Zelfstandig professionals
Jouw talent verdient onze opdrachten. Zodat jij kan blijven groeien, als professional én als mens.
Diensten
Leveranciers
Een plek om te kunnen groeien. Toegang tot de mooiste opdrachtgevers.
Opdrachtgevers
Groei met onze talenten mee. Keuze uit de beste professionals.
Over Circle8
Circle8 biedt een nieuwe kijk op human capital voor zelfstandig professionals, organisaties en leveranciers: Total Talent Flow.
Trending
Artikelen, interviews en whitepapers. Ons overzicht van alles wat trending is binnen de (flexibele) arbeidsmarkt.
Deel dit artikel
Blog
Een aanbesteding is een ander woord voor een inkoopopdracht van de overheid. De regels rond aanbesteden staan in de Aanbestedingswet. Maar vanaf welk bedrag moet je Europees aanbesteden? Iedere twee jaar wordt de Europese aanbestedingsnorm aangepast. Bij opdrachten boven die aanbestedingsdrempel is Europees aanbesteden verplicht. In dit artikel lees je welke drempelwaardes Europese aanbesteding gelden in 2022 en 2023.
Naast de Rijksoverheid, provincies, gemeenten en waterschappen, gelden de aanbestedingsregels ook voor publiekrechtelijke instellingen en speciale-sectorbedrijven. Hierbij kun je denken aan universiteiten, scholen, energiebedrijven en vervoersbedrijven zoals de NS. Zij kopen in op verschillende markten. Van textiel (voor bedrijfskleding) tot ICT en van energie tot verzekeringen. Maar ze hebben ook vaak behoefte aan (flexibele) arbeidskrachten. Hier komt de detacheringsmarkt en de uitzendbranche om de hoek kijken. Een opdracht loopt verplicht via een Europese aanbestedingsprocedure als die hoger is dan de Europese drempelwaarden. Hierdoor maken bedrijven meer kans op internationale opdrachten. Nederlandse bedrijven kunnen meedoen met een aanbesteding in andere EU-lidstaten. Andersom geldt dat ook.
Europese aanbesteding De nieuwe drempelwaardes zijn niet voor iedere opdracht en opdrachtgever hetzelfde. We zetten de belangrijkste drempelwaardes voor Europees aanbesteden op een rij. Deze Europese aanbestedingsgrens geldt tot en met 31 december 2023. Kijk voor een volledig overzicht van de geldende aanbestedingsgrenzen op Pianoo, Expertisecentrum Aanbesteden.
5.382.000 euro
– Leveringen en diensten voor centrale overheid: 140.000 euro
– Leveringen en diensten voor decentrale overheid: 215.000 euro
– Overheidsopdrachten voor sociale en andere specifieke diensten: 750.000 euro
– Leveringen en diensten: 431.000 euro
– Opdrachten voor sociale en andere specifieke diensten: 1.000.000
De aanbestedingsgrenzen bepalen dus wanneer Europees aanbesteden op jouw organisatie van toepassing is. Het doel van aanbestedingen is dat overheden integer inkopen en ondernemers door de regels een eerlijke kans krijgen om aan de overheid hun producten of diensten te leveren. De EU bepaalt de nieuwe drempelbedragen iedere twee jaar op basis van een verdrag binnen de Wereldhandelsorganisatie: de Government Procurement Agreement.
Wij nemen je mee in de wereld van interne mobiliteit. Wil je jouw organisatie…
Van vergrijzing tot krapte op de arbeidsmarkt: duurzame inzetbaarheid is een…
Met behulp van onboarding zorg je ervoor dat nieuwe medewerkers snel en soepel…
Als zzp’er ben je constant bezig met het zoeken en binnenhalen van nieuwe…
Ondanks de vele openstaande vacatures vinden mensen met een…
Tevreden medewerkers zorgen voor tevreden klanten. Inzetten op een hoge…
Inclusiviteit op de werkvloer wordt door steeds meer bedrijven hoog op de agenda…
Door de flexibilisering van de arbeidsmarkt hebben werkgevers behoefte aan…