Circle8 Group neemt Zwitserse marktleider Swisslinx over

|
Leestijd 4 min.

Circle8 Group, onderdeel van het in Zwitserland gevestigde Axiom Partners, neemt per direct het Zwitserse IT-staffing- en -consultancybedrijf Swisslinx over. Na overnames van onder andere de Nederlandse labels Circle8 (voormalig De Staffing Groep), FixedToday en Seven Stars, is dit een volgende strategische acquisitie in de IT-staffing branche. Met een indrukwekkende klantportefeuille en een veelbelovende winstmarge is Swisslinx marktleider in de Zwitserse financiële sector. Deze volledige bedrijfsovername past binnen de internationale buy-and-build strategie van Circle8 Group. Financiële details worden niet bekendgemaakt.

Swisslinkx-logo.jpeg

Swisslinx blijft vanuit de huidige merknaam opereren. Bovendien zal de Zwitserse organisatie haar activiteiten onafhankelijk voortzetten van andere staffing organisaties die onder de vlag vallen van Circle8 Group. “Wij zijn erg trots dat we onze staffing strategie onder Circle8 Group internationaal mogen uitbreiden met Swisslinx", zegt Guus Franke, CEO van Axiom Partners. "Buitenlandse expansie is een belangrijke stap in het vergroten van onze internationale slagkracht, met als doel de klanten van Circle8 Group maximaal te kunnen profiteren van alle schaalvoordelen die dit met zich meebrengt . Met Swisslinx zijn we niet alleen in één keer marktleider in de Zwitserland, het maakt ons tevens in één klap een van de grootste ICT staffing en -dienstverlener in Europa, wat een volgende stap naar markten als bijvoorbeeld Duitsland zal vergemakkelijken."

 

Internationale kansen

Het Zwitserse IT-staffing- en consultancybedrijf groeide in de afgelopen jaren gemiddeld met bijna twintig procent per jaar. “We hebben in de afgelopen 23 jaar grote internationale opdrachtgevers toegevoegd aan onze portefeuille”, aldus Olivier Ruedin, CEO en co-founder van SwissLinx. “We hebben er vertrouwen in dat we met de overstap naar Circle8 Group en Axiom Partners verder kunnen groeien en ons internationale marktaandeel kunnen uitbreiden. Nu we onderdeel zijn van een grote internationale speler, kunnen wij onze kandidaten ook buitenlandse kansen aanbieden.”

 

Vertrouwde verkoop

De transactie kwam tot stand na een exclusief proces met de vier oprichters en eigenaren. Ruedin: “Met Axiom Partners is SwissLinx in goede handen. Hun ondernemende karakter, langetermijnvisie en kennis van de sector gaven de doorslag om deze verkooproute in te slaan”. Ook Axiom Partners kijkt terug op een prettig proces en blikt met Swisslinx in haar portfolio vooruit op een mooie toekomst. Franke: "De professionals van Swisslinx bezitten vergaande kennis over technologie, databases en hebben sterke consultancy-kwaliteiten die onze groep verstevigen. Dit voelt gelijk vertrouwd. Ik zie mooie kansen liggen in onze samenwerking en ben ervan overtuigd dat we veel van elkaars kwaliteiten gaan leren.”

 

Over Swisslinx

Als Zwitserse marktleider is Swisslinx recruteringsexpert op het gebied van werven, behouden, RPO- en adviesoplossingen, projectpersoneel en programmaresources. Swisslinx staat bekend om de persoonlijke service en nauwe samenwerking met zowel klanten en als kandidaten. Vanuit een sterke wervingsmethodologie werken meer dan zestig consultants samen met onderzoeksteams om geschikte kandidaten te identificeren, kwalificeren en beoordelen. Swisslinx is een preferred partner van veel internationale organisaties, omdat zij klanten en kandidaten voorzien van uitzonderlijke marktkennis en ervaring. Voor meer informatie, bekijk de website: https://www.swisslinx.com/

Gerelateerde artikelen

zp-zaken-boy-kruiswijk_de-staffing-groep-pascal-van-der-hart_uitsnede.jpg
Uitbreiding servicepakketten
Leestijd 3 min.

De beste professionals matchen met de mooiste opdrachtgevers. We doen het al…

eneco1-kick-off-foto.jpg
Eneco kiest voor Circle8
Leestijd 3 min.

Eneco en Circle8 hebben deze maand hun handtekening gezet onder een…

modern-werkgeverschap.webp
WDBA voor opdrachtgevers
Leestijd 4 min.

Een nieuwe medewerker in dienst nemen of een zelfstandig professional in te…

jason-goodman-Ti7LQ0r-zy4-unsplash.jpg
Axiom Partners neemt FixedToday over
Leestijd 3 min.

De Zwitserse investeringsmaatschappij Axiom Partners, eigenaar ook van…

ESH-thumbnail.png
La Vuelta Circle8 AP Memorial
Leestijd 3 min.

Zaterdag 16 september is het dan eindelijk weer zover: de 4e editie van ons…

Thumbnail-C8.png
Ineke Kooistra nieuwe CEO Zwitserse Circle8Group
Leestijd 4 min.

Ineke Kooistra begint per direct als Chief Executive Officer bij…

Thumbnail.jpeg
8 Nieuwe stagiair(e)s voor Circle8
Leestijd 2 min.

Deze maand zijn acht stagiair(e)s gestart met hun afstudeeronderzoek op drie…

Screenshot 2022-12-20 114639.png
Circle8 wil zp'ers aan zich blijven binden
Leestijd 3 min.

De Staffing Groep heet voortaan: Circle8. De pay-off: Total Talent Flow. Wat…