Ineke Kooistra nieuwe CEO Zwitserse Circle8Group

|
Leestijd 4 min.

Ineke Kooistra begint per direct als Chief Executive Officer bij Circle8Group, de internationale IT-staffer met zeven labels in drie landen en een verwachte omzet van ruim één miljard euro. Ineke is sinds 2021 commissaris bij AFAS Software en was tot begin dit jaar ruim tien jaar CEO bij The Works, de holding achter bedrijven als YoungCapital, YoungCapital NEXT & Jobbird. In haar nieuwe, overkoepelende rol is zij verantwoordelijk voor verdere internationale groei. Die betreft niet alleen het bestaande bedrijvenportfolio, maar ook gerichte aankopen van complementaire organisaties binnen en buiten Europa bevat. Hiervoor zal Ineke nauw samenwerken met het huidige management van de onderliggende labels.

 

Ineke Kooistra.png

 

In de afgelopen tien jaar heeft Ineke als CEO van The Works ervoor gezorgd dat de organisatie is gegroeid tot een bekende Europese speler in de staffingmarkt. Diezelfde ambities leven bij Circle8Group, die dit jaar naar verwachting de omzetgrens van één miljard doorbreekt. “Als internationale organisatie maken we reuzensprongen en dus zochten wij iemand die onze stevige groeiambities in goede banen kan leiden. Die persoon vonden wij in Ineke”, zegt Guus Franke, CEO van Axiom Partners, moederbedrijf van Circle8Group. “Niet alleen vanwege de schat aan ervaring die zij meeneemt, maar vooral ook door haar ondernemende karakter en inspirerende managementstijl is zij de geschikte leider voor deze klus. Daarbij brengt ze veel energie en lef mee, waardoor ik er alle vertrouwen in heb dat we samen Europa en vervolgens de wereld kunnen veroveren.”

 

New kid on the block

Voor haar overstap naar het Zwitserse Circle8Group noemt Ineke meerdere redenen: een nieuwe uitdaging, een inspirerende bedrijfscultuur en het internationale podium waarop Circle8Group acteert. “Na 32 jaar non-stop werken gunde ik mezelf eerst een minisabbatical, waarin ik onder meer tijdens een Europese roadtrip mijn juiste vervolgstap bepaalde”, vertelt zij. “Al snel kwam ik in contact met Circle8Group en dat voelde vanaf moment één goed. Het is een ambitieus bedrijf met nu al prachtige bedrijven in het portfolio. Ook de gedurfde houding, energie en wil om te groeien zijn hier sterk voelbaar. Ik vind het fantastisch om als CEO te beginnen bij een bedrijf dat voelt als 'the new kid on the block' en tegelijkertijd geweldige bedrijfsresultaten neerzet.”
 

Internationale groeistrategie

De verwachte omzet van ruim een miljard euro dankt Circle8Group onder meer aan de succesvolle buy-en-build strategie. Zo acquireerde de IT-staffer de Nederlandse labels Circle8 (voorheen De Staffing Groep), FixedToday en Seven Stars. Ook nam de groep eerder dit jaar het Zwitserse Swisslinx en de Duitse arbeidsbemiddelaar Koenigstein over. Binnen al deze organisaties heerst de Total Talent Flow, de nieuwe kijk op human capital die de visie onderstreept dat organisaties hun mensen altijd moeten laten (door)stromen, binnen én buiten de organisatie. Ineke: “De succesvolle overnames en verfrissende kijk op werktalent zijn duidelijke voorbeelden van waarom Circle8Group mij inspireert. Ik kijk er enorm naar uit deze solide basis verder uit te bouwen door onze visie te verspreiden en nog meer organisaties aan onze groep toe te voegen.”
 

Over Ineke Kooistra

In haar vorige rollen en jarenlange ervaring in de staffingindustrie heeft Ineke bewezen een drijvende kracht te zijn achter groei en succes waar innovatie en tech altijd belangrijke factoren zijn geweest. Zo vervulde ze in totaal bijna tien jaar management- en directorfuncties bij Adecco Group. Daarna stond ze ruim een decennium als CEO aan het roer bij The Works en YoungCapital, die ze transformeerde tot marktleider voor jong talent in Europa. Bovendien is ze sinds september 2021 actief als commissaris bij AFAS Software in Leusden.
 

Over Circle8Group

Circle8Group staat voor Total Talent Flow; een nieuwe benadering om het proces rond het vinden van werk, het plaatsen van de juiste kandidaten en het begeleiden van professionals, leveranciers en opdrachtgevers vorm te geven. Circle8Group beschikt over een netwerk van labels. Zo zijn Circle8, Kwiik, People for Office, FixedToday, Seven Stars, Swisslinx (ZW) en Koenigstein (DE) alle onderdeel van Circle8Group. Met ruim 7.000 professionals verwacht de totale groep een omzet van ruim één miljard euro. Voor meer informatie, bekijk https://circle8group.ch/

 

 

Gerelateerde artikelen

E SDG Poster 2019_without UN emblem_WEB.png
Agenda 2030 voor duurzame ontwikkeling
Leestijd 4 min.

De naam van het actieplan van de Verenigde Naties waarin alle landen unaniem…

eneco1-kick-off-foto.jpg
Eneco kiest voor Circle8
Leestijd 3 min.

Eneco en Circle8 hebben deze maand hun handtekening gezet onder een…

axiom.png
Axiom Partners neemt Staffing Enterprises over
Leestijd 4 min.

Als eerste in een serie overnames richting een internationale toppositie…

Thumbnail.png
ArbeidsmarktPoort
Leestijd 3 min.

Het is echt tijd voor een maatschappelijk en politiek debat over de toekomst…

jason-goodman-Ti7LQ0r-zy4-unsplash.jpg
Axiom Partners neemt FixedToday over
Leestijd 3 min.

De Zwitserse investeringsmaatschappij Axiom Partners, eigenaar ook van…

beeld nieuwsbericht.png
La Vuelta Circle8 AP Memorial - het videoverslag
Leestijd 3 min.

Zaterdag 16 september was het dan eindelijk (weer) zover: we reden ‘La Vuelta…

CAK_logo.png
Raamovereenkomst met het CAK
Leestijd 3 min.

Het CAK heeft Circle8 geselecteerd voor de exclusieve inhuur van…

Nuffic-thumbnail.png
Nuffic en Circle8 sluiten raamovereenkomst inhuur extern personeel
Leestijd 3 min.

Nuffic heeft Circle8 geselecteerd om het complete inhuurproces voor extern…