Uit onderzoek van Deloitte blijkt dat 87 procent van de organisaties aangeeft dat het creëren en bewaken van de bedrijfscultuur en betrokkenheid van werknemers een van hun grootste uitdagingen is. Dit is opmerkelijk, want de werkcultuur heeft directe invloed op de bedrijfswinst, waarbij een betrokken team de winst met 21 procent doet stijgen door verhoogde productiviteit van werknemers. 

 

Als zzp’er kun je een waardevolle bijdrage leveren aan een organisatie, maar dit gaat niet altijd zonder uitdagingen. Het is

 

namelijk niet makkelijk om verandering meteen te implementeren op de werkvloer. Het vergt tijd, overleg en energie van zowel de zzp’er als de organisatie. Maar hoe pak je het aan?
 

Verandering op de werkvloer: drie tips

Hoe stimuleer je verandering op de werkvloer op een creatieve manier? Met de onderstaande tips kun jij meteen aan de slag:

 

1. Vergroot het werkplezier

Als zzp’er heb je de unieke kans om de samenwerking tussen werknemers te verbeteren. Met een frisse blik op het werkproces en de onderlinge verhoudingen binnen het team, kun je een waardevolle bijdrage leveren. Kijk naar manieren waarop collega’s op een positieve manier met elkaar kunnen omgaan, bijvoorbeeld door elke twee maanden een dag te reserveren om de onderlinge banden te versterken.
 

Tip: Wees proactief. Plan koffiemomentjes of lunchommetjes in met collega’s om te kijken waar je bij kunt helpen. Informele kennisoverdracht kan ook heel waardevol zijn!
 

2. Bevorder betrokkenheid

Een betrokken team is een productief team. Als zzp'er kun je de betrokkenheid van medewerkers vergroten door actief te luisteren naar hun ideeën en feedback. Organiseer bijvoorbeeld een brainstormsessie waarin iedereen de kans krijgt om zijn of haar stem te laten horen. Dit geeft niet alleen waardevolle inzichten, maar creëert ook een gevoel van inclusiviteit en betrokkenheid.

​​​​​​​

​​​​

 

3. Moedig innovatie aan

Een cultuur van voortdurende verbetering en innovatie is zeer belangrijk voor elke organisatie die relevant wil blijven. Als zzp'er kun je nieuwe perspectieven en ideeën inbrengen. Moedig het team aan om buiten de gebaande paden te denken en nieuwe benaderingen te verkennen. Dit kan variëren van het implementeren van nieuwe technologieën tot het heroverwegen van bestaande processen.
 

Tip: Organiseer een workshop of trainingssessie waarin je de laatste trends en ontwikkelingen binnen jouw vakgebied deelt. Zo blijft het team op de hoogte en gemotiveerd om vernieuwingen te omarmen. Dit bevordert niet alleen de vaardigheden van het team, maar versterkt ook de positie van de organisatie!

 

Gerelateerde artikelen

61.png

Blog

Social Return on Investment: wat betekent het precies?
Leestijd 5 min.

Per 1 januari 2015 is de participatiewet in werking getreden. Het doel? Mensen…

19.png

Blog

Hoe werkt talent management in de praktijk?
Leestijd 5 min.

Het succes van elke organisatie staat of valt met getalenteerde werknemers. Voor…

14.png

Blog

Strategische planning in 2021: de prominente rol van HR
Leestijd 7 min.

Hoewel we 2020 liever zo snel mogelijk vergeten, hebben we ook een aantal…

6.png

Blog

10 tips voor een onboarding programma voor nieuwe medewerkers
Leestijd 5 min.

Er zijn vele manieren om een onboarding programma voor nieuwe medewerkers tot…

58.png

Blog

Hoe zorg je voor een goede employer branding gericht op zzp’ers?
Leestijd 5 min.

Organisaties die hun werkgeversmerk versterken richten zich voornamelijk op…

96.png

Blog

5 tips voor het verhogen van duurzame inzetbaarheid op de werkvloer
Leestijd 5 min.

Van vergrijzing tot krapte op de arbeidsmarkt: duurzame inzetbaarheid is een…

81.png

Blog

Hoe kunnen medewerkers op afstand het beste samenwerken?
Leestijd 5 min.

Werken op afstand is een blijvertje. Steeds meer werkgevers ontkomen er niet aan…

44.png

Blog

Work from anywhere’ is de trend die blijft
Leestijd 5 min.

In de maanden dat corona hard toesloeg in New York, gaven een aantal daar…