Senior Projectleider Gebiedsontwikkeling (VNR-55452)

 • Bodegraven
 • 12 maanden
 • 36 | week
 • 01 jun 2023
 • 30 mei 2023

Over de organisatie

Bodegraven-Reeuwijk is een gemeente in de Nederlandse provincie Zuid-Holland, ontstaan per 1 januari 2011 na de fusie van de voormalige gemeenten Bodegraven en Reeuwijk. De gemeente bestaat uit Bodegraven, Driebruggen, Hogebrug, De Meije, Nieuwerbrug, Reeuwijk-Brug, Reeuwijk-Dorp, Sluipwijk, Tempel en Waarder.


Deze uitvraag verloopt via MSP. Als MSP partner zijn wij de spin het web, het ‘single point of contact’ (SPOC) tussen uw organisatie en alle flex leveranciers.

Over deze opdracht

Binnen deze afwisselende functie lever je een bijdrage op strategisch en tactisch niveau. Met jouw vermogen om te verbinden en je aantoonbare kennis van projectmatig werken, project- en contractmanagement wil jij bijdragen aan de doorontwikkeling van de organisatie. Dit doe je niet alleen. Samen met je collega-projectleiders ben je verantwoordelijk voor de aansturing van ruimtelijke (grondexploitatie)projecten voor bijvoorbeeld woningbouw, bedrijventerreinen en voor gemeentelijke investeringsprojecten zoals onderwijsgebouwen. Deze (grootschalige) projecten bevinden zich in verschillende fasen, dit kan variëren van de verkennende haalbaarheidsfase tot aan projecten die al zijn opgestart. Je beheert het projectbudget van jouw projecten en stuurt bij waar en wanneer nodig.

Met betrokken partijen zoals projectontwikkelaars, woningbouwcorporaties, ondernemers en inwoners werk je samen en daarbij weet je de belangen van de gemeente te behartigen en te bewaken. Niet onbelangrijk in dit soort processen is dat je in staat bent om de wethouder goed te informeren en mee te nemen in het proces. Je werkt tot slot op strategisch niveau samen met een integraal projectteam aan de realisatie van domein overstijgende projecten en integrale vraagstukken.


Domein Ruimte

Het domein Ruimte is het grootste domein binnen onze organisatie en bestaat uit ruim 125 medewerkers. Een flink aantal hiervan werkt in de Buitendienst, waar een aantal opzichters en coördinatoren operationeel aansturen. De andere collega’s werken aan de Openbare Ruimte, Gebiedsontwikkeling, Ruimtelijke Ordening, Milieu, Duurzaamheid, Verkeer, Volkshuisvesting, Grondzaken en Vastgoed. De Domeinregisseur faciliteert in de coördinatie en afstemming tussen deze disciplines en het behouden van totaaloverzicht. Samen zorgen zij voor een prettige en veilige leefomgeving voor onze inwoners.


We zoeken een ervaren projectleider gebiedsontwikkeling, waarmee we bedoelen dat die ervaring ook echt moet zien op de wat complexere gebiedsontwikkelingen en de strategische en procesmatige vaardigheden.


Voorbeelden van projecten waar de inzet op gevraagd wordt zijn:

 • Herontwikkeling van ruim 40 jaar oud wijkcentrum met scholen (sloop-nieuwbouw), sporthal (sloopnieuwbouw), wijkwinkelcentrum, woningen (toevoeging), welzijnsvoorzieningen en openbaar gebied.
 • Het gaat om de eerste fase van deze ontwikkeling, de haalbaarheidsfase. Deze vormgeven en trekken i.s.m. de collega’s binnen de gemeente (o.a. een medior PL, een projectondersteuner en de meer specifieke disciplines) en met de ontwikkelaar waarmee een intentieovereenkomst is gesloten.
 • Transformatie bedrijfsterrein naar woningbouw: Er zijn diverse concrete initiatieven maar het is nodig dat de projectleider zorgt voor een haalbaar en werkbaar (ruimtelijk en financieel) kader waarbinnen die initiatieven de ruimte gegeven kunnen worden.
 • Het uitwerken van een ontwikkelstrategie voor een nieuw bedrijfsterrein waar de gemeente zelf beperkt eigendom heeft maar waarbij het er om gaat de investeerders in het gebied in beweging te krijgen naar de gewenste gebiedsinvulling.
 • Een binnenstedelijk woningbouwproject op transformatielocatie met eigendom bij ontwikkelaars dat zit op de overgang van haalbaarheidsfase richting anterieure overeenkomst.

Naar ons idee zijn seniore algemene projectleidersvaardigheden dus onvoldoende, maar moet er echt kennis en kunde zijn op gebiedsontwikkeling en de strategische component daarbinnen.

Functie eisen

 • Je hebt een relevante afgeronde HBO- of WO opleiding, bijvoorbeeld planologie, bouwkunde, vastgoed, civiele techniek en of/stedenbouw.
 • Ervaring als projectleider binnen een gemeente.
 • Met jouw ruime kennis en ervaring van en met grondexploitaties, ruimtelijke ordening en vastgoedontwikkeling, treed je op als strategisch sparringpartner.
 • In onderhandelingen zorg je voor de belangen van de gemeente. Je hebt daarbij steeds het projectdoel voor ogen in relatie tot de gemeentelijke en maatschappelijke belangen.
 • Als projectleider gebiedsontwikkeling, ben je van nature een ondernemende verbinder en is integraal samenwerken voor jou een vanzelfsprekendheid
 • Met jouw overtuigingskracht, communicatieve vaardigheden en inlevingsvermogen, weet je draagvlak te creëren voor jouw projecten en ideeën
 • Je voelt je goed thuis in een zelforganiserende gemeente
 • Je hebt een goed gevoel voor ambtelijke en bestuurlijke verhoudingen.

Interesse?

Stuur ons dan uiterlijk 30 mei 2023, voor 12.00 uur je recente CV + motivatie voor deze rol, samen met je beschikbaarheid/geplande vakanties en je all-in uurtarief excl. BTW.