Zelfstandig professionals
Jouw talent verdient onze opdrachten. Zodat jij kan blijven groeien, als professional én als mens.
Diensten
Leveranciers
Een plek om te kunnen groeien. Toegang tot de mooiste opdrachtgevers.
Opdrachtgevers
Groei met onze talenten mee. Keuze uit de beste professionals.
Over Circle8
Circle8 biedt een nieuwe kijk op human capital voor zelfstandig professionals, organisaties en leveranciers: Total Talent Flow.
Trending
Artikelen, interviews en whitepapers. Ons overzicht van alles wat trending is binnen de (flexibele) arbeidsmarkt.
Deel dit artikel
Blog
Het kan voorkomen dat een medewerker tijdelijk niet goed in zijn vel zit. Bijvoorbeeld door problemen in de privésfeer, maar het kan ook voortkomen uit moeilijkheden op het werk. Hierdoor bestaat de kans dat de medewerker vastloopt tijdens zijn of haar werkzaamheden, wat kan leiden tot langdurig verzuim met de kans op uitval. Het is dus belangrijk dat werkgevers proactief handelen en tijdig ingrijpen wanneer een medewerker vastloopt. Maar wat kan je als werkgever precies doen om te helpen? In dit artikel geven wij enkele praktische tips.
1. Herken de signalen
Het is als werkgever belangrijk om de vinger aan de pols te houden en op de hoogte te zijn van het welbevinden van je medewerkers. Let op tekenen van frustratie over werkzaamheden, zichtbare ontevredenheid binnen het team en merkbare prestatievermindering. Dit zijn enkele belangrijke signalen die kunnen duiden of een medewerker niet goed op zijn plek zit.
2. Knoop het gesprek aan
Als een medewerker zich niet goed voelt, heeft dit vaak invloed op het hele team. Daarom is het belangrijk om ruimte vrij te maken voor een gesprek, zowel individueel of samen met het team, om te achterhalen waar de medewerker tegenaan loopt. Door begrip te tonen en de mogelijkheid te bieden om te praten, bied je al steun aan je medewerker. 3. Stimuleer de medewerker
Het is als werkgever niet altijd nodig om direct actie te ondernemen. Bied in plaats daarvan ondersteuning aan de medeweker, zodat deze zelf op zoek kan gaan naar oplossingen. Geef hem of haar de ruimte en begeleid in het vinden van mogelijke oplossingen.
4. Zoek samen naar werkaanpassingen
Het is slim om in overleg met de medewerker te bekijken welke stappen hij of zij kan nemen. Bespreek welke taken de medewerker kan uitvoeren en wat daarvoor nodig is. Richt je in eerste instantie op korte termijn oplossingen, stel heldere werkafspraken op en evalueer deze regelmatig.
5. Schakel hulp in bij dreigend verzuim
Als de situatie niet verbetert, is het belangrijk om op tijd hulp in te schakelen. Houd gedurende het proces contact met de medewerker. Kies bijvoorbeeld voor wekelijks gesprekken om te peilen hoe hij of zij zich voelt. Mocht de situatie na verloop van tijd niet veranderen, aarzel dan niet om de hulp in te roepen van een Arbo-professional.
Een duurzaam personeelsbeleid is belangrijk. Op personeel moet je zuinig zijn.…
Ben je van plan om een zzp’er in te huren? Als opdrachtgever moet je goede…
Blog Interview
Innovatie HRM: het is misschien niet de meest voordehandliggende woordgroep,…
Een organisatie staat of valt met de juiste werknemers. Werkgevers besteden…
De zoektocht naar nieuwe medewerkers kost vaak veel tijd en moeite. Om middelen…
Digitalisering drukt een stempel op de maatschappij. Burgers, bedrijven en…
In plaats van vijf dagen werken, maar vier dagen werken? Het is een scenario…
De arbeidsmarktwetgeving is voortdurend aan verandering onderhevig. Ook in 2023…