blog
#vinden #doorstromen
03.07.2023
Leestijd 3 minuten

Dit moet je als zzp’er doen om werk te vinden tijdens de vakantieperiode

Het is als zzp'er belangrijk om je te realiseren dat de zomermaanden mogelijk minder opdrachten met zich meebrengen. Bedrijven sluiten soms hun deuren, zodat werknemers van een welverdiende vakantie kunnen genieten. Dit kan betekenen dat je niet op tijd betaald wordt en dat er minder werk beschikbaar is. Hoe kan je freelance opdrachten vinden tijdens de vakantieperiode? En je kansen vergroten om jouw bedrijf te laten groeien tijdens de rustige zomermaanden?

Netwerken

Een van de meest effectieve manieren om freelance werk te vinden, is door te netwerken. Maak gebruik van de vakantieperiode om je netwerk uit te breiden. Bezoek zomerse evenementen, borrels en seminars waar je potentiële klanten en andere professionals kunt ontmoeten.

Neem je visitekaartjes mee en wees niet bang om jezelf voor te stellen en te vertellen over je expertise. Wie weet komt er een interessante samenwerking uit voort.

Maak gebruik van online platforms

Tegenwoordig zijn er talloze online platforms waar freelancers en opdrachtgevers samenkomen. Maak een profiel aan op een online netwerksite zoals LinkedIn, of platformen zoals Upwork of Freelancer.nl die jouw vaardigheden en diensten in de schijnwerpers zetten.

 Zorg ervoor dat je profiel up-to-date is en gebruik trefwoorden die relevant zijn voor jouw vakgebied. Dit vergroot de kans dat opdrachtgevers jou kunnen vinden tijdens hun zoektocht naar zzp’ers.

Investeer in bestaande klantrelaties

Tijdens de zomermaanden is het de ideale gelegenheid om contact op te nemen met je bestaande klanten. Stuur ze een vriendelijke e-mail om te informeren naar hun plannen voor de vakantie en vraag of er mogelijkheden zijn om samen te werken gedurende deze periode.

Soms hebben bedrijven extra hulp nodig, zelfs als ze deels gesloten zijn. Door in contact te blijven met je klanten, kun je bestaande relaties versterken en wellicht nieuwe kansen ontdekken.

Verbeter je online aanwezigheid

Bedrijven hebben in de zomer vaak meer tijd om online te zoeken naar zzp’ers. Zorg ervoor dat je een professionele website hebt waarop je jouw diensten en portfolio kunt presenteren. Optimaliseer je website voor zoekmachines, zodat potentiële opdrachtgevers je gemakkelijk kunnen vinden.

Daarnaast is het belangrijk om actief te zijn op sociale media. Deel waardevolle content, reageer op relevante berichten en toon je expertise. Dit vergroot je zichtbaarheid en kan leiden tot nieuwe opdrachten.

Bied zomerse specials aan

Een andere strategie om opdrachten binnen te halen tijdens de vakantieperiode is door zomerse specials aan te bieden. Overweeg kortingen, speciale pakketten of tijdelijke aanbiedingen om potentiële klanten aan te trekken. Door in te spelen op de zomerse sfeer en behoeften van bedrijven, kun je opvallen tussen de concurrentie en de aandacht trekken van potentiële opdrachtgevers.

Blijf proactief, laat jezelf zien en wees creatief in het benaderen van potentiële klanten. Wie weet leidt deze zomer tot nieuwe en waardevolle kansen voor jouw zzp-carrière.

Groei mee

Ben jij op zoek naar een plek waar je gezien wordt? Bij Circle8 kun je als zzp’er doorgroeien. Wij werken samen met de leukste opdrachtgevers in Nederland. Als zzp’er heb jij het bij ons voor het kiezen. Nieuwsgierig? Bekijk onze actuele opdrachten of neem direct contact met ons op.

Benieuwd naar onze opdrachten?