Aantrekkelijke optie om het arbeidstekort op te lossen

Gezien de krapte op de arbeidsmarkt is het interessant om de groep pensioengerechtigden niet uit het oog te verliezen. In Grijs Potentieel, een rapport dat ABN AMRO afgelopen februari uitbracht, is er sprake van een enorm onbenut potentieel. De komende 10 jaar gaat het om ruim 900.000 werknemers. Dit zijn mensen, die ook na hun 67e bereid zijn om in deeltijd te blijven werken.

 

Op dit moment is er een tekort van 450.000 fulltime werknemers en de verwachting is dat die tekorten verder oplopen. Dat tekort kan voor een groot deel worden opgevangen door in deeltijd werkende gepensioneerden.

 

Argumenten om door te werken

Veel gepensioneerden geven aan dat ze door willen werken als wordt voldaan aan de volgende twee voorwaarden: werkplezier en flexibele werktijden. Ook financiële motieven spelen een rol, maar wel in mindere mate.

 

En dat terwijl werken na de pensioengerechtigde leeftijd financieel aantrekkelijk is. Omdat ze geen AOW-premie meer hoeven af te dragen, houden pensioengerechtigde werknemers netto meer salaris over. Een interessante optie voor zzp'ers die niet hebben gespaard voor hun pensioen en op deze wijze hun AOW verder willen aanvullen.

 

 

 

Interessante optie voor werkgevers

Voor werkgevers is het goed om na te denken over hoe deze groep van toegevoegde waarde kan zijn bij het oplossen van personeelstekorten. Omdat een groot deel van de werknemers dat wil doorwerken heeft aangegeven dat deeltijd de voorkeur heeft, is het goed om in kaart te brengen op welke manieren bestaande taken kunnen worden opgeknipt om verschillende part-time functies te creëren.

 

Ook is het goed om het gesprek aan te gaan met zzp'ers of werknemers die de pensioengerechtigde leeftijd naderen. Veel werknemers die bijna met pensioen gaan, zijn zich niet bewust van het feit dat doorwerken ook een optie is. Op het moment dat een werkgever dit onderwerp bespreekbaar maakt, is het mogelijk dat beide partijen de samenwerking voortzetten, ook vanaf de AOW-leeftijd.

 

 

​​​​

 

(Financiële) voordelen werkgever

Niet alleen voor een werknemer heeft doorwerken na het pensioen voordelen, ook een werkgever plukt er de vruchten van. Er hoeven geen werknemersverzekeringen meer te worden betaald. Het gaat dan bijvoorbeeld om de WW en de AOW.

 

Niet alleen financieel gezien zijn er voordelen aan werken met mensen boven de pensioengerechtigde leeftijd. Uit onderzoek van TNO blijkt dat er minder uitval is op de werkvloer bij ouderen dan bij jongeren. Uit een ander onderzoek, van een uitzendbureau dat gespecialiseerd is in het uitzenden van mensen die pensioengerechtigd zijn, zijn oudere werknemers ook minder vaak ziek. Van hun gedetacheerden was 80 procent in een jaar tijd nooit ziek.

 

 

Gerelateerde artikelen

42.png

Blog

De ins en outs van datagedreven recruitment
Leestijd 5 min.

De coronapandemie heeft bij veel organisaties geleid tot een versnelde…

93.png

Blog

De 6 belangrijkste HR metrics voor HR analytics
Leestijd 5 min.

Als HR-professional ben je constant bezig met het vinden én behouden van goede…

Trends voor 2023-min.png

Blog

De 5 HR-trends voor 2023
Leestijd 5 min.

De coronacrisis is voorbij en de arbeidsmarkt is weer volop in beweging. In 2022…

89.png

Blog

Onderhandelen over een salarisverhoging: hoe doe je dat?
Leestijd 5 min.

De Nederlandse arbeidsmarkt kampt nog steeds met een krapte. Werkgevers zijn…

32.png

Blog

Goed werkgeverschap: wat verstaan we daaronder?
Leestijd 5 min.

Goed werkgeverschap is een belangrijk onderwerp bij werkgevers van nu. Zorgen…

service management-min.png

Blog

Hoe kun je jouw field service management verbeteren?
Leestijd 5 min.

Of je nu al jaren werkt met field service management of daar net mee bent…

Nieuwe regels voor zzp'ers.png

Blog

Een leven lang ontwikkelen: de voorwaarden van een levenlanglerenkrediet
Leestijd 5 min.

Je bent nooit uitgeleerd. Het biedt zowel persoonlijke als professionele…

De voordelen van job rotation-min.png

Blog

De voordelen van job rotation voor werknemer en werkgever
Leestijd 5 min.

Als werkgever is het belangrijk om je medewerkers te stimuleren om het beste uit…