De Staffing Groep wordt Circle8

|
Leestijd 3 min.

Total Talent Flow aan basis van rebranding en nieuwe holdingstructuur

 

Nieuwegein, 1 december 2022 – Arbeidsbemiddelaar De Staffing Groep, onder meer bekend van voorloper IT-Staffing, gaat per direct verder onder de naam Circle8. Het merk met ruim honderd medewerkers en meer dan € 500 miljoen omzet is daarmee automatisch het hoofdlabel van de nieuwe holding Circle8 Group, waar ook de bestaande labels Kwiik en People for Office onder vallen. Met de naamswijziging en aangepaste holdingstructuur zet Circle8 vol in op Total Talent Flow, de visie dat organisaties menselijk kapitaal altijd en overal zo optimaal mogelijk kunnen inzetten. Vanuit deze visie bouwt Circle8 verder aan een internationale groeistrategie, waarbij zij als totale groep zowel zelfstandige professionals (zp’ers) als opdrachtgevers beter kan ondersteunen.

 

De aangescherpte positionering en strategie vragen om een merk dat duidelijker vertelt wat talenten en organisaties kunnen verwachten, namelijk professionele dienstverlening voor het voortdurend circuleren van menselijk kapitaal. “Niet alleen geld, maar juist mensen moeten door de organisatie stromen. Zij zijn namelijk het belangrijkste kapitaal van elk bedrijf”, zegt Mike Korenvaar, CEO van Circle8 Group. “Met Circle8 willen we dit kracht bijzetten en een nieuw geluid in de markt zetten. In onze filosofie stond de professional altijd al centraal, nu spreken we het hardop uit en voegen we daad bij het woord. Doordat we al onze huidige én komende labels samenbrengen onder Circle8 Group, kunnen wij talenten beter vinden, binden en boeien en laten doorstromen. Tenslotte profiteren onze klanten daar ook van.”

 

Internationale uitbreiding

De nieuwe holdingstructuur biedt meer houvast voor een doelgerichte, internationale buy-and-build strategie. Korenvaar: “De holding zal fungeren als coördinerend en faciliterend orgaan, dat bekijkt waar integratie- en synergiemogelijkheden zitten en wat slimmer of beter kan. En ook waar het nog aan ontbreekt, zodat we beter kunnen bepalen welke acquisities ons sneller naar ons beoogde doel zullen helpen. Onze buy-en-build strategie is grensoverschrijdend. We zitten momenteel al in België en we zijn in gesprek met enkele buitenlandse partijen. Dat moet ook wel, wil je talenten alles kunnen bieden. Zo willen we voor jong talent ons traineeshipprogramma verder ontwikkelen en voor professionals het alumniprogramma verzwaren. Ik kijk uit naar de verdere groei van de totale organisatie.”

 

Juiste mensen op de juiste plek

Als hoofdlabel van de groep zet Circle8, voorheen De Staffing Groep, zich al ruimere tijd in voor Total Talent Flow. “Als organisatie vinden wij geschikte mensen, verbinden wij ze aan organisaties, zorgen we ervoor dat zij de juiste groei doormaken en continu op de juiste plek zitten”, zegt Gert-Jan Schellingerhout, CEO van Circle8. “Dit geldt zowel voor jonge als meer ervaren professionals, want iedereen beschikt over een unieke mix van talenten. Onze oude merknaam, of zelfs de voorloper IT-Staffing, sloot onvoldoende aan op hoe wij naar de markt kijken. Daarom ben ik trots dat we vanaf nu de naam Circle8 dragen en onze focus op Total Talent Flow van de daken schreeuwen.”

 

Over Circle8

Circle8 gelooft dat mensen de bloedsomloop zijn van elke organisatie. Behalve cashflow is daarom talent flow essentieel voor bedrijfsgroei. Circle8 vindt talenten en de opdrachten die daarbij horen, zorgt voor binding met alle betrokkenen, creëert ruimte voor groei en zorgt voor doorstroming. Met deze continue stroom van talent, de Total Talent Flow, zorgt Circle8 voor blijvende groei voor zowel professionals, als partners en opdrachtgevers. Oorspronkelijk opgericht in 1986 en met het hoofdkantoor in Nieuwegein, werken binnen Circle8 (inclusief KwiiK en People for Office) ruim 100 werknemers en bedienen zij 5000 professionals en bijna 200 opdrachtgevers. Voor meer informatie, bekijk de website: https://circle8.nl/rebranding

 

Noot voor de redactie, niet voor publicatie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Luc Ligtenbelt, via luc@mediatic.eu of 06 492 111 43.

Gerelateerde artikelen

ProfielInekeFD.png
Profiel Ineke Kooistra in FD
Leestijd 3 min.

Dinsdag 5 september publiceerde het Financieel Dagblad een uitgebreid profiel…

DenHaag.jpg
Ministeries kiezen voor Circle8
Leestijd 3 min.

De ministeries van Infrastructuur en Waterstaat (inclusief Rijkwaterstaat),…

Ontwerp zonder titel (9).png
Circle8 in haar eerste jaar uitgeroepen tot FD Gazelle
Leestijd 3 min.

Met gepaste trots delen we het fantastische nieuws dat ons eerste jaar als…

eneco1-kick-off-foto.jpg
Eneco kiest voor Circle8
Leestijd 3 min.

Eneco en Circle8 hebben deze maand hun handtekening gezet onder een…

zp-zaken-boy-kruiswijk_de-staffing-groep-pascal-van-der-hart_uitsnede.jpg
Uitbreiding servicepakketten
Leestijd 3 min.

De beste professionals matchen met de mooiste opdrachtgevers. We doen het al…

handenschudden-fudura.jpeg
Fudura gaat meerjarige samenwerking aan met Circle8
Leestijd 3 min.

Fudura heeft Circle8 geselecteerd om het complete inhuurproces te faciliteren…

E SDG Poster 2019_without UN emblem_WEB.png
Agenda 2030 voor duurzame ontwikkeling
Leestijd 4 min.

De naam van het actieplan van de Verenigde Naties waarin alle landen unaniem…

TTS23-Thumbnail.jpg
Circle8 is partner van Total Talent Summit 2023
Leestijd 3 min.

Circle8 is partner van de Total Talent Summit 2023 omdat dit thema op ons…