Engineer telecom verbindingen (VNR-50171)

 • Duiven
 • 12 maanden
 • 40 | week
 • 01 nov 2022
 • 29 dec 2022

Over de organisatie

Het bedrijf verzorgt de distributie van energie in een derde van Nederland.

Over deze opdracht

Ontwerpt, adviseert, initiëert en formuleert nieuwbouw, productaanpassingen en/of innovaties binnen technische, commerciële en financiële kaders, conform de geldende normen, teneinde de werking van installaties en netten te waarborgen en te optimaliseren. Leidt van (deel) projecten, binnen budget en tijdkaders, teneinde correcte realisatie van de ontwerpen, aanpassingen en innovaties te garanderen.

 

Ben jij de Engineer Telecom die ervoor zorgt dat al onze hoogspanningsstations met elkaar in verbinding blijven? Als Telecom Engineer draag jij bij aan het ontwerp, uitrol, installatie en wijzigingen van nieuwe en bestaande telecom assets voor onze relaties, zoals Liander, Telecom en TenneT. Jij bent de Telecom Engineer die naast zijn vakdiscipline de kwaliteiten heeft als allround engineer om een totaaloplossing te kunnen bieden. Het grootste deel van je werkzaamheden zul je hybride (vanaf kantoor/thuis) uitvoeren, maar incidenteel ben je ook bij de klant of op locatie. Je krijgt de mogelijkheid om jezelf te ontwikkelen tot expert in telecomnetwerken. Help ons mee met de energietransitie!

 

Als Engineer Telecom ben je verantwoordelijk voor de engineering van de telecomnetwerken die ervoor zorgen dat de communicatie tussen in hoogspanningsnet altijd optimaal is. Als Engineer ben jij technisch verantwoordelijk voor dit specialistische onderdeel van de projecten. Denk hierbij aan de gekozen type verbinding, de materialen en materiaalkeuze en technische administratie.


Jij stemt af met het projectteam en stakeholders over de technische aspecten van het werk en zorgt vervolgens voor een uitvoerbaar plan. Jouw doel is om ervoor te zorgen dat je het juiste tracé vindt tegen zo laag mogelijke maatschappelijke kosten. Hiermee zorg jij ervoor dat het net toekomst vast gemaakt wordt.

Functie eisen

Met jouw energie blink je uit als Engineer. Jij kenmerkt je als ‘puzzelaar’ en daarnaast is samenwerken key in deze functie. Techniek is jouw passie, waarmee jij over de juiste drive beschikt om in de technische projecten jouw deel perfect in te passen. Tevens zet je alles op alles om samenhangende oplossingen te formuleren:


 • HBO werk- en denkniveau en een technische opleiding in de richting van Technische bedrijfskunde, Werktuigbouwkunde of vergelijkbaar
 • Minimaal 3 jaar relevante ervaring in het ontwerp en de werkvoorbereiding van (telecom-) projecten
 • Kennis van infra glasvezeltechnieken, en ervaring met Cocon, Autocad/Elcad zijn een pre
 • Ervaring met maken en uitbesteden van bestekken,
 • Opstellen en controleren van ontwerptekeningen,
 • Ervaring met het aanvragen en beoordelen van vergunningen,
 • Kennis van montagetechnieken en toe te passen materialen bij glasvezelaanleg.

Interesse?

Stuur ons dan uiterlijk 29 december 2022, voor 17.00 uur je recente CV + motivatie voor deze rol, samen met je beschikbaarheid/geplande vakanties en je all-in uurtarief excl. BTW.


Let op! - Er kan gevraagd worden om een geldige VOG (Verklaring Omtrent Gedrag). De kosten voor de aanvraag van een VOG zijn voor de kandidaten zelf. - Een screening kan onderdeel van de procedure zijn.