zal hij sneller productief zijn. In deze tijden waarin mensen vaker op afstand moeten samenwerken is onboarding belangrijker dan ooit, juist om de betrokkenheid van nieuwe medewerkers bij hun werkgever te vergroten.

Gerelateerde artikelen

57.png

Blog

Wat betekent detachering en waarom zou je ervoor kiezen?
Leestijd 5 min.

Door de flexibilisering van de arbeidsmarkt hebben werkgevers behoefte aan…

31.png

Blog

Een duurzaam personeelsbeleid: dit heb je nodig!
Leestijd 5 min.

Een duurzaam personeelsbeleid is belangrijk. Op personeel moet je zuinig zijn.…

DBA.png

Blog

De impact van de wet DBA op zzp’ers en werkgevers
Leestijd 5 min.

De regels voor zzp’ers zijn met de invoering van de wet DBA (deregulering…

67.png

Blog

Hoe zet je vendor management in voor je organisatie?
Leestijd 5 min.

Krapte op de arbeidsmarkt, digitalisering, en de eeuwige zoektocht naar…

58.png

Blog

Hoe kunnen organisaties meer vrouwen naar de IT-sector trekken?
Leestijd 5 min.

Het heersende mediabeeld dat de IT-sector een mannenwereld is, klopt niet meer.…

10.png

Blog

8 tips voor effectieve referral recruitment
Leestijd 5 min.

Referral recruitment is het werven van personeel via je eigen medewerkers. Je…

96.png

Blog

5 tips voor het verhogen van duurzame inzetbaarheid op de werkvloer
Leestijd 5 min.

Van vergrijzing tot krapte op de arbeidsmarkt: duurzame inzetbaarheid is een…

19.png

Blog

Hoe werkt talent management in de praktijk?
Leestijd 5 min.

Het succes van elke organisatie staat of valt met getalenteerde werknemers. Voor…