Total talent management

 

Vanuit hun hoofdkantoor in Nieuwegein koppelt Circle8 professionals aan de juiste organisaties en vice versa. Met succes, want het bedrijf is sinds de oprichting in 1986 uitgegroeid tot één van de grootste leveranciers van flexibele kennis en capaciteit in Nederland. Voor hun dienstverlening hanteert Circle8 het principe van Total Talent Flow, waarbij wordt gekeken naar álle aspecten binnen organisaties die bijdragen aan een effectieve en efficiënte inzet van al het (aanwezige) talent.

 

"Een belangrijke voorwaarde van thuiswerken daarbij is, dat je als werkgever erop vertrouwt dat je mensen de verantwoordelijkheid nemen die je aan hen toevertrouwt."

Plaats- en tijdsonafhankelijk werken (PTOW)

 

In het kader van ‘practice what you preach’ staat Circle8 zelf ook altijd open voor innovaties om de eigen manier van werken te verbeteren. Zo omarmde het bedrijf al ruim vóór de uitbraak van de coronapandemie het plaats- en tijdsonafhankelijk werken (PTOW).

 

“Niet vanuit kostenoverwegingen, maar omdat we altijd op zoek zijn naar manieren waarbij mensen het beste uit zichzelf kunnen halen”, zegt Waaijenberg. “Is dat door ze elke dag van 9.00 uur tot 17.00 uur op kantoor te laten werken? Of bieden we ze de vrijheid om hun werkdag naar eigen inzichten in te vullen? Die laatste optie sluit natuurlijk veel meer aan op de huidige tijdgeest waarin mensen meer dan ooit op zoek zijn naar zingeving in hun werk en een goede balans tussen werk en privé.”

Het nieuwe werken in de praktijk

 

De komst van corona en de bijbehorende beperkende maatregelen brachten de ontwikkelingen rondom plaats- en tijdsonafhankelijk werken in een stroomversnelling.

 

Waaijenberg: “Nu we gedwongen thuiswerken, krijgen we elke dag de bevestiging dat je niet de hele dag op kantoor hoeft te zitten om je werk goed te doen. Een belangrijke voorwaarde daarbij is, dat je als werkgever erop vertrouwt dat je mensen de verantwoordelijkheid nemen die je aan hen toevertrouwt. Verder moeten alle digitale tools natuurlijk goed werken en moet je mensen faciliteren bij het inrichten van een goede werkplek thuis.”

 

 

Verplicht thuiswerken

 

Natuurlijk was het verplicht thuiswerken ook niet altijd een pretje. Waaijenberg: ”Voor mensen die alleen wonen, is thuiswerken vaak erg eenzaam. Voor mensen die thuis de hele dag de kinderen over de vloer hadden, was het ook zwaar. Sowieso horen we vaak dat men het enerzijds prettig vindt om vanuit huis te werken, maar dat ze anderzijds de sociale contacten op de werkvloer enorm missen. Maar dat zijn allemaal corona-gerelateerde problemen, die straks hopelijk niet meer opgaan. Dan ben je immers vrij om elkaar op te zoeken wanneer je wilt.”

Flexibele werkplek

 

Volgens Waaijenberg is plaats- en tijdonafhankelijk werken (PTOW) niet hetzelfde als thuiswerken. “Het gaat erom dat mensen op een andere manier met werk en collega’s omgaan. Wat mij betreft moet kantoor veel meer een inspirerende ontmoetingsplaats worden in plaats van een plek waar alleen maar gewerkt wordt. Daartoe hebben we de oude kantooropstelling die was ingericht op basis van de klassieke afdelingsstructuur, omgeturnd tot één grote flexibele werkplek. Daarmee creëer je meer dynamiek, omdat mensen veel meer dan voorheen gaan samenwerken over de afdelingsgrenzen heen."

 

"Dit pasten we al toe in ons Dynahouse, waar wij onze klanten, leveranciers en professionals ook de mogelijkheid bieden om gebruik te maken van de daar aanwezige flexplekken en vergaderruimtes, waardoor er ook weer meer interactie ontstaat met mensen van buiten je eigen organisatie.”

Gerelateerde artikelen

19.png

Blog

Hoe werkt talent management in de praktijk?
Leestijd 5 min.

Het succes van elke organisatie staat of valt met getalenteerde werknemers. Voor…

21.png

Blog

Employer branding strategie als matchmaker
Leestijd 5 min.

Een goede employer branding strategie is onmisbaar als bedrijf. Organisaties…

81.png

Blog

Hoe kunnen medewerkers op afstand het beste samenwerken?
Leestijd 5 min.

Werken op afstand is een blijvertje. Steeds meer werkgevers ontkomen er niet aan…

38.png

Blog

HR automatisering: zo houd je meer tijd over voor je medewerkers
Leestijd 5 min.

Succesvol ondernemen staat of valt met het vinden én houden van goede…

43.png

Blog

De 4 HR-trends voor 2022
Leestijd 5 min.

Tijdens de coronacrisis hebben werkgevers en werknemers zich volledig aangepast…

6.png

Blog

10 tips voor een onboarding programma voor nieuwe medewerkers
Leestijd 5 min.

Er zijn vele manieren om een onboarding programma voor nieuwe medewerkers tot…

10.png

Blog

8 tips voor effectieve referral recruitment
Leestijd 5 min.

Referral recruitment is het werven van personeel via je eigen medewerkers. Je…

28.png

Blog

Employee engagement: 5 tips - Huis van Talent
Leestijd 5 min.

Medewerkers die niet alleen hun werk doen, maar écht betrokken zijn bij je…