Uit onderzoek van ABN AMRO blijkt de laatste jaren een baan als werknemer met daarnaast een bijbaan als zzp’er in opkomst te zijn. Steeds meer mensen kiezen ervoor een aantal maanden als zelfstandige te werken en dan weer terug te keren in loondienst, of het allebei tegelijkertijd te doen.

 

Volgens sectoreconoom Mario Bersem komt dit door de krappe arbeidsmarkt die de positie van werknemers versterkt, waardoor “werknemers meer keuze hebben en onderhandelingsmacht. Zij kunnen hun werk daardoor met meer autonomie en variatie invullen.”

 

Hoeveel mag je verdienen als parttime ondernemer en aan welke regels moet je voldoen? Met onderstaande tips kun jij straks aan de slag als zzp’er naast je vaste baan. Waar moet je rekening mee houden?

 

Hoeveel mag je als zzp’er bijverdienen?

Er zijn geen strikte regels hoeveel je mag bijverdienen als zzp’er. Het is echter slim om het volgende in gedachten te houden: hoe meer geld je verdient naast je baan in loondienst, hoe hoger je belast wordt. Je bijverdiensten worden namelijk opgeteld bij je inkomen uit je baan in loondienst. Uiteindelijk betaal je over dat totaalbedrag inkomstenbelasting.

 

Wil je als zzp’er aan de slag naast je baan in loondienst zonder dat je over je extra inkomsten belasting hoeft te betalen? Als je omzet per kalenderjaar maximaal €1.800 is, dan ben je niet verplicht om jouw onderneming aan te melden bij de Kamer van Koophandel (KvK). Bovendien ben je dan ook niet verplicht om je als btw-ondernemer aan te melden bij de Belastingdienst.

 

Hoe zit het met de Belastingdienst?

Als je in loondienst bent, hoef je je niet druk te maken over de jaarlijkse aangifte voor de inkomstenbelasting. Als zelfstandige wél. In principe kun je pas officieel aan de slag als zzp’er nadat je je hebt ingeschreven bij de KvK – behalve als je niet voldoet aan de omzetgrens van €1.800.

 

Ben je officieel een ondernemer voor de KvK? Dan ben je verplicht om per kwartaal, per maand of per jaar btw-aangifte te doen. Ook moet je ervoor zorgen dat je elk jaar op tijd je aangifte inkomstenbelasting doet.

 

Tip: Houd je administratie goed bij om eventuele verrassingen te voorkomen. Je kunt hulp inschakelen van een boekhouder zodat je administratie altijd op rolletjes loopt.

 

 

 

Hoeveel uur moet je werken als parttime ondernemer?

De Belastingdienst biedt enkele voordelen voor zzp’ers. Om gebruik te kunnen maken van deze fiscale voordelen moet je als parttime ondernemer minstens 1.225 uur per jaar in je bedrijf steken (het urencriterium). Dit komt ongeveer neer op 24 uur per week, als je vakantiedagen niet meerekent. Maar je kunt zowel directe als indirecte uren meetellen voor het urencriterium. Indirecte uren zijn bijvoorbeeld de uren die je in je bedrijf steekt, maar waarvoor je niet betaald wordt, zoals reistijd, administratie bijhouden of het volgen van een cursus om je kennis bij te spijkeren. Directe uren zijn declareerbare uren ofwel de gewerkte uren voor klanten en opdrachtgevers.
 

Welke fiscale voordelen zijn er?

Als zzp’er kun je gebruik maken van enkele fiscale voordelen zoals bijvoorbeeld de zelfstandigen- en de startersaftrek. Naast je vaste baan moet je als parttime ondernemer een flink aantal

 

uren aan je eigen bedrijf besteden. Dat kan een flinke opgave zijn. Lukt het niet om te voldoen aan het urencriterium? Dan ziet de Belastingdienst je niet als zzp’er en mag je geen gebruik maken van zakelijke aftrekposten. Het gaat dan als zzp’er met een parttime baan om ‘inkomen uit overig werk.’


Aftrekposten:
 

1. Startersaftrek: een aftrekpost voor startende zzp’ers. Je kunt hier als zzp’er drie keer gebruik van maken. De startersaftrek bedraagt € 2.123 in 2023.
 

2. Zelfstandigenaftrek: als je hier als zzp’er voor in aanmerking komt, mag je een vast bedrag van je winst aftrekken waardoor je minder belasting hoeft te betalen. De zelfstandigenaftrek bedraagt € 5.030 in 2023, maar de overheid bouwt het geleidelijk af. In 2024 is de zelfstandigenaftrek € 3.750.

 

Gerelateerde artikelen

31.png

Blog

Een duurzaam personeelsbeleid: dit heb je nodig!
Leestijd 5 min.

Een duurzaam personeelsbeleid is belangrijk. Op personeel moet je zuinig zijn.…

54.png

Blog

Managed Service Provider: wat is het?
Leestijd 5 min.

Door de aanhoudende krapte op de arbeidsmarkt worstelen werkgevers met het…

58.png

Blog

Hoe kunnen organisaties meer vrouwen naar de IT-sector trekken?
Leestijd 5 min.

Het heersende mediabeeld dat de IT-sector een mannenwereld is, klopt niet meer.…

werken in de zomer.png

Blog

Is de zomer een handige tijd om een nieuwe baan of opdracht te vinden?
Leestijd 4 min.

De zomer kan een uitstekende periode zijn voor interim professionals en zzp’ers…

51.png

Blog

De digitale kenniskloof op de arbeidsmarkt
Leestijd 5 min.

Steeds meer traditionele banen verdwijnen door de toenemende digitalisering.…

Werkgeluk.png

Blog

Hoe draag je als opdrachtgever bij aan werkgeluk?
Leestijd 4 min.

Weet jij waar je tijdelijke krachten waarde aan hechten? Als opdrachtgever heb…

76.png

Blog

De belangrijkste punten uit de Wet Transparante en voorspelbare arbeidsvoorwaarden
Leestijd 5 min.

Het arbeidscontract is in de afgelopen decennia nauwelijks veranderd. Het…

Total Talent Flow.png

Blog

5 tips voor een intakegesprek voor interim professionals
Leestijd 5 min.

Als interim professional moet je telkens nieuwe opdrachten verwerven. Een…