WDBA en WVBAR

|
Leestijd 1 min.

Stand van zaken oktober 2023

 

Afgelopen week heeft Minister Van Gennip een conceptwetsvoorstel gepresenteerd waarmee ze de regels voor het werken met werknemers en zelfstandigen wil verduidelijken. Hierdoor moeten werkenden en werkgevenden sneller weten of een opdracht door een zelfstandige gedaan mag worden of niet. Deze opvolger van de Wet DBA heet Wet verduidelijking beoordeling arbeidsrelaties en rechtsvermoeden (Wet VBAR).

 

Criteria

Van Gennip gaat in het nieuwe wetsvoorstel uit van 3 beoordelingscriteria:

A: Werkinhoudelijke aansturing

B: Organisatorische inbedding

C: Eigen rekening en risico

C+ (Aanvullend)

 

WVBAR.png

 

Reacties

De eerste reacties van verschillende belanghebbenden op het wetsvoorstel zijn weinig positief:

 

Bovib-voorzitter Marc Nijhuis: "Dit is geen problemen oplossen, maar problemen creëren." Aard van de werkzaamheden is uitgangspunt om te bepalen of iemand het werk kan uitvoeren als zelfstandige, in plaats van de door Bovib geadviseerde werkende zelf.

 

Volgens de koepel van zelfstandigenorganisaties schiet de wet zijn doel ‘ver voorbij’. “De wet biedt geen extra duidelijkheid vooraf en raakt zelfstandig ondernemers rechtstreeks in hun bestaansrecht”, zegt VZN-voorzitter Cristel van de Ven. “De vrijheid van ondernemerschap wordt hen ontnomen.” De voornaamste kritiek van VZN is dat het inbeddingscriterium draait om elementen van een arbeidsovereenkomst. Dat biedt volgens de belangenorganisatie onvoldoende ruimte voor ondernemerschap. “Volgens deze nieuwe regels mogen zzp’ers straks heel veel opdrachten niet meer uitvoeren”, legt Van de Ven uit. “Verder houdt de wet te weinig rekening met ondernemerschap van de persoon. Voor zover ondernemerscriteria wel een rol spelen, worden ze beoordeeld binnen de opdracht. Dat is een gemiste kans op echte duidelijkheid.”

 

Bart Smals (VVD) vroeg eerder om de ‘contra-indicatie voor ondernemerschap’ een ‘zo zwaarwegend mogelijke rol’ te laten spelen. Smals ziet – ondanks een toezegging van de minister – dat onvoldoende terug in het voorstel. Dat maakt het voorstel ‘onevenwichtig’ in de ogen van de VVD. Er wordt eerst en vooral gekeken of iemand geen werknemer is. Criteria die aantonen dat iemand ondernemer is, gaan pas een rol spelen als er nog twijfel is. Smals denkt dat je op deze manier “hele grote groepen zzp’ers terug in loondienst drukt, terwijl ze dat zelf helemaal niet willen en er ook geen redelijke kans is om het tegendeel te bewijzen.”

 

Margreet Drijvers, directeur Platform Zelfstandig Ondernemers (PZO), vindt de wet “volkomen onnodig en niet goed voor de arbeidsmarkt.” Volgens Drijvers leidt dit weer tot een “bloedbad” waarbij ze verwijst naar problemen bij de invoering van de Wet DBA. “Vervanging en interimmanagement kan bijvoorbeeld niet meer als zelfstandige. Dat wordt desastreus voor allerlei sectoren en dit creëert alleen maar heel veel onzekerheid en gedoe”.

 

Internetconsultatie

Er is nu een internetconsultatie gestart waarin commentaar op het wetsvoorstel gegeven kan worden. Deze consultatie heeft een looptijd van vijf weken. Als het kabinet daarna vasthoudt aan dit plan volgt een behandeling in de Tweede Kamer. Of dat ook daadwerkelijk gebeurt hangt af van de kamer zelf. Mogelijk wordt dit wetsvoorstel als controversieel gezien. Dan mag het demissionaire kabinet er niet aan verder werken.

 

Laat je horen

Welk effect gaat dit hebben op jouw ondernemerschap? Wat vind je daarvan? Ondanks alle onzekerheden adviseren wij iedereen om een reactie te geven op deze marktconsultatie, gebruik daarvoor deze link.

De consultatieronde is immers speciaal voor jou als belanghebbende bedoeld. Motiveer je reactie wel, anders zal deze worden genegeerd. De argumenten die je kunt gebruiken zijn legio, zie onder meer de reacties hierboven van prominente stakeholders.

​​

​​​​​​

 

Gerelateerde artikelen

59.png

Blog

Het belang van digitale vaardigheden voor ICT-professionals
Leestijd 5 min.

De digitalisering van onze maatschappij neemt in een rap tempo toe. Nederland is…

90.png

Blog

Medewerkersbetrok-kenheid als cruciaal onderdeel van de employee journey
Leestijd 5 min.

De vraag die in deze arbeidsmarkt steeds terugkomt: hoe word je een…

12.png

Blog

Wat is employer branding en hoe zet je het in voor het vinden van talent?
Leestijd 5 min.

Employer branding betekent het creëren van voorkeurspositie in de mindset van…

95.png

Blog

Wat is loopbaanontwikkeling en waarom is het belangrijk?
Leestijd 5 min.

Van een vijfjarenplan tot een droom om een eigen bedrijf te starten: het is…

interim-opdrachten.png

Blog

Is een interimopdracht de volgende stap in jouw carrière? 5 redenen om deze stap samen met Circle8 te nemen
Leestijd 3 min.

De juiste keuzes maken is belangrijk om je carrière vorm te geven. Lees verder…

86.png

Blog

De meerwaarde van leiderschaps-ontwikkeling voor managers
Leestijd 5 min.

Gelet op de huidige krapte van de arbeidsmarkt, is het voor veel organisaties…

poolmanagement-min.png

Blog

Wat is poolmanagement en hoe zet je het effectief in?
Leestijd 5 min.

Poolmanagement is een handige manier om medewerkers in je organisatie in te…

employer branding-min.png

Blog

Hoe versterk je jouw employer branding?
Leestijd 5 min.

Het is belangrijk om, voordat je aan de slag gaat met employer branding, je…