Waarom Agile?

Agile is een methodologie die organisaties helpt om snel en efficiënt te reageren op veranderende omstandigheden. Hierbij speelt samenwerking, flexibiliteit en klantgerichtheid een belangrijke rol. Agile teams werken vaak in blokken van twee weken – korte iteraties – en passen hun plannen aan op basis van feedback en nieuwe inzichten.
 

Flexibiliteit is een belangrijk element van agile werken. Uit onderzoek van MIT blijkt dat agile teams organisaties in staat stellen om klantgericht te werken en innovatiever te zijn. Met agile teams kunnen organisaties zich aanpassen aan veranderende omstandigheden zonder kostbare vertragingen.

 

Voordelen inzet zzp’ers en interim professionals in agile teams

Nu rijst de vraag: hoe kunnen organisaties deze flexibiliteit bereiken? Een handige manier is door zzp’ers en interim professionals binnen het team in te zetten. Deze experts brengen kennis en ervaring mee naar een project, zonder dat je ze vast in dienst hoeft te nemen. Dit maakt hen de perfecte aanvulling op agile teams.  Wij zetten alle voordelen voor je op een rij:

●      Snel inzetbaar: als werkgever kun je zzp’ers en interim professionals snel inschakelen waar dat nodig is. Dat betekent dat je als organisatie snel kunt reageren op nieuwe kansen of uitdagingen. 
  

●      Specialistische kennis: deze professionals brengen vaak specialistische kennis met zich mee. Dit kan een aanzienlijke impact hebben op de kwaliteit en effectiviteit van het werk.
 

●      Flexibele kosten: als organisatie betaal je alleen voor de daadwerkelijke tijd en expertise die je nodig hebt. Dit leidt tot kostenbesparingen, want de inzet van een zzp’er of interim professional is goedkoper dan het in dienst nemen van fulltime medewerkers.
 

●      Andere perspectieven: zzp’ers en interim professionals brengen andere perspectieven en werkervaringen met zich mee, wat kan leiden tot innovatieve oplossingen.
 

●      Kennisoverdracht: door hun werkzaamheden zijn deze professionals gewend om snel te schakelen tussen projecten. Daardoor kunnen ze hun kennis snel overdragen aan het team, waardoor de leercurve wordt verkort.

 

 

Hoe pak je agile werken met externen praktisch aan?

Wanneer je ervoor kiest om een zzp’er of interim professional op te nemen in je team vereist dat enige planning. Met de onderstaande drie aandachtspunten kun je als organisatie dit proces soepel laten verlopen:
 

1. Duidelijke doelen en rollen: stel duidelijke doelstellingen en verwachtingen op voor zowel het project als het team. Zorg ervoor dat alle teamleden – ook de zzp’er en interim professional – deze begrijpen. Daarnaast is het belangrijk dat ieder teamlid op de hoogte is van zijn of haar rol en verantwoordelijkheden. Dit voorkomt verwarring en overlapping van taken.

2. Open communicatie: goede communicatie tussen teamleden is een must. Bied ruimte voor open en regelmatige communicatie binnen het team. Dit bevordert de samenwerking en het delen van kennis.

 

3. Feedback en evaluatie: het is verstandig om regelmatig feedback te geven. Dit helpt bij het identificeren van verbeterpunten en het optimaliseren van de samenwerking.

 

Meer weten of doorpraten over de mogelijkheden binnen jouw organisatie? Laat het weten via ons contactformulier.

 

 

Gerelateerde artikelen

78.png

Blog

Waarom modern werkgeverschap steeds populairder wordt
Leestijd 5 min.

Modern werkgeverschap is een hot topic. Steeds meer bedrijven gaan op zoek naar…

27.png

Blog

Wat is een HR-cyclus en hoe zet je deze effectief in?
Leestijd 5 min.

Breng je huidige HR-cyclus in kaart. Van het eerste sollicitatiegesprek tot het…

86.png

Blog

De meerwaarde van leiderschaps-ontwikkeling voor managers
Leestijd 5 min.

Gelet op de huidige krapte van de arbeidsmarkt, is het voor veel organisaties…

90.png

Blog

Medewerkersbetrok-kenheid als cruciaal onderdeel van de employee journey
Leestijd 5 min.

De vraag die in deze arbeidsmarkt steeds terugkomt: hoe word je een…

66.png

Blog

Hoe kunnen werkgevers het werkgeluk verhogen binnen de organisatie?
Leestijd 5 min.

Wat is werkgeluk? De ene werknemer hecht waarde aan geld en aanzien, terwijl…

agile werken.png

Blog

Agile werken met zzp’ers en interim professionals
Leestijd 4 min.

Organisaties zijn voortdurend op zoek naar manieren om zich aan te passen aan…

1.png

Blog

Een hoge medewerkersbetrokkenheid: wat levert dat op?
Leestijd 5 min.

Een gezonde werkplek is belangrijk. Niet alleen voor het welzijn van…

do's en dont's.png

Blog

De belangrijkste do’s en don’ts voor interim professionals
Leestijd 3 min.

Als interim professional speel je een belangrijke rol in verschillende…