ArbeidsmarktPoort

|
Leestijd 3 min.

Het is echt tijd voor een maatschappelijk en politiek debat over de toekomst van de arbeidsmarkt. Daarom richt branchevereniging Bovib samen met ONL voor Ondernemers en De Vereniging van Detacheerders Nederland (VvDN) een ArbeidsmarktPoort op bij pers- en debatcentrum Nieuwspoort in Den Haag. Tijdens de eerste bijeenkomst op 19 april staat het rapport van de Commissie Borstlap centraal.

 

“Het is tijd voor een breed, constructief debat over de arbeidsmarkt”, zegt voorzitter Marc Nijhuis namens Bovib, de branchevereniging voor intermediairs en brokers. “Voor dit debat nodigen we iedereen uit: van zzp’er tot werknemer, van vakbond tot onderwijsinstelling. De arbeidsmarkt is continu in beweging en het is belangrijk daarop in te spelen met passende maatregelen en toekomstbestendige wet- en regelgeving.”

 

De Bovib, ONL voor Ondernemers en De Vereniging van Detacheerders Nederland (VvDN) nemen initiatief en beginnen een Arbeidsmarktpoort. Dit is een plek  in pers- en debatcentrum Nieuwspoort waarbij politici, ambtenaren, journalisten en afgevaardigden uit het bedrijfsleven, kennisinstellingen en het maatschappelijk middenveld elkaar ontmoeten.

 

Commissie Borstlap tegen het licht

De initiatiefnemers willen minimaal twee keer per jaar onderwerpen bespreken die te maken hebben met de arbeidsmarkt. De eerste ArbeidsmarktPoort vindt plaats op woensdag 19 april van 15.30 tot 18.00 uur.

 

Het onderwerp is het adviesrapport van de Commissie Borstlap die onderzocht of de huidige regels rondom werk voldoende passen bij toekomstige behoeften van werkend Nederland. In 2020 presenteerde de commissie het eindrapport met aanbevelingen. Kloppen de uitgangspunten van de Commissie Borstlap nog? Dat is de insteek van de eerste Arbeidsmarktpoort.

 

Niemand minder de commissieleider en voormalig topambtenaar Hans Borstlap verzorgt de inleiding van de bijeenkomst. Na de inleiding volgt een paneldiscussie onder leiding van Hugo-Jan Ruts met Hans Borstlap, Ruben Houweling (SER) en onder voorbehoud Hilde Palland (Tweede Kamerlid CDA).

 

ArbeidsmarktPoort-logoos.jpg

 

Meer debat over de arbeidsmarkt

Bovib, ONL en VvDN vinden het belangrijk om dieper in te gaan op de ontwikkelingen op de arbeidsmarkt. Bovib-voorzitter Nijhuis kijkt uit naar meer bijeenkomsten. “Het is de  bedoeling dat alle relevante thema’s op arbeidsmarktgebied voorbij komen. Denk aan het zzp-dossier, arbeidsmarktbeleid en pensioenen. Deze onderwerpen brengen we net even op een andere manier voor het voetlicht.”

 

Geïnteresseerden kunnen zich hier (kosteloos) aanmelden.

 

 

 

 

Gerelateerde artikelen

Thumbnail-TTFwebinar.jpg
Webinar Total Talent Flow
Leestijd 3 min.

Van 6 tot en met 10 februari 2023 deelden boegbeelden, specialisten en…

ISO9001 kopie.jpeg
Een 'beetje saaie' audit
Leestijd 2 min.

De afgelopen weken heeft er weer een uitgebreide audit kwaliteitsmanagement…

Thumbnail.jpg
Webinar Week 2023
Leestijd 4 min.

Van 6 tot en met 10 februari 2023 delen boegbeelden, specialisten en…

swisslinkx-long.png
Circle8 Group neemt Zwitserse marktleider Swisslinx over
Leestijd 4 min.

Buitenlandse acquisitie past binnen (internationale) buy-en-build strategie

modern-werkgeverschap.webp
WDBA voor opdrachtgevers
Leestijd 4 min.

Een nieuwe medewerker in dienst nemen of een zelfstandig professional in te…

nieuw-directieteam-C8.png
Nieuw directieteam voor Circle8
Leestijd 5 min.

De directiewissel kwam tot stand na een gewijzigde aandeelhouderstructuur,…

Thumbnail.png
ArbeidsmarktPoort
Leestijd 3 min.

Het is echt tijd voor een maatschappelijk en politiek debat over de toekomst…

digitale-vaardigheden-voor-ict-professionals.webp
WDBA voor zelfstandigen
Leestijd 4 min.

Ga je voor een opdrachtgever werken? Dan moet je samen met die opdrachtgever…