De talent coach: dé ondersteuning bij het ontwikkelen van talent

|
Leestijd 3 min.

Een organisatie staat of valt met de juiste werknemers. Werkgevers besteden ontzettend veel tijd én geld aan het vinden van de juiste mensen voor hun organisatie. Toch vergeten ze vaak dat het aantrekken van talent niét zwaarder weegt dan je vaste werknemers tevreden houden. Hoe kun je nu je werknemers het beste ondersteunen? En hoe kan je met een talent coach talentontwikkeling stimuleren?

 

 

Wat is een talent coach?

 

De talent coach is dé oplossing voor de werknemer die op zoek is naar meer werkgeluk. Een talent coach ondersteunt de werknemer om inzicht te krijgen in hun speciale vaardigheden, drijfveren, mindset én persoonlijke ambities. Met het coachen van talent bij je werknemers worden ze bewust van hun persoonlijke ontwikkeling. Kijk eens goed naar de toegevoegde waarde van je vaste medewerkers. Samen met een helder beleid en een betrokken talent coach bloeien én groeien je werknemers.

 

 

Talent ontwikkelen in drie stappen

 

Iedere werkgever wil dat medewerkers tevreden zijn en zo een betere bijdrage leveren aan de organisatie. Je kan het talent van je personeel ontwikkelen in drie stappen:

 

1. Talentbeleid

 

In een betrokken interne cultuur bieden werkgevers ruimte aan talentontwikkeling voor medewerkers. Naast afwisselende werkzaamheden, feedback en erkenning speelt een goede loopbaanplanning óók een belangrijke rol. Talentbehoud is namelijk niet alleen goedkoper dan het werven van nieuw talent, maar je wéét al welke sterke en zwakke kwaliteiten aanwezig zijn bij je werknemers.

 

2. Coaching

 

Werkgevers kunnen met coaching de groei van álle werknemers stimuleren. Boomer of Millennial: werknemers willen presteren én met plezier hun werkzaamheden voltooien. Met een talent coach kan je doelgericht je medewerkers stimuleren om hun talenten te ontwikkelen. Er is dan wél een goede match nodig tussen de organisatiebehoeften en de behoeften van je werknemer. Door doorlopend het gesprek aan te gaan met werknemers kan je hen ondersteunen in hun persoonlijke doelen in hun loopbaan.

 

3. Talentontwikkeling

 

Een talent coach is niet alleen geschikt voor de meest ambitieuze werknemer: vaste medewerkers kan je middels coaching uit hun comfortzone halen. Samen met een talent coach kunnen ze werken aan hun persoonlijke doelstellingen én zich inzetten voor de huidige en toekomstige uitdagingen van je organisatie. Een talent coach is geen overbodige luxe: iedere werknemer kan wel een helpende hand gebruiken!

 

Deel dit artikel