Omgevingsmanager Toezicht (VNR-59997)

Deze opdracht is alleen voor leveranciers

 • Groningen
 • 10 maanden
 • 40 | week
 • Start 01-05-2024
 • Deadline 29-04-2024

Over de organisatie

Gasunie is een gastransportbedrijf in transitie, vanuit de betrouwbare rol die Gasunie altijd heeft vervult met transport en opslag van aardgas ontwikkelt Gasunie zich naar een bedrijf dat een grote bijdrage heeft in transport en opslag van duurzame energie, deze transitie brengt veel grote projecten met zich mee waarbij Gasunie een grote rol heeft, denk daarbij aan waterstofleidingen, warmtetransportnetten en CO2 leidingen. De afdeling Omgevingsmanagement zorgt ook tijdens de ontwikkeling en aanleg van deze infrastructuur voor toezicht en handhaving op de veilige, ongestoorde ligging en operatie van bestaande (aardgas)leidingen.


Bij Omgevingsmanagement Noord Nederland (OON) komen de disciplines Grondzaken, Juridische zaken, Tracébeheer, Strategisch Omgevingsmanagement en Toezicht samen. De afdeling bestaat uit een team van ongeveer 50 medewerkers, die binnen hun omgeving proactief acteren binnen projecten en op activiteiten in de nabijheid van onze infrastructuur om de veilige ligging van ons netwerk te waarborgen.

Over deze opdracht

Heb jij oog voor hoe aannemers veilig kunnen werken en ben je erop gebrand om onze leidingen te allen tijde veilig te houden binnen het werkgebied van aannemers? Dan zoeken we jou!

 

In onze visie 2030 willen we blijven toezien dat onze hoge druk aardgastransportleidingen en onze (te realiseren) transportleidingen voor waterstof, warmte en CO2 veilig in de grond blijven liggen. Dit te midden van alle graafbewegingen die nodig zijn voor de energietransitie en de bouwopgaves van Nederland. Hiermee zorgen we ervoor dat Gasunie de partij blijft die een veilig en betrouwbare bijdrage levert in transport en opslag van duurzame energie.

 

De afdeling Omgevingsmanagement Noord is dan ook op zoek naar een Omgevingsmanager Toezicht om dit te realiseren.


Wat ga je doen?

Als Omgevingsmanager Toezicht zorg je ervoor dat (graaf)werkzaamheden geen directe of indirecte schade veroorzaken aan de hoge druk gastransportleidingen van Gasunie. De veilige ligging van onze leidingen en toebehoren dient te allen tijde gehandhaafd te blijven. Als omgevingsmanager toezicht ben je het laatste filter tussen de veilige ligging van de leidingtracés en de (grondroer)activiteiten die worden uitgevoerd. Je bent verantwoordelijk voor het inzichtelijk maken van de ligging van de leiding in het veld. Tevens maak je met de uitvoerende partij afspraken over wat wel en niet mag nabij de leiding en legt dit vast. Bij hoog risicowerkzaamheden blijf je bij de werkzaamheden toezicht houden. Houdt de uitvoerende partij zich niet aan de verplichtingen en afspraken, dan ben jij degene die het gesprek aangaat of uiteindelijk besluit de werkzaamheden stil te laten leggen. Je krijgt informatie over grondroeractiviteiten vanuit de KLIC-meldingen, verzoeken van derden voor overleg, vanuit de helikopterinspectie, luchtfoto’s en vanuit rij-inspectie door jezelf en je collega’s.


Hoe ziet je dag eruit?

Om 7.00 uur heb je afgesproken met een aannemer die nabij een Gasunie leiding graafwerkzaamheden uit moet gaan voeren. Je maakt afspraken met de aannemer over veiligheidsafstanden en ziet toe op de uitvoering. Daarna kies je een rijroute langs diverse bij Gasunie in beheer zijnde objecten om bij je volgende afspraak te komen, in dit geval het vooraf uitzetten van een leiding vanwege een aanstaande drainageklus. Hiervoor beschik je over nauwkeurige GPS apparatuur en een leidingzoeker. Daarna voer je nogmaals een controle uit langs werken in uitvoering en Gasunie objecten zodat je een visuele preventieve inspectie uit kunt voeren. Onderweg vervang je nog even snel een kapotte aanwijspaal. Bij thuiskomst doe je administratie en bereid je de volgende dag voor. De helikopter heeft verdachte werkzaamheden waargenomen waar je morgen eerst moet gaan kijken. 

Functie eisen

Om als Omgevingsmanager Toezicht succesvol te zijn:


 • Heb je een MBO-diploma niveau 4 en 2 jaar relevante werkervaring in een civieltechnische of vergelijkbare richting;
 • Geniet je van buiten werken. Weersomstandigheden en fysiek werk houden jou niet tegen;
 • Ben je communicatief vaardig en durf je personen of bedrijven proactief aan te spreken wanneer de veilige ligging van de Gasunieleidingen in het geding is;
 • Ben je goed in het doorgronden van tekeningen, werkplannen en uitvoeringsmethoden van derden en kun je goed inschatten welke onderdelen daarvan een risico vormen voor de veilige ligging van de Gasunieleidingen;
 • Voel jij je prettig in een zelfstandige functie waarvoor je veel reist binnen je werkgebied.
 • Jij bent actief in de wacht- en storingsdienst.

 Daarnaast ben je vasthoudend om geformuleerde doelstellingen te bereiken en controleer je tussentijds of doelstellingen worden gehaald. Je zorgt dat administratie altijd up-to-date is. Je werkt samen aan gemeenschappelijke doelen, hebt oog voor anderen en ziet wanneer collega's hulp nodig hebben en biedt deze ook ongevraagd aan. Je zorgt voor heldere communicatie en informeert anderen over de voortgang van de werkzaamheden. Je hebt het vermogen nauwkeurig en zorgvuldig te werken, met oog voor detail en werkt volgens afgesproken procedures. Door de veiligheid te waarborgen draag jij bij aan een veilige leefomgeving.

Interesse?

Stuur ons dan uiterlijk 29 april 2024, voor 09:00 uur je recente Cv & motivatie voor deze rol, samen met je beschikbaarheid/geplande vakanties en je all-in uurtarief excl. BTW. Max tarief bedraagt € 67,50 all-in ex BTW.

 

Let op

·       Er wordt gevraagd om een geldige VOG (Verklaring Omtrent Gedrag). De kosten voor de aanvraag van een VOG zijn voor de kandidaat

·       De opdrachtgever stuurt aan op het “Bring Your Own Device” (BYOD) principe en verzoekt externe medewerkers gebruik te maken van een eigen mobiele telefoon en/of laptop. De gebruikerskosten zijn niet declarabel

·       Een screening kan onderdeel van de procedure zijn

·       Indexering is niet mogelijk de eerste vierentwintig maanden