Circle8Group neemt Duitse arbeidsbemiddelaar Königstein over

|
Leestijd 4 min.

De Circle8Group neemt per direct een meerderheidsbelang in Königstein, een van de snelst groeiende staffing solutions providers van Duitsland. Na overnames van de Nederlandse labels Circle8, FixedToday en Seven Stars zet Circle8Group met deze acquisitie een volgende belangrijke stap naar verdere internationalisering. Eerder dit jaar nam de intermediair namelijk ook al het Zwitserse Swisslinx over.

 

Met de overname van Königstein, dat als ‘Part of’ onder de eigen naam blijft opereren, is Circle8Group uitgegroeid tot een van de grootste intermediairs van Europa. Zowel het zittende managementteam als de huidige medewerkers van de Duitse staffing solution provider blijven. Hierdoor past de acquisitie volledig binnen de internationale buy-en-build strategie van Circle8Group.

 

Internationaal talent laten doorstromen

Na Swisslinx is de overname van Königstein de tweede buitenlandse overname van Circle8Group in korte tijd, waarmee het totaal aantal labels binnen de groep op zeven komt. “Königstein is de absolute ‘shooting star’ op de Duitse staffing markt”, zegt Mike Korenvaar van Circle8Group. “Met een gespreide projectportefeuille en vooral ook een voortreffelijke reputatie, is dit bedrijf een schitterende aanvulling voor onze groep. Internationale overnames vormen een speerpunt van onze Total Talent Flow filosofie, waarbinnen we talent zoveel mogelijk door organisaties willen laten stromen. Niet alleen lokaal, maar ook steeds meer internationaal. Wij voorzien een mooie toekomst met Königstein.”

 

Toetreden tot een brede groep

Ook de Duitse staffing solutions provider kijkt uit naar de periode onder de vlag van Circle8Group. “De snel ontwikkelende digitalisering en IT-modernisering, waaronder cloudtransformatie, cyber- en informatiebeveiliging, data-analyse, AI en robotica, vormen een steeds grotere uitdaging”, stelt Holger Königstein, CEO van Königstein. “Doordat wij toetreden tot Circle8Group, met een omzet van bijna een miljard euro en meer dan 7.000 professionals, bieden wij onze klanten en professionals alle voordelen van een professionele, persoonlijke en financieel enorm brede groep.”

 

Koenigstein

 

Over Königstein

Königstein heeft meer dan dertig jaar ervaring in de implementatie van complexe IT-projecten en profiteert van gefundeerde ervaring in nationale en internationale ondernemingen. De Duitse onderneming put haar ervaring uit steeds nieuwe uitdagingen: uit diensten voor opdrachtgevers en tijdelijke, integrale detachering van medewerkers. En zelfs als projecten financieel en organisatorisch complex zijn, zijn de finesses voor Königstein van het grootste belang. Goede, eerlijke en langdurige relaties staan daarbij centraal. Vertrouwen, openheid en samenwerking als gelijken. En het waarmaken van hun claim om IT-projecten zorgvuldig af te ronden en volledig te begeleiden. Voor meer informatie, bekijk: https://www.edv-koenigstein.de/en/

Gerelateerde artikelen

IND-Thumbnail.jpg
Drie op een rij
Leestijd 3 min.

Circle8 is voor de derde achtereenvolgende keer geselecteerd als…

jason-goodman-Ti7LQ0r-zy4-unsplash.jpg
Axiom Partners neemt FixedToday over
Leestijd 3 min.

De Zwitserse investeringsmaatschappij Axiom Partners, eigenaar ook van…

Thumbnail.png
Veiligheidsregio’s kiezen voor Circle8
Leestijd 4 min.

De samenwerkende Veiligheidsregio’s Gooi- en Vechtstreek (VRGV) en Flevoland…

Nuffic-thumbnail.png
Nuffic en Circle8 sluiten raamovereenkomst inhuur extern personeel
Leestijd 3 min.

Nuffic heeft Circle8 geselecteerd om het complete inhuurproces voor extern…

E SDG Poster 2019_without UN emblem_WEB.png
Agenda 2030 voor duurzame ontwikkeling
Leestijd 4 min.

De naam van het actieplan van de Verenigde Naties waarin alle landen unaniem…

CAK_logo.png
Raamovereenkomst met het CAK
Leestijd 3 min.

Het CAK heeft Circle8 geselecteerd voor de exclusieve inhuur van…

modern-werkgeverschap.webp
WDBA voor opdrachtgevers
Leestijd 4 min.

Een nieuwe medewerker in dienst nemen of een zelfstandig professional in te…

beeld nieuwsbericht.png
La Vuelta Circle8 AP Memorial - het videoverslag
Leestijd 3 min.

Zaterdag 16 september was het dan eindelijk (weer) zover: we reden ‘La Vuelta…