Netwerken

Een van de meest effectieve manieren om freelance werk te vinden, is door te netwerken. Maak gebruik van de vakantieperiode om je netwerk uit te breiden. Bezoek zomerse evenementen, borrels en seminars waar je potentiële klanten en andere professionals kunt ontmoeten.

 

Neem je visitekaartjes mee en wees niet bang om jezelf voor te stellen en te vertellen over je expertise. Wie weet komt er een interessante samenwerking uit voort.

 

Maak gebruik van online platforms

Tegenwoordig zijn er talloze online platforms waar freelancers en opdrachtgevers samenkomen. Maak een profiel aan op een online netwerksite zoals LinkedIn, of platformen zoals Upwork of Freelancer.nl die jouw vaardigheden en diensten in de schijnwerpers zetten.

 

Zorg ervoor dat je profiel up-to-date is en gebruik trefwoorden die relevant zijn voor jouw vakgebied. Dit vergroot de kans dat opdrachtgevers jou kunnen vinden tijdens hun zoektocht naar zzp’ers.

 

Investeer in bestaande klantrelaties

Tijdens de zomermaanden is het de ideale gelegenheid om contact op te nemen met je bestaande klanten. Stuur ze een vriendelijke e-mail om te informeren naar hun plannen voor de vakantie en vraag of er mogelijkheden zijn om samen te werken gedurende deze periode.

 

Soms hebben bedrijven extra hulp nodig, zelfs als ze deels gesloten zijn. Door in contact te blijven met je klanten, kun je bestaande relaties versterken en wellicht nieuwe kansen ontdekken.

 

Verbeter je online aanwezigheid

Bedrijven hebben in de zomer vaak meer tijd om online te zoeken naar zzp’ers. Zorg ervoor dat je een professionele website hebt waarop je jouw diensten en portfolio kunt presenteren. Optimaliseer je website voor zoekmachines, zodat potentiële opdrachtgevers je gemakkelijk kunnen vinden.

 

Daarnaast is het belangrijk om actief te zijn op sociale media. Deel waardevolle content, reageer op relevante berichten en toon je expertise. Dit vergroot je zichtbaarheid en kan leiden tot nieuwe opdrachten.

 

Bied zomerse specials aan

Een andere strategie om opdrachten binnen te halen tijdens de vakantieperiode is door zomerse specials aan te bieden. Overweeg kortingen, speciale pakketten of tijdelijke aanbiedingen om potentiële klanten aan te trekken. Door in te spelen op de zomerse sfeer en behoeften van bedrijven, kun je opvallen tussen de concurrentie en de aandacht trekken van potentiële opdrachtgevers.

 

Blijf proactief, laat jezelf zien en wees creatief in het benaderen van potentiële klanten. Wie weet leidt deze zomer tot nieuwe en waardevolle kansen voor jouw zzp-carrière.

 

Groei mee

Ben jij op zoek naar een plek waar je gezien wordt? Bij Circle8 kun je als zzp’er doorgroeien. Wij werken samen met de leukste opdrachtgevers in Nederland. Als zzp’er heb jij het bij ons voor het kiezen. Nieuwsgierig? Bekijk onze actuele opdrachten of neem direct contact met ons op.

Gerelateerde artikelen

28.png

Blog

Employee engagement: 5 tips - Huis van Talent
Leestijd 5 min.

Medewerkers die niet alleen hun werk doen, maar écht betrokken zijn bij je…

60.png

Blog

Strategisch gebruikmaken van subsidies voor talentontwikkeling
Leestijd 5 min.

Werkgevers die een actieve leercultuur creëren binnen een organisatie plukken…

1.png

Blog

Een hoge medewerkersbetrokkenheid: wat levert dat op?
Leestijd 5 min.

Een gezonde werkplek is belangrijk. Niet alleen voor het welzijn van…

22.png

Blog

5 tips om de ontwikkeling van je medewerker te stimuleren
Leestijd 5 min.

Alles is veranderlijk en in beweging: zo ook de werkgever, de werknemer én de…

75.png

Blog

Wat is strategische personeelsplanning?
Leestijd 5 min.

Strategische personeelsplanning (SPP) is een strategie die ontwikkeld wordt door…

poolmanagement-min.png

Blog

Wat is poolmanagement en hoe zet je het effectief in?
Leestijd 5 min.

Poolmanagement is een handige manier om medewerkers in je organisatie in te…

32.png

Blog

Goed werkgeverschap: wat verstaan we daaronder?
Leestijd 5 min.

Goed werkgeverschap is een belangrijk onderwerp bij werkgevers van nu. Zorgen…

competenties voor professionals-min.png

Blog

Wat zijn de belangrijkste competenties voor professionals?
Leestijd 5 min.

Door de toegenomen krapte op de arbeidsmarkt kunnen professionals makkelijker…