Bodegraven
12 maand(en)
24 uur per week
22-7-2024
18-7-2024
Reageer nu

Functieomschrijving:

Wie zijn wij?

Een hoogwaardige dienstverlening richting onze inwoners, ondernemers en bezoekers, staat bij ons hoog in het vaandel. Onze medewerkers nemen verantwoordelijkheid, pakken eigenaarschap en ondernemen actie. Onze toegevoegde waarde vertaalt zich in zowel werken mét als vóór de inwoners om samen tot de beste resultaten te komen. Wij betrekken onze inwoners actief bij onze plannen en geven ruimte aan hen om zelf initiatieven te nemen. Wij werken met ruim 240 toegewijde collega’s in vier domeinen integraal samen aan diverse opgaves en thema’s zoals die vanuit de samenleving op ons af komen. Wij zijn trots op onze collega’s en helpen hen bij hun persoonlijke groei. Wij kennen voldoende doorgroeimogelijkheden en bieden een prettige werkomgeving

Wat ga je doen?

De gemeenteraad van Bodegraven-Reeuwijk heeft gevraagd de verschillende ontwikkelingen op het terrein van Kunst en Cultuur hernieuwd samen te brengen in een nieuwe visie op het cultuurbeleid. Onderdeel daarvan de samenwerking met culturele- en kunstinstellingen, benutten kennis- en kunde van betrokken inwoners en de herijking van bestaand beleidslijnen om te komen tot een geactualiseerd programma. De eerste aanzetten voor de visieontwikkeling zijn reeds gedaan, waarbij een aantal scenario’s voor de toekomstige programmavorming is te verkennen. Dit met een opdracht aan een ter zake deskundig extern bureau. De kwartiermaker fungeert als opdrachtgever en procesregisseur voor deze verkenning en draagt zorg voor de vertaling van de uitkomsten naar een gedragen visie voor nieuw beleid. Dit in een proces van een constructieve uitwisseling met de gemeenteraad en de stakeholders.

 • Je legt de basis voor een nieuwe functie beleidsmedewerker Kunst en Cultuur, die na de periode van kwartier maken zal aantreden.
 • Je bent accounthouder van het regionaal bestuurlijk overleg Cultuur.
 • Je bent beheerder van diverse subsidies voor kunst en cultuur.

Over de klant:

Gemeente Bodegraven-Reeuwijk heeft een rijke cultuur met een stevige basis in haar geschiedenis. De gemeente heeft een bloeiende en ambitieuze groep inwoners die zich inzet voor kunst en cultuur. Enerzijds om de lokale cultuur te behouden en te versterken als educatieve waarde voor een volgende generatie. Anderzijds om kunstuitingen als levendige activiteit in de gemeenschap te behouden en te stimuleren. Tegen deze achtergrond wordt gewerkt aan een visie Kunst en Cultuur om dit belangrijke beleidsveld van de gemeente klaar te doen zijn voor de toekomst. Om de groeiende werkzaamheden op dit terrein samen met de partners in de samenleving naar een nieuwe vorm te leiden zijn wij op zoek naar een kwartiermaker voor een nieuwe beleidsfunctie cultuur.

Eisen:

Wij zoeken een ervaren en verbindende proces regisseur die het beleidsveld een duidelijker programmatische vorm kan geven met oog voor de bijzondere waarde die kunst en cultuur in de gemeente vertegenwoordigt. Je handelt daarin verbindend naar partijen toe, maar met een zakelijk oog. Je voldoet daarvoor aan de volgende functie eisen:

 • Ruime ervaring met project- een programmamanagement bij de overheid of non profitsector.
 • Ruime ervaring met beleidsprocessen en de vormgeving van beleidsopgaven.
 • Kennis van beleid en samenlevingsvraagstukken, waaronder Kunst- en Cultuur.
 • Je hebt een proactieve werkhouding;
 • Je bent een netwerker, flexibel inzetbaar, accuraat en integer;
 • Je denkt in oplossingen in de samenwerking met collega’s, ondernemers en inwoners;
 • Je bent een teamspeler voor een opdracht die grote zelfstandigheid vereist.
 • Zowel mondeling als schriftelijk ben je communicatief vaardig.

Arbeidsvoorwaarden:

Interesse?

Stuur ons dan uiterlijk 17 juli 2024, voor 17:00 uur je recente CV + motivatie voor deze rol, samen met je beschikbaarheid/geplande vakanties en je all-in uurtarief excl. BTW.