Coördinator Kabels en Leidingen (VNR-59538)

 • Utrecht
 • 12 maanden
 • 40 | week
 • Start 27-11-2023
 • Deadline 29-11-2023

Over de organisatie

Gasunie is een netwerkbedrijf voor energie. In Nederland en Noord-Duitsland beheren en onderhouden we de infrastructuur voor grootschalig transport en opslag van gas. Nu is dat nog vooral aardgas. Dit zal met de energietransitie steeds verder verschuiven naar groen gas en waterstof. Daarnaast werken we mee aan de aanleg en het beheer van netwerken voor warmte en CO₂. Wij zorgen ervoor dat dit deel van de energievoorziening veilig, ongestoord en zo duurzaam mogelijk gebeurt. Zodat iedereen altijd over energie kan beschikken.


Wij zijn een landelijk opererende eenheid met ruim 180 professionals op het gebied van projectmanagement, constructie management en project assistentie. We voeren projecten uit in het kerngebied van Gasunie in Nederland en soms ook in Duitsland. Wij werken in een matrixorganisatie, waarbij wij de overige expertises en capaciteit, plannen met de andere afdelingen, zoals engineering en omgevingsmanagement. Binnen Projects vind je een werkomgeving waarin je veel verantwoordelijkheid moet nemen en steeds samenwerkt met teams aan uitdagende projecten. Een typische kantoorbaan zul je bij ons niet vinden, projecten worden namelijk buiten het kantoor gerealiseerd.


Over deze opdracht

 

Wil jij bijdragen aan een duurzame en veilige toekomst van de energievoorziening in de ondergrond? En krijg je energie van een afwisselende functie, waarin je als verbindende factor tussen verschillende partijen je technische kennis toepast? Dan zijn wij op zoek naar jou.

 

In de ondergrond liggen steeds meer kabels en leidingen. Goede afstemming tussen alle partijen is van groot belang voor een succesvolle projectuitvoering en de veilige ligging van leidingen. Als de cruciale schakel tussen aannemer, netbeheerders en Gasunie, krijg jij het vertrouwen om alle werkzaamheden rond toekomstige Gasunie leidingen te coördineren. Op deze manier draag je bij aan een veilige en succesvolle aanleg van onze nieuwe infrastructuur, waaronder waterstof, (groen) gas en CO2.

 

Waar ga je werken?

Je standplaats is Utrecht. Je zult hoofdzakelijk worden ingezet op projecten in het midden en westen van Nederland, soms ook in andere delen van het land. 


Wat ga je doen?

Als Kabel en Leiding (K&L) Coördinator ben jij de verbindende factor in verschillende projectfasen. Je draagt bij aan de efficiënte realisatie van onze infrastructuurprojecten door samen te werken met interne teams, externe belanghebbenden en overheidsinstanties. Je blinkt uit in de coördinatie van diverse activiteiten en speelt een sleutelrol in:

 • Het vrijhouden van toekomstige tracés, door beïnvloeding van initiatiefnemers. Dit in afstemming met collega´s uit de projectteams en beheerorganisatie.
 • Zorgdragen voor een tijdige en goede afhandeling van KLIC-meldingen op toekomstige tracés en nog niet aan de beheerder overgedragen leidingdelen. Hierbij coördineer je binnenkomende meldingen, waarbij je beoordeelt of laat beoordelen of externe partijen rondom onze toekomstige assets mogen werken.
 • In kaart brengen eisen van kabel- en leidingeigenaren ten aanzien van ontwerp en uitvoering projecten Gasunie.
 • Samenwerken met technische teams om te zorgen voor nauwkeurige afstemming van kabel- en leidingwerk met overige infrastructuur.
 • Initiëren van verleggingen van een derde K&L-partij om voldoende ruimte te hebben voor een nieuwe transportleiding.
 • Opbouwen en onderhouden van sterke relaties met externe stakeholders, waaronder netbeheerders, lokale overheden en andere belanghebbenden.
 • Bijhouden van de status van toekomstige tracés, waardoor je haarscherp weet of ergens al werkzaamheden hebben plaatsgevonden en waar potentiële risico´s voor Gasunie ontstaan.

Functie eisen

Wat vragen we?

Om als Coördinator Kabels en Leidingen succesvol te zijn:

 • Beschik je over een hbo-opleiding in een relevante technische richting
 • Heb je minimaal drie jaar ervaring in omgevingsmanagement, bij voorkeur met nadruk op coördinatie van kabel- en leidingwerkzaamheden.
 • Heb je kennis en ervaring van de wet- en regelgeving over kabel- en leidingwerkzaamheden in Nederland.
 • Is het een groot voordeel wanneer je recente en relevante ervaring hebt in bijvoorbeeld de graafwereld, bij een aannemer of één van de nutsbedrijven.
 • Bezit je uitstekende communicatie- en onderhandelingsvaardigheden, zowel mondeling als schriftelijk.
 • Weet je je werk zelfstandig te organiseren, je bent proactief en weet snel je weg te vinden in een grote organisatie met meerdere projectteams.
 • Ben je sterk in het analyseren van situaties, kunt je snel een beeld vormen en dit vertalen naar duidelijke en concrete acties voor interne of externe stakeholders.


Interesse?

Stuur ons dan uiterlijk 29 november 2023, voor 12:00 uur je recente Cv & motivatie voor deze rol, samen met je beschikbaarheid/geplande vakanties en je all-in uurtarief excl. BTW. Max tarief bedraagt €79,- all-in ex BTW.

 

Let op

·       Er wordt gevraagd om een geldige VOG (Verklaring Omtrent Gedrag). De kosten voor de aanvraag van een VOG zijn voor de kandidaat

·       De opdrachtgever stuurt aan op het “Bring Your Own Device” (BYOD) principe en verzoekt externe medewerkers gebruik te maken van een eigen mobiele telefoon en/of laptop. De gebruikerskosten zijn niet declarabel

·       Een screening kan onderdeel van de procedure zijn

·       Indexering is niet mogelijk de eerste vierentwintig maanden