Rentmeester (VNR-50771)

  • Weert Den Bosch
  • 6 maanden
  • 40 | week
  • 01 dec 2022
  • 08 dec 2022

Over de organisatie

De opdrachtgever is een Netbeheerder (transporteert elektriciteit en gas naar huizen en bedrijven) in Noord-, Oost- en Zuid-Nederland. Uurtarief is altijd inclusief reis-, verblijfs- en parkeerkosten, exclusief BTW CV max. 7 pagina`s, Nederlands in Word format. Gerichte motivatie is verplicht! Referentie: Een overzichtelijke omschrijving van gevraagde werkzaamheden in een eerdere tewerkstelling. Hierin moet tot uitdrukking komen wie de opdrachtgever was, de begin- en einddatum van de tewerkstelling, het aantal uren per week. U dient de contactgegevens in het cv op te geven. Bij een start dient er een geldige VOG verklaring ingediend te worden. De kosten voor het aanvragen hiervan zijn voor eigen rekening van de kandidaat.

Over deze opdracht

Afdelingsinformatie

De energietransitie is in volle gang en daar draag jij als rentmeester bij de opdrachtgever volop aan bij. We ontsluiten duurzame energieleveranciers. En om nu en in de toekomst een robuust energienetwerk te kunnen garanderen, vernieuwen en verzwaren we kabeltracés en (ver)bouwen we elektriciteitsstations. Daar is de nodige grond in Noordoost- en Zuid-Nederland mee gemoeid. Help jij ons om in goede relatie met eigenaren hun grond te mogen gebruiken of overnemen?


Het Servicehuis Juridische- en Grondzaken is een diverse afdeling die bestaat uit 22 collega’s met verschillende niveaus en achtergronden. Van specialisten en juridisch adviseurs grondzaken tot medewerkers van de mid- en backoffice. Zij werken verspreid over de vestigingen van de opdrachtgever. Eén keer in de maand bespreek je samen welke zaken er spelen en welke projecten er op de agenda staan. En regelmatig zijn er koffiemomenten om even bij te praten. Je werkt ook veel samen met collega’s van afdelingen voor bijvoorbeeld assetmanagement en infra. Leuk, want zo leer je veel verschillende mensen kennen binnen onze organisatie. Daarnaast zoek je de samenwerking op met externe partijen, zoals Tennet.


Functieomschrijving

Je werkt aan diverse projecten tegelijk in het hele verzorgingsgebied van de opdrachtgever. Denk aan de vernieuwing of verzwaring van kabels en leidingen in Drenthe, de aanleg van een nieuw hoogspanningsstation in Noord-Brabant of de aanleg van een kabeltracé naar een wind- of zonnepark in Groningen. De publieke en private gronden die we daarvoor willen kopen of gebruiken liggen over het algemeen in het buitengebied. Om de koop of het gebruik te regelen, zit jij met uiteenlopende grondeigenaren aan tafel. Van agrariërs tot gemeenten, provincies en waterschappen.

 

Feit is dat iedereen elektriciteit wil kunnen gebruiken en vóór de energietransitie is, maar dat we de oplossingen om dat mogelijk te maken liever niet in de achtertuin willen. Aan jou de taak om de verschillende grondeigenaren te overtuigen van het nut en de noodzaak en tot goede afspraken te komen. Vaak willen we als de opdrachtgever de grond alleen gebruiken, bijvoorbeeld voor de aanleg van een kabeltracé en het onderhoud daarvan. Jij realiseert je dat we te gast zijn bij de eigenaar. Welke vergoeding is reëel? Hoe kun je zoveel mogelijk met de omstandigheden rekening houden zodat de schade aan land en gewassen beperkt blijft? En hoe zorg je ervoor dat we steeds weer de deadlines in de projecten halen? Met al die belangen in het vizier en kennis van onze technieken en wat er speelt bij je gesprekspartner stuur jij op een passende oplossing.

 

Elk project loopt gemiddeld één tot anderhalf jaar. Gesprekken voer je over het algemeen bij de grondeigenaar ‘aan de keukentafel’. Je krijgt te maken met uiteenlopende karakters en hebt vaak maar één kans om tot het beste resultaat te komen. Dat maakt het werk voor jou extra mooi en uitdagend. Jouw doel: alle grondeigenaren in een project gelijk behandelen, een goede relatie opbouwen en tot goede afspraken komen. Wat we ook belangrijk vinden, is jouw visie op het proces van grondverwerving. Daarom krijg je de ruimte om mee te denken over verbeteringen en om initiatieven te nemen.

Functie eisen

  • Je hebt hbo-niveau en een diploma in een relevante richting zoals bedrijfskunde.
  • Je hebt minimaal tien jaar ervaring in bijvoorbeeld de makelaardij en/of grondverwerving.
  • Je hebt financiële en juridische kennis van grondbezit.
  • Je hebt snel inzicht in de werkzaamheden voor de aanleg van kabels en leidingen en de bouw van elektriciteitsstations en weet wat er komt kijken bij de bedrijfsvoering van verschillende agrarische bedrijven.


In verband met veiligheidseisen verzoeken wij om uitsluitend kandidaten voor te stellen die de Nederlandse taal in woord en geschrift beheersen.

 

Competenties

Of het nu om een zakelijk gesprek bij een gemeente of provincie of om een keukentafelgesprek gaat, jij krijgt er energie van; hoe stroef zo’n gesprek soms ook loopt. Daarbij combineer je een pragmatische instelling en doorpakkersmentaliteit met het vermogen om een vriendelijk en onderhoudend gesprek te voeren. Telkens verdiep je je in wie je voor je hebt en zijn of haar omgeving. Zo weet je de beste resultaten te bereiken.

Interesse?

Stuur ons dan uiterlijk 14 november 2022, voor 09.00 uur je recente CV + motivatie voor deze rol, samen met je beschikbaarheid/geplande vakanties en je all-in uurtarief excl. BTW.