WDBA en WVBAR

|
Leestijd 1 min.

Stand van zaken oktober 2023

 

Afgelopen week heeft Minister Van Gennip een conceptwetsvoorstel gepresenteerd waarmee ze de regels voor het werken met werknemers en zelfstandigen wil verduidelijken. Hierdoor moeten werkenden en werkgevenden sneller weten of een opdracht door een zelfstandige gedaan mag worden of niet. Deze opvolger van de Wet DBA heet Wet verduidelijking beoordeling arbeidsrelaties en rechtsvermoeden (Wet VBAR).

 

Criteria

Van Gennip gaat in het nieuwe wetsvoorstel uit van 3 beoordelingscriteria:

A: Werkinhoudelijke aansturing

B: Organisatorische inbedding

C: Eigen rekening en risico

C+ (Aanvullend)

 

WVBAR.png

 

Reacties

De eerste reacties van verschillende belanghebbenden op het wetsvoorstel zijn weinig positief:

 

Bovib-voorzitter Marc Nijhuis: "Dit is geen problemen oplossen, maar problemen creëren." Aard van de werkzaamheden is uitgangspunt om te bepalen of iemand het werk kan uitvoeren als zelfstandige, in plaats van de door Bovib geadviseerde werkende zelf.

 

Volgens de koepel van zelfstandigenorganisaties schiet de wet zijn doel ‘ver voorbij’. “De wet biedt geen extra duidelijkheid vooraf en raakt zelfstandig ondernemers rechtstreeks in hun bestaansrecht”, zegt VZN-voorzitter Cristel van de Ven. “De vrijheid van ondernemerschap wordt hen ontnomen.” De voornaamste kritiek van VZN is dat het inbeddingscriterium draait om elementen van een arbeidsovereenkomst. Dat biedt volgens de belangenorganisatie onvoldoende ruimte voor ondernemerschap. “Volgens deze nieuwe regels mogen zzp’ers straks heel veel opdrachten niet meer uitvoeren”, legt Van de Ven uit. “Verder houdt de wet te weinig rekening met ondernemerschap van de persoon. Voor zover ondernemerscriteria wel een rol spelen, worden ze beoordeeld binnen de opdracht. Dat is een gemiste kans op echte duidelijkheid.”

 

Bart Smals (VVD) vroeg eerder om de ‘contra-indicatie voor ondernemerschap’ een ‘zo zwaarwegend mogelijke rol’ te laten spelen. Smals ziet – ondanks een toezegging van de minister – dat onvoldoende terug in het voorstel. Dat maakt het voorstel ‘onevenwichtig’ in de ogen van de VVD. Er wordt eerst en vooral gekeken of iemand geen werknemer is. Criteria die aantonen dat iemand ondernemer is, gaan pas een rol spelen als er nog twijfel is. Smals denkt dat je op deze manier “hele grote groepen zzp’ers terug in loondienst drukt, terwijl ze dat zelf helemaal niet willen en er ook geen redelijke kans is om het tegendeel te bewijzen.”

 

Margreet Drijvers, directeur Platform Zelfstandig Ondernemers (PZO), vindt de wet “volkomen onnodig en niet goed voor de arbeidsmarkt.” Volgens Drijvers leidt dit weer tot een “bloedbad” waarbij ze verwijst naar problemen bij de invoering van de Wet DBA. “Vervanging en interimmanagement kan bijvoorbeeld niet meer als zelfstandige. Dat wordt desastreus voor allerlei sectoren en dit creëert alleen maar heel veel onzekerheid en gedoe”.

 

Internetconsultatie

Er is nu een internetconsultatie gestart waarin commentaar op het wetsvoorstel gegeven kan worden. Deze consultatie heeft een looptijd van vijf weken. Als het kabinet daarna vasthoudt aan dit plan volgt een behandeling in de Tweede Kamer. Of dat ook daadwerkelijk gebeurt hangt af van de kamer zelf. Mogelijk wordt dit wetsvoorstel als controversieel gezien. Dan mag het demissionaire kabinet er niet aan verder werken.

 

Laat je horen

Welk effect gaat dit hebben op jouw ondernemerschap? Wat vind je daarvan? Ondanks alle onzekerheden adviseren wij iedereen om een reactie te geven op deze marktconsultatie, gebruik daarvoor deze link.

De consultatieronde is immers speciaal voor jou als belanghebbende bedoeld. Motiveer je reactie wel, anders zal deze worden genegeerd. De argumenten die je kunt gebruiken zijn legio, zie onder meer de reacties hierboven van prominente stakeholders.

​​

​​​​​​

 

Gerelateerde artikelen

service management-min.png

Blog

Hoe kun je jouw field service management verbeteren?
Leestijd 5 min.

Of je nu al jaren werkt met field service management of daar net mee bent…

54.png

Blog

Managed Service Provider: wat is het?
Leestijd 5 min.

Door de aanhoudende krapte op de arbeidsmarkt worstelen werkgevers met het…

Oudere werknemers op de werkvloer-min.png

Blog

Oudere werknemers op de werkvloer: de voor- en nadelen
Leestijd 5 min.

De krapte op de arbeidsmarkt heeft begin 2022 records gebroken. Werkgevers…

Wat is outplacement-min.png

Blog

Wat is outplacement en hoe werkt het?
Leestijd 5 min.

Bedrijfsovernames, verplaatsingen van banen naar andere locaties of een…

Goed opdrachtgeverschap_-min.png

Blog

Goed opdrachtgeverschap: hoe werkt dat?
Leestijd 5 min.

Als werkgever is het belangrijk dat je de juiste voorwaarden creëert voor je…

90.png

Blog

Medewerkersbetrok-kenheid als cruciaal onderdeel van de employee journey
Leestijd 5 min.

De vraag die in deze arbeidsmarkt steeds terugkomt: hoe word je een…

94.png

Blog

8 tips voor effectieve referral recruitment
Leestijd 5 min.

De zoektocht naar nieuwe medewerkers kost vaak veel tijd en moeite. Om middelen…

78.png

Blog

Waarom modern werkgeverschap steeds populairder wordt
Leestijd 5 min.

Modern werkgeverschap is een hot topic. Steeds meer bedrijven gaan op zoek naar…