Apeldoorn
5 maand(en)
30 uur per week
1-8-2024
16-7-2024
Reageer nu

Functieomschrijving:

Adviseur beheer

Ben jij een adviseur beheer die zich in wil zetten voor een duurzame en klimaatbestendige leefomgeving van morgen? Duik in de wereld van Waterschap Vallei en Veluwe. Met ruim 650 medewerkers werken wij iedere dag aan veilige dijken, gezuiverd rioolwater en schoon en voldoende water in sloten, beken en kanalen. Onze ambitie: in 2050 volledig circulair en klimaatpositief zijn.

Water verandert je wereld!

De wateropgaven in ons werkgebied zijn groot. Door de opwarming van de aarde hebben we aan de ene kant te maken met hevige regenbuien en anderzijds langere periodes met grote droogte. Zeker in ons kleine land, waar we iedere meter goed willen gebruiken en we heel laag liggen. Dat betekent dat er aanpassingen gemaakt moeten worden. Zowel in de stad, als op het land.

Daarbij zijn er nog andere grote opgaven in ons werkgebied: de bouw van veel nieuwe woningen en de aanpak van het stikstofprobleem. Samen met onze partners kijken we naar manieren om deze opgaven zo efficiënt mogelijk aan te pakken in concrete maatregelen.

Wat ga je doen?

Als adviseur beheer ben je de hands-on collega met specifieke kennis van jouw rayon. Je kent de collega’s en opgaven in het rayon en deelt wat nodig is bij projecten van het waterschap of anderen.

Omdat je zoveel kennis hebt van watersystemen en beheer, kan je beleid, beheer en projecten goed adviseren. Je kunt goed schakelen en op verschillende niveaus je advies onderbouwen en uitleggen.

Je verzamelt informatie, op verschillende manier maar zeker ook bij gebiedscoördinatoren en andere collega’s met specifieke vakkennis. Met deze informatie adviseer je over interne en externe gebiedsontwikkelingen. Op basis hiervan maak je notities, evaluaties, verbeteringen en adviezen voor projecten en gebiedsontwikkelingen.

Je adviseert ook vergunningverlening over vergunningaanvragen die zijn ontstaan uit ontwikkelingen op het gebied van beheer.

Binnen de gebiedsteams ben jij de vertegenwoordiging van beheer. Je verbindt specifieke kennis van collega’s naar de medewerkers in het rayon en zoekt oplossingen voor terugkerende, praktische problemen waar collega’s in de rayons tegenaan lopen.

Team

Je gaat aan de slag bij het team Beleid en Advies Waterveiligheid en Watersysteem. Vanuit dit team ondersteunen we de beheerrayons. De rayonmedewerkers beheren en onderhouden watergangen, waterpeilen en dijken. Dit doen we met enthousiaste en ervaren collega’s en in goede samenwerking met onze partners in het gebied.

Eisen:

Jij bent een verbinder die stevig in de schoenen staat. Je laat je niet makkelijk uit het veld slaan maar zonder te drammen, mensen vinden het leuk om met je samen te werken. Je weet mensen enthousiast te maken om samen opgaven op te pakken. Je houdt van nature rekening met de belangen van anderen en slaat eenvoudig een brug tussen plannen en uitvoeren van beheer.

Verder heb je:

  • een afgeronde hbo-opleiding in relevante richting;
  • een paar jaar werkervaring met Watersystemen;
  • ruime kennis over watersystemen en ruimtelijke beleidsontwikkelingen;
  • kennis over het werk van waterbeheerders is mooi meegenomen;
  • een rijbewijs A of B is en pré, je moet immers ook naar de rayons.

Een adviseur beheer is een beleidsmedewerker die meewerkt met medewerkers van de buitendienst om op tactisch niveau problemen in de uitvoering op te lossen. En om beleid en plannen te laten landen in het rayon, rayon west (Amersfoort-Bunschoten-Nijkerk)

Arbeidsvoorwaarden:

Interesse?

Stuur ons dan uiterlijk 15 juli 2024, voor 17:00 uur je recente CV + motivatie voor deze rol, samen met je beschikbaarheid/geplande vakanties en je all-in uurtarief excl. BTW.