Wat is strategische personeelsplanning?

 

Met strategische personeelsplanning ontwikkelt het bestuur en de HR-afdeling een strategie die aansluit bij de visie en toekomstbeeld van de organisatie. Met een personeelsplanning analyseer je het huidige personeelsbestand en kijk je naar toekomstige behoeften zodat je niet overbezet of onderbezet raakt. Ook is het belangrijk dat er geen vaardigheidskloof ontstaat bij het aannemen van nieuwe medewerkers.  Met strategische personeelsplanning kun je de opleidingsbehoeften van je huidige en toekomstige medewerkers in kaart brengen. Zo kun je te allen tijde de bedrijfsdoelstellingen van de organisatie realiseren.

Waarom moet je als organisatie aan de slag met personeelsplanning?

 

Strategische personeelsplanning maakt het mogelijk om de ontwikkelingen en behoeften binnen je organisatie te voorspellen. Je houdt het personeelsbestand in de gaten en draagt zorg voor een optimale bezetting van medewerkers. Nu maar ook in de toekomst. Met personeelsplanning ben je voorbereidt op het werk van de toekomst. Je speelt in op de bedrijfsdoelen, marktontwikkelingen en competenties die je nodig hebt om je organisatiedoelstellingen te blijven behalen en dicht het gat wanneer medewerkers weggaan.

 

 

Hoe zet je een strategische personeelsplanning op?

 

Als organisatie moet je nadenken over de (toekomstige) vaardigheden van je medewerkers: de huidige medewerkers, de medewerkers die zich verder moeten ontwikkelen en nieuwe medewerkers. Aan de hand van de onderstaande stappen kun je aan de slag met strategische personeelsplanning voor je organisatie:

 

Denk aan de langetermijndoelstellingen van de organisatie

 

Voordat je begint met strategische personeelsplanning is het belangrijk om met alle belanghebbenden – van managers, HR-professionals tot de directie – overeenstemming te bereiken over het gemeenschappelijke doel. Waar gaat het bedrijf naartoe op korte- en langere termijn? Wat zijn nu precies de organisatiedoelstellingen en welk menselijk kapitaal is nodig om dit te bereiken?

Analyseer je personeelsbestand en kijk naar de skills voor de toekomst

 

Kijk naar het talent binnen je organisatie. Welke typen medewerkers lopen er rond? Welke vaardigheden heb je nu en in de toekomst nodig? Door de wereldwijde technologische ontwikkelingen is het belangrijk dat medewerkers  hun digitale skills blijven ontwikkelen. Uit onderzoek van het World Economic Forum volgt zelfs dat naar schatting 54 procent van alle werknemers de komende jaren aanzienlijke herscholing en bijscholing nodig hebben.

 

Denk aan je bedrijfscultuur

 

Hoewel de (toekomstige) vaardigheden van je medewerkers belangrijk zijn mag je niet de bedrijfscultuur uit het oog verliezen. Ook je bedrijfscultuur is aan verandering onderhevig. Denk na welke richting de organisatie opgaat en welke kernwaarden belangrijk zijn.

 

Monitor en pas aan

 

Wanneer je eenmaal je strategie hebt ontwikkeld en in de praktijk uitrolt ben je er nog niet. De veranderingen in de markt zullen altijd invloed hebben op je organisatie. Monitor het proces zodat je je personeelsplan altijd kunt aanpassen.

Gerelateerde artikelen

47.png

Blog

Hoe ontwikkel je een campus recruitment strategie voor je organisatie?
Leestijd 5 min.

Talent kun je niet vroeg genoeg aan je organisatie binden. Met behulp van campus…

94.png

Blog

8 tips voor effectieve referral recruitment
Leestijd 5 min.

De zoektocht naar nieuwe medewerkers kost vaak veel tijd en moeite. Om middelen…

20.png

Blog

Wat is de employee journey?
Leestijd 5 min.

Het is voor werkgevers belangrijker dan ooit om een positieve…

28.png

Blog

Employee engagement: 5 tips - Huis van Talent
Leestijd 5 min.

Medewerkers die niet alleen hun werk doen, maar écht betrokken zijn bij je…

50.png

Blog

Het tekort aan IT-professionals: mogelijke oplossingen
Leestijd 5 min.

Digitalisering drukt een stempel op de maatschappij. Burgers, bedrijven en…

10.png

Blog

8 tips voor effectieve referral recruitment
Leestijd 5 min.

Referral recruitment is het werven van personeel via je eigen medewerkers. Je…

43.png

Blog

De 4 HR-trends voor 2022
Leestijd 5 min.

Tijdens de coronacrisis hebben werkgevers en werknemers zich volledig aangepast…

24.png

Blog

Wat is offboarding en waarom is het net zo belangrijk als onboarding?
Leestijd 5 min.

Afscheid nemen van medewerkers is nooit leuk. Of het nu een gedwongen of…