Nieuw directieteam voor Circle8

|
Leestijd 5 min.

De directiewissel kwam tot stand na een gewijzigde aandeelhouderstructuur, die ambieert om van Circle8 via een gerichte buy-en-build strategie een top-drie speler in de Nederlandse staffingmarkt te maken.

 

Circle8 heeft per direct een nieuwe directie, bestaande uit Gert-Jan Schellingerhout (CEO), Marc Nijhuis (CFO), Pascal van der Hart (Directeur Operations) en Wouter Waaijenberg (Directeur MSP). Mike Korenvaar maakt het vijfkoppige bestuur compleet, als niet-uitvoerende directeur en verantwoordelijke voor het staffingportfolio bij aandeelhouder Axiom Partners. De directiewissel komt tot stand na een gewijzigde aandeelhouderstructuur, die ambieert om van Circle8 via een gerichte buy-en-build strategie een top-drie speler in de Nederlandse staffingmarkt te maken.

 

Nieuwe doelstellingen

 

De hernieuwde aandeelhouderstructuur brengt nieuwe doelstellingen met zich mee en vraagt om een cultuurverandering en ander DNA. Daarom zijn vier van de vijf directieleden nieuwe gezichten binnen Circle8; CFO Marc Nijhuis werkt al tien jaar voor de organisatie. “Na de overname vanuit Axiom ligt er extra focus op groei en ontwikkeling”, legt CEO Gert-Jan Schellingerhout uit. “Vandaar hebben we een nieuw team samengesteld, waarbij elk directielid vanuit zijn eigen expertise handelt. Circle8 is al een mooie organisatie met een goede reputatie, aan ons de uitdaging om de gehele groep naar het volgende niveau te tillen. Met deze stap hebben wij als directie onze vrijheid om te ondernemen weer terug, dus die uitdaging pakken we graag met beide handen aan.” CFO Marc Nijhuis juicht de ontwikkelingen toe: “De overname door Axiom Partners heeft gezorgd voor een nieuwe dynamiek, een waar ik me erg prettig bij voel. De ambities zijn torenhoog en je merkt dat iedereen binnen de organisatie daar graag zijn steentje aan bijdraagt. Ook op persoonlijk vlak klikt het met mijn nieuwe directiecollega’s, dus ik kijk uit naar onze toekomst samen.”

 

 

Acquisitiestrategie

 

Met de vijfkoppige directie wil Circle8 de beste in haar soort worden in Nederland en Europa, dus zet de organisatie in op acquisities. Met de recente overname van intermediair FixedToday heeft het nieuwe bestuur de eerste daad bij het woord gevoegd. Mike Korenvaar: “We willen niet zozeer de grootste maar de beste worden, al zijn we ons ervan bewust dat deze markt om volume draait. Door middel van gerichte aankopen zetten we in op verbreding van flexwerk in de breedste zin van het woord, zodat we zowel onze opdrachtgevers als baanzoekenden optimaal kunnen blijven bedienen.”

 

 

Veranderende markt

 

De behoefte aan nieuw DNA in de organisatie is een direct gevolg van de veranderende flexmarkt. Met jarenlange ervaring in deze markt hebben CEO Schellingerhout en zijn team hun sporen verdiend en kijken zij vol goede moed naar de toekomst: “Voorheen waren intermediairs leveranciers, nu verwachten opdrachtgevers dat je als partner optreedt. Je staat naast elkaar, kijkt samen vooruit en zet in op Total Workforce Management. Ik heb er alle vertrouwen in dat we met het huidige directieteam over de juiste ervaring en kwaliteiten beschikken om aan die verwachtingen te voldoen.”

 

Gerelateerde artikelen

zp-zaken-boy-kruiswijk_de-staffing-groep-pascal-van-der-hart_uitsnede.jpg
Uitbreiding servicepakketten
Leestijd 3 min.

De beste professionals matchen met de mooiste opdrachtgevers. We doen het al…

nieuw-directieteam-C8.png
Nieuw directieteam voor Circle8
Leestijd 5 min.

De directiewissel kwam tot stand na een gewijzigde aandeelhouderstructuur,…

Bevelanden-thumbnail.png
De Bevelanden en Circle8 sluiten samenwerkingsovereenkomst
Leestijd 3 min.

Zes samenwerkende organisaties onder de naam ‘De Bevelanden’ hebben een…

Koenigstein-Thumbnail.png
Circle8Group neemt Duitse arbeidsbemiddelaar Königstein over
Leestijd 4 min.

De Circle8Group neemt per direct een meerderheidsbelang in Königstein, een…

Thumbnail3.png
Rijkswaterstaat selecteert Circle8
Leestijd 3 min.

Rijkswaterstaat heeft een openbare aanbesteding afgerond voor het inhuren van…

Thumbnail-TTFwebinar.jpg
Webinar Total Talent Flow
Leestijd 3 min.

Van 6 tot en met 10 februari 2023 deelden boegbeelden, specialisten en…

DenHaag.jpg
Ministeries kiezen voor Circle8
Leestijd 3 min.

De ministeries van Infrastructuur en Waterstaat (inclusief Rijkwaterstaat),…

ISO9001 kopie.jpeg
Een 'beetje saaie' audit
Leestijd 2 min.

De afgelopen weken heeft er weer een uitgebreide audit kwaliteitsmanagement…