Voor velen is Blue Monday de meest deprimerende dag van het jaar. Maar is het echt de meest slechte werkdag van het jaar of is het een mislukte publiciteitsstunt?

 

De term werd bedacht door de Britse psycholoog Cliff Arnall op verzoek van reisorganisatie Sky Travel. Hij creëerde een ‘formule’ voor de januari-blues, gebaseerd op factoren zoals de tijd die is verstreken sinds Kerst, het verbreken of opgeven van goede voornemens,  slecht weer en de schulden die je hebt. Hoewel deze formule later werd ontkracht, werd het idee toch door de reisorganisatie gebruikt in een persbericht voor hun winteraanbiedingen.

 

Dit jaar valt ‘Blue Monday’ op maandag 15 januari 2024. Wij delen vier tips waar werkgevers direct mee aan de slag kunnen gaan.

 

Tip 1: Creëer een positieve werkomgeving

Voor werknemers is het prettig om te werken in een positieve omgeving. Goede omgang met collega’s op de werkvloer speelt hierbij een belangrijke rol. Een welgemeend compliment van een manager of collega kan wonderen doen. Plan op Blue Monday een kort moment in waar het team zich richt op elkaars sterke punten en hoe je je elkaar aanvult. Wanneer je dit deelt, draagt het op deze dag niet alleen bij aan individuele groei, maar bevordert het tegelijkertijd ook de teamsfeer.

 

Tip 2: Zorg voor ontspanning op het werk

Hoewel het belangrijk is om taken af te ronden, hebben werknemers soms ook behoefte aan een moment van rust. Maak tijd vrij voor ontspanning. Steeds meer bedrijven bieden een ‘welzijnsbudget’ aan dat iedere werknemer naar eigen

 

inzicht kan besteden: van meditatiesessies tot sportuitrusting. Ook vergadervrije dagen zijn een optie. Wees alert en zorg er in ieder geval voor dat er ruimte is voor werknemers op de werkvloer om voor een kort moment hun hoofd leeg te maken en te ontstressen.

 

Tip 3: Een ontspannen geest voor beter werk

Een gezond lijf is belangrijk, maar een heldere geest evenzeer. Knoop op Blue Monday het gesprek aan met medewerkers over hun geestelijke gezondheid. Overweeg bijvoorbeeld een buddy-systeem. Uit de praktijk blijkt dat een buddysysteem de onderlinge verbinding tussen collega’s stimuleert en het welzijn en functioneren van werknemers bevordert.

 

 

 

Tip 4: Benut de talenten van medewerkers

Om geluk te vergroten, is het slim om de talenten van medewerkers te ontwikkelen. Laat hen op deze dag hun talenten in kaart brengen en doelen stellen die ze in 2024 willen behalen. Deze doelen kunnen vervolgens vertaald worden naar concrete acties voor persoonlijke en organisatorische groei!

Kortom, het maakt eigenlijk niet uit of Blue Monday een fabel is of toch niet. Als werkgever kun je bij deze dag stilstaan en extra aandacht schenken aan het welbevinden van werknemers.

 

Gerelateerde artikelen

87.png

Blog

4 tips voor de ontwikkeling van je medewerkers
Leestijd 5 min.

Door de krapte op de arbeidsmarkt hebben veel organisaties moeite om beschikbare…

91.png

Blog

Hoe zet je een strategische personeelsplanning op?
Leestijd 5 min.

In een steeds veranderende wereld is het belangrijk om na te denken over wie je…

62.png

Blog

Wat is een HRM-scan?
Leestijd 5 min.

Door de schaarste op de arbeidsmarkt is het belangrijk dat HR zich richt op…

24.png

Blog

Wat is offboarding en waarom is het net zo belangrijk als onboarding?
Leestijd 5 min.

Afscheid nemen van medewerkers is nooit leuk. Of het nu een gedwongen of…

20.png

Blog

Wat is de employee journey?
Leestijd 5 min.

Het is voor werkgevers belangrijker dan ooit om een positieve…

48.png

Blog

Wat betekent het nieuwe werken?
Leestijd 5 min.

Het nieuwe werken betekent: geen gesprekken bij het koffieapparaat maar via…

Veranderde HR wet- en regelgeving in 2023-min.png

Blog

De verplichte AOV voor zzp’ers: laat jezelf goed informeren!
Leestijd 5 min.

De verplichte arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV) komt eraan voor zzp’ers.…

De voordelen van job rotation-min.png

Blog

Stimuleer verandering op de werkvloer: 4 tips
Leestijd 5 min.

De start van het nieuwe jaar is een kans voor groei! In het eerste kwartaal van…