Data support Engineer (VNR-52194)

 • Groningen
 • 12 maanden
 • 40 | week
 • 16 jan 2023
 • 29 jun 2023

Over de organisatie

Let op!

 • Er wordt in de regel 3/2 gewerkt. De ma/di/do op kantoor en de wo/vrij remote. Als een kandidaat verder weg woont mag hij/zij ook de donderdag remote werken.
 • Het betreft een inzet van maximaal 1680 uur per jaar á 32/40 uur per week. Duur project: z.s.m. t/m 31-12-2023
 • Er dient een geldige VOG (Verklaring Omtrent Gedrag) overlegd te worden bij gunning. De kosten voor de aanvraag van een VOG zijn voor de kandidaat/leverancier
 • De klant hanteert het Bring Your Own Device (BYOD) principe: er dient een zakelijke mobiele telefoon beschikbaar te worden gesteld door Dienstverlener dan wel dient tijdelijk personeel hier zelf over te beschikken. Het uitgangspunt voor tijdelijk personeel is dat zij over een standaard werkplek (‘Thin Client’) kunnen beschikken, tenzij de lijnmanager beslist dat tijdelijk personeel zijn/haar eigen hardware/laptop dient te gebruiken. De gebruikskosten zijn nadrukkelijk niet declarabel en derhalve voor rekening van de Dienstverlener dan wel tijdelijk personeel

Over deze opdracht

Vanuit jouw rol bewaak je de integriteit en kwaliteit van de gegevens in SAP-PM. Samen met je collega’s en in nauw overleg met onder andere beheerders van installaties, projectteams en andere technici zorg je voor een actuele, betrouwbare en herkenbare objectstructuur. Bij de start van een project van Operations en Projects, treed je in overleg met het projectteam om te bepalen welke gegevens opgenomen moeten worden in SAP-PM.

 

Door het projectteam of de veldorganisatie aangeleverde objectgegevens verwerk je tijdig en correct. Je beoordeelt en verwerkt wijzigingsverzoeken, en beantwoordt vragen van de onderhoudsorganisatie. Daarnaast zorg je voor periodieke rapportages over onder andere het uitgevoerde onderhoud en de datakwaliteit.

 

Als lid van een zelfsturend team initieer je, samen met je directe collega's, verbeteringen, zowel op inhoudelijk als op procesmatig vlak. Om tot procesverbeteringen te komen en/of bij ontwikkelingen elders in de keten processen en systemen op elkaar afgestemd te houden, neem je regelmatig deel aan overleggen in multidisciplinaire teams. Je adviseert bovendien de organisatie over een passende inrichting van de objectstructuur bij projecten in het kader van de energietransitie. Ook beheer je diverse tooling die wordt ingezet om data correct te verwerken.

 

Om dit alles te kunnen doen werk je nauw samen met diverse andere disciplines binnen de organisatie. Denk hierbij aan projecten, medewerkers van de installaties en stations, focal points en engineers, en je collega’s in andere disciplines binnen het Asset Data Management.

 

Afdeling / team

De afdeling Asset Data Management ondersteunt de bedrijfsprocessen van Operations en Gastransport Services, door het leveren van relevante, actuele en betrouwbare materiaal-, asset- en geodata. De afdeling bestaat uit een team van ruim 60 medewerkers die samen verantwoordelijk zijn voor het inwinnen, verwerken, beheren en uitleveren van asset gerelateerde data- en informatie. De belangrijkste vormen zijn materiaal- en assetdata in het SAP-systeem, data in GIS-systemen, tekeningen, externe datasets en overige asset gerelateerde documenten. 

Functie eisen

 • Hbo werk- en denkniveau, of Mbo-4-niveau met ten minste 5 jaar relevante werkervaring
 • Een afgeronde technische opleiding (Werktuigbouwkunde, Elektrotechniek, Procestechniek of soortgelijk) en een aantal jaren technische werkervaring
 • Gedegen kennis van Microsoft Excel
 • Interesse in administratieve- en ICT-aspecten

Wensen

Kennis van SAP-PM.

 

Competenties

Jij staat bekend om je accuratesse en bent sterk in het analyseren van grote hoeveelheden aan data. Tevens zie je mogelijkheden om repetitief werk te automatiseren. In je contacten met andere disciplines kun je je goed verplaatsen in het belang van de ander, maar ben je als dat nodig is ook standvastig in het voor ogen houden van de belangen met betrekking tot het beheer van de asset data. Je bent dus zowel flexibel en creatief, als beheersmatig sterk.

Interesse?


Stuur ons dan uiterlijk 29 juni 2023, voor 12.00 uur je recente Cv & motivatie voor deze rol, samen met je beschikbaarheid/geplande vakanties en je all-in uurtarief excl. BTW.