De Amerikaanse auteur en wetenschapper Peter Senge bedacht samen met zijn collega’s het concept van de lerende organisatie. In zijn boek ‘The Fifth Discipline: The Art & Practice of the Learning Organization’ stelt hij dat organisaties alleen succesvol zijn als zij flexibel kunnen inspelen op een voortdurend veranderende omgeving.

 

Een lerende organisatie stelt haar werknemers in staat om zich aan te passen door scholing, ontwikkeling en initiatief te stimuleren. Een lerende organisatie is dus een organisatie waarin medewerkers de ruimte krijgen om hun vaardigheden en dienstverlening aan te passen aan een veranderende omgeving.

 

Organisaties met een sterke leercultuur zijn succesvol. Bekende voorbeelden zijn grote bedrijven zoals Amazon of Salesforce. Amazon heeft een sterke leercultuur die prioriteit 

 

geeft aan de ontwikkeling van werknemers met een breed scala aan leermiddelen, zoals training op de werkvloer en online leerplatforms. Het bedrijf bevordert ook een cultuur van verbetering door ‘kaizen’ (continu verbeteren) en de ‘Fail Fast, Learn Fast’-aanpak, die het leren van mislukkingen en het snel itereren van ideeën aanmoedigt.

 

De vier voordelen van een lerende organisatie

Als werkgever is het dus slim om het idee van een lerende organisatie volledig te omarmen en het te zien als een belangrijk element binnen het bedrijfsmodel. Zowel huidige werknemers als potentiële werknemers zijn op zoek naar kansen om zichzelf positief uit te dagen. Organisaties kunnen hier aan bijdragen door hen een kans te geven om te groeien en te ontwikkelen. Dit zijn vier voordelen van het creëren van een leercultuur:

 

1. Continu verbeteren

Deel nieuwe ideeën over bedrijfsprocessen met werknemers. Door dit toe te passen, kan een organisatie voortdurend feedback krijgen die de bedrijfsactiviteiten kan verbeteren. Processen die misschien vijf of vijftien jaar geleden effectief waren, werken misschien nu niet meer zo goed. Dit komt mede door de digitalisering van de werkcultuur, waardoor de manier waarop zaken worden gedaan, is veranderd.

 

Door nieuwe ideeën te stimuleren kunnen organisaties de creativiteit van werknemers benutten. Werkgevers die inspelen op innovatie en een cultuur van experimenteren bevorderen, kunnen zich aanpassen aan snel veranderende marktontwikkelingen.
 

2. Talentontwikkeling benutten

Het vinden en binden van nieuwe medewerkers is een belangrijke taak voor iedere organisatie. De HR-afdeling moet talent identificeren en tijdens het onboarding proces op de juiste manier meenemen in de bedrijfsprocessen, zodat het talent zich op de juiste manier kan ontwikkelen.

 

Werknemers die willen leren en (door)groeien in hun carrière zullen actief op zoek gaan naar andere mogelijkheden als hun huidige werkgever geen platform biedt om hun vaardigheden te ontwikkelen. Lerende organisaties geven hun werknemers 

​​​​

 

de kans om te groeien en hun vaardigheden verder te ontwikkelen. Dit verhoogt de werknemersbetrokkenheid en het werkgeluk.
 

3. Meer samenwerking

Bij middelgrote en grote organisaties zijn afdelingen en teams van elkaar gescheiden. Dit draagt eraan bij dat sommige teams of werknemers niet op de hoogte zijn van de bedrijfsdoelstellingen.

 

Door de bedrijfsmissie- en doelen op een duidelijke wijze te communiceren aan alle medewerkers kan dit bijdragen aan een betere samenwerking. Alleen met een goede samenwerking kunnen teams elkaar ondersteunen en uitdagingen  oplossen wanneer deze zich voordoen.

 

Als bedrijf pluk je de vruchten wanneer medewerkers gestimuleerd worden deel te nemen aan openhartige gesprekken en creatieve oplossingen binnen de organisatie.
 

4. Minder personeelsverloop

Lerende organisaties moedigen werknemers aan om meer betrokken te zijn en bouwen daardoor meer gemeenschapszin op in het bedrijf. Ze stellen teamleden in staat om trots te zijn op hun werk en plek binnen de organisatie. Dit zorgt ervoor dat werknemers langer bij het bedrijf blijven.

 

Gerelateerde artikelen

ondersteuningsbehoefte_-min.png

Blog

Wat zijn de voordelen van een Leven Lang ontwikkelen (LLO)?
Leestijd 5 min.

Nieuwe technologieën ontwikkelen zich razendsnel, de pensioenleeftijd schuift…

Trends voor 2023-min.png

Blog

De 5 HR-trends voor 2023
Leestijd 5 min.

De coronacrisis is voorbij en de arbeidsmarkt is weer volop in beweging. In 2022…

40.png

Blog

Wat is medewerkerstevredenheid en hoe verhoog je deze?
Leestijd 5 min.

Tevreden medewerkers zorgen voor tevreden klanten. Inzetten op een hoge…

2.png

Blog

Big Five persoonlijkheidstest
Leestijd 5 min.

Maak kennis met de Big Five persoonlijkheidstest. Als we het over ‘the big five’…

Wetgeving-min.png

Blog

Zo stimuleer je een leven lang ontwikkelen op de werkvloer
Leestijd 4 min.

Het is belangrijk voor zowel werknemers in loondienst als zzp’ers om continu te…

52.png

Blog

Zo bouw je een talentpool voor je organisatie
Leestijd 5 min.

Een talentpool is voor organisaties een handig hulpmiddel om geïnteresseerde…

58.png

Blog

Hoe kunnen organisaties meer vrouwen naar de IT-sector trekken?
Leestijd 5 min.

Het heersende mediabeeld dat de IT-sector een mannenwereld is, klopt niet meer.…

do's en dont's.png

Blog

De belangrijkste do’s en don’ts voor interim professionals
Leestijd 3 min.

Als interim professional speel je een belangrijke rol in verschillende…