Axiom Partners neemt Staffing Enterprises over

|
Leestijd 4 min.

Als eerste in een serie overnames richting een internationale toppositie heeft Corporate Finance-boutique Axiom Partners per direct Staffing Enterprises overgenomen van oprichter Wessel van Alphen.

 

De totale onderneming bestaat uit Circle8 (met haar drie labels Circle8, KwiiK en People for Office) en Dynahouse (aanbieder van (flex)kantoren, vergaderzalen en lunchrooms) en heeft een jaaromzet van ruim vierhonderd miljoen euro. Circle8 is een van de grootste leveranciers van vaste en flexibele kennis en capaciteit van Nederland. Dagelijks werken meer dan 3.300 professionals via de expert op het gebied van Total Talent Flow, voor zowel de (Rijks)overheid als voor partijen in de energiesector, financiële dienstverlening, hightech en IT. Axiom Partners heeft de volledige overnamesom in equity voldaan. “Dit is uniek en waarborgt de financiële stabiliteit die Circle8 altijd heeft gekend”, zegt Wessel van Alphen Jr.

 

Internationaal

 

Axiom is zeer positief over de trends in de markt, die volgens de investeerder tot in de verre toekomst blijft groeien. Doorslaggevend voor de overname was de kracht van het “familiebedrijf’. “Je voelt een enorme positieve sfeer, ‘we doen het met z’n allen’, iedereen vecht en dat is de kracht van dit bedrijf”, aldus Guus Franke, CEO van AXIOM. “De oprichter, de directie en wij als nieuwe eigenaar hebben dezelfde toekomstvisie, zowel op hoe we de huidige stabiliteit voortzetten als op waar de groeikansen liggen. De komende jaren zullen we ons met het directieteam richten op de internationale staffing-markt, waarin we aan de hand van overnames en organische groei een prominente positie willen innemen.”“Wat mijn vader de afgelopen 35 jaar heeft neergezet is natuurlijk gigantisch. Dit is een prachtige kroon op zijn werk”, zegt Wessel van Alphen jr.. “Met De Staffing Groep (handelsnaam Circle8) staan wij nu klaar om in versneld tempo onze ambities op het gebied van Total Talent Flow te realiseren en onze dienstverlening te verbreden en te verdiepen. Ik kijk er enorm naar uit om daar samen met ons team en het team van Axiom verder richting aan te geven.”

 

Van Alphen: “We gaan door in lijn met ons DNA en onze visie. Richting de toekomst bieden de groei en internationalisering van Circle8 nieuwe kansen aan onze medewerkers.” Wessel van Alphen sr.: “Dankzij de tomeloze inzet van alle medewerkers heeft Circle8 zo succesvol kunnen worden. Ik ben hen daar eeuwig dankbaar voor.” Hij is zeer content met de transactie. “Axiom is een zeer geschikte koper, omdat zij inzet op verdere professionalisering. Dit geeft extra comfort aan alle werknemers, opdrachtnemers en opdrachtgevers en andere stakeholders.”

 

Gerelateerde artikelen

Flexmarkt-thumbnail.png
Circle8Group grote stijger in Flexmarkt Top 100
Leestijd 2 min.

Ook dit jaar publiceert Flexmarkt, het toonaangevende platform voor de…

nieuw-directieteam-C8.png
Nieuw directieteam voor Circle8
Leestijd 5 min.

De directiewissel kwam tot stand na een gewijzigde aandeelhouderstructuur,…

ESH-thumbnail.png
La Vuelta Circle8 AP Memorial
Leestijd 3 min.

Zaterdag 16 september is het dan eindelijk weer zover: de 4e editie van ons…

Thumbnail.png
ArbeidsmarktPoort
Leestijd 3 min.

Het is echt tijd voor een maatschappelijk en politiek debat over de toekomst…

Foto.png
Arjan Pronk is overleden
Leestijd 2 min.

Onze collega Arjan Pronk, directeur van Kwiik, onderdeel van Circle8, is…

digitale-vaardigheden-voor-ict-professionals.webp
WDBA voor zelfstandigen
Leestijd 4 min.

Ga je voor een opdrachtgever werken? Dan moet je samen met die opdrachtgever…

swisslinkx-long.png
Circle8 Group neemt Zwitserse marktleider Swisslinx over
Leestijd 4 min.

Buitenlandse acquisitie past binnen (internationale) buy-en-build strategie

modern-werkgeverschap.webp
WDBA voor opdrachtgevers
Leestijd 4 min.

Een nieuwe medewerker in dienst nemen of een zelfstandig professional in te…