De vakantietijd is een periode waar veel mensen reikhalzend naar uitkijken. Even weg van de dagelijkse sleur, genieten van ontspanning en nieuwe ervaringen opdoen. Maar als zzp'er ligt het misschien net even anders. Als je niet werkt, verdien je immers niets. Toch is het belangrijk om de juiste balans te vinden tussen werk en ontspanning. Een vakantie hoort hier ook bij. Wij geven je enkele tips:
 

Een financiële buffer

In tegenstelling tot werknemers in loondienst, heb je geen wettelijk recht op betaalde vakantiedagen. Je bent vrij om je eigen vakanties te plannen, maar je moet er wel voor zorgen dat je financieel voorbereid bent. Het is verstandig om tijdens drukke periodes geld opzij te zetten. Zo kun je tijdens je vakantie zonder inkomsten rondkomen, maar ook voor de periode erna zonder geldzorgen weer aan de slag gaan.

 

Stuur al je facturen naar je opdrachtgevers voor je vakantie. Dan is de kans groot dat je een deel krijgt uitbetaald tijdens of na je vakantie. En vergeet ook niet de rekeningen die tijdens je vakantie betaald moeten worden. Bij de meeste banken kun je betaalopdrachten vooraf klaar zetten.
 

Goede communicatie

Het is belangrijk om je klanten op de hoogte te stellen van je vakantieplannen. Communiceer duidelijk en tijdig wanneer je niet beschikbaar bent én wanneer je weer terug bent. Dit kan via e-mail, een nieuwsbrief of zelfs een persoonlijk gesprek.

 

Klanten waarderen het wanneer je open bent over je afwezigheid. Het stelt hen in staat om hun verwachtingen en

 

planning aan te passen. Zorg ervoor dat je eventuele urgente zaken afhandelt voordat je vertrekt, zodat er geen onverwachte verrassingen ontstaan tijdens je vakantie.

 

Doorwerken tijdens vakantie

Hoewel het verleidelijk kan zijn om je laptop mee te nemen en af en toe te werken, is het belangrijk om ook echt te ontspannen. Vakantie is bedoeld om los te komen van je werk en op te laden.

 

Natuurlijk kan het voorkomen dat je af en toe wat werk wil verzetten, bijvoorbeeld om spoedproblemen op te lossen of om een langdurig project op schema te houden. Als je ervoor kiest om te werken tijdens je vakantie, stel dan duidelijke grenzen voor jezelf. Plan specifieke werktijden in.

 

Kan je echt niet stoppen met werken tijdens je vakantie? Omdat je een belangrijk project hebt lopen of net bent gestart met je onderneming? In dat geval kun je ervoor kiezen om je vakantie te combineren met werken. Dit kan bijvoorbeeld door slechts een paar uur per dag te werken en de rest van de tijd vrij te nemen. Zo behoud je de flexibiliteit en kun je toch genieten van je vakantie.

 

Als zzp’er werk je hard en verdien je het om af en toe even helemaal tot rust te komen. Maak gebruik van deze tijd om nieuwe energie op te doen, je creativiteit te stimuleren en nieuwe inspiratie op te doen. Vakanties kunnen je helpen om fris en gemotiveerd terug te komen, klaar om weer aan de slag te gaan.

Gerelateerde artikelen

69.png

Blog

Dit zijn de 5 belangrijkste HR-instrumenten voor je organisatie
Leestijd 5 min.

HR zit als een spin in het web tussen alle afdelingen binnen een organisatie.…

Total Talent Flow.png

Blog

Thuiswerkvergoeding: wat is er mogelijk?
Leestijd 4 min.

Goede arbeidsvoorwaarden zijn belangrijk voor werknemers wanneer ze kiezen voor…

40.png

Blog

Wat is medewerkerstevredenheid en hoe verhoog je deze?
Leestijd 5 min.

Tevreden medewerkers zorgen voor tevreden klanten. Inzetten op een hoge…

Baan ZZP ernaast.png

Blog

Aan de slag als zzp’er naast je vaste baan? Vier tips
Leestijd 5 min.

Vrijheid en flexibiliteit zijn voor veel mensen belangrijke factoren om aan de…

Wetgeving-min.png

Blog

Zo stimuleer je een leven lang ontwikkelen op de werkvloer
Leestijd 4 min.

Het is belangrijk voor zowel werknemers in loondienst als zzp’ers om continu te…

15.png

Blog

Arbeidsmobiliteit: alle ins en outs
Leestijd 5 min.

Van een krappe arbeidsmarkt tot een veranderend personeelsbestand: werkgevers…

Welke organisatiestructuur kies jij.png

Blog

De vier voordelen van een lerende organisatie
Leestijd 4 min.

In een steeds veranderende markt is het belangrijk dat werknemers zich blijven…

93.png

Blog

De 6 belangrijkste HR metrics voor HR analytics
Leestijd 5 min.

Als HR-professional ben je constant bezig met het vinden én behouden van goede…