Contractmanager IPM Landelijk (VNR-51085)

 • Landelijk
 • 12 maanden
 • 36 | week
 • 01 feb 2023
 • 22 nov 2022

Over de organisatie

De opdrachtgever is een Netbeheerder (transporteert elektriciteit en gas naar huizen en bedrijven) in Noord-, Oost- en Zuid-Nederland. AfdelingsinformatieDe energietransitie vraag veel van de transportcapaciteit van het elektriciteitsnet, en daarom investeert de opdrachtgever flink om die capaciteit uit te breiden. Er is behoefte aan verdere opschaling van onze inspanningen. Om de noodzakelijke schaalsprong te realiseren starten we naast de huidige operatie een pilot waarin we kennis maken met een ‘nieuwe’ werkmethodiek, deze toetsen in de praktijk en aansluitend implementeren zodat we de productie structureel kunnen verhogen. De pilot legt enerzijds de focus op het realiseren van een projectenpakket en anderzijds het vaststellen én implementeren van de nieuwe “way of working” in de nieuw op te richten afdeling Netuitbreiding & Uitbesteding. Wij vinden beiden even belangrijk! In deze functie versterk jij de collega’s bij deze netbeheerder. Met elkaar leiden zij de dagelijkse distributie van gas en elektra over onze netten in goede banen. Binnen Operations kom je terecht bij de afdeling Expertise Bedrijfsvoering en Stations (EBS) en in het team ‘Netuitbreiding & Uitbesteding (N&U)’. Hier gaan wij werken aan grote reconstructieprojecten, bijvoorbeeld grote netuitbreidingen zoals onder andere het plaatsen en aansluiten van vermogenstransformatoren en middenspanningsinstallaties. Hiermee zorgen wij voor een toekomstbestendig net. Je gaat een belangrijke bijdrage leveren aan de opbouw van een landelijk Programmateam door voor ons een pilotproject uit te voeren en kennis en kunde aan ons over te dragen. Binnen het Team worden grootschalige uitbreidingen aan het elektriciteitsnet gerealiseerd in de provincies Groningen, Drenthe, Overijsel, Noord-Brabant en Limburg. Je rapporteert functioneel aan de IPM-Projectmanager en hiërarchisch aan de Manager N&U.

Over deze opdracht

Vanuit jouw rol als Contractmanager IPM ben je eindverantwoordelijk voor de voorbereiding, aanbesteding van het contract en het contractmanagement na gunning. Je bent een stevige gesprekspartner voor de opdrachtnemer en weet de belangen van de opdrachtgever te behartigen zonder de goede samenwerking met de opdrachtnemer te verliezen. Je levert samen met het IPM -team de bijdrage aan de ontwikkeling van de nieuwe werkwijze voor de opdrachtgever. We zoeken dan ook iemand die gepokt en gemazeld is als IPM-contractmanager en ons in onze ontwikkeling daarnaartoe stevig kan begeleiden.

 

De aanpak is dat het IPM-team het eerst voordoet, de interne organisatie daarna meedoet en de interne organisatie het uiteindelijk zelf doet. Dat betekent dat je aandacht en ruimte hebt om jouw kennis en kunde over te dragen aan interne collega’s. Kort na de start zal een interne collega aan je gekoppeld worden en jij begeleidt deze collega in het ontwikkeltraject naar een IPM-Contractmanager op jouw niveau. Zodra dat kan, draag je activiteiten over aan de interne collega, waarbij we weten dat het niet altijd in één keer goed zal gaan. Jij bewaakt dat het projectdoel niet in gevaar komt hierdoor. Het bereiken van het projecten doel gecombineerd met het interne ontwikkeltraject, zal in de aanpak, planning en samenwerkingsvorm van het project een plek moeten krijgen. Fouten maken mag, want alleen dan leren we en wordt de nieuwe way of working echt verkend, uitgetest en geïmplementeerd.

 

Zo werk jij aan de energie van vandaag én morgen:

 • Je maakt ons wegwijs in de nieuwe ‘way of working’, door het eerst voor te doen, ons daarna te laten meedoen en je houdt ons op koers ons als we het daarna zelf doen;
 • Je bent sterk in het toepassen van projectsturing en zet het projectdoel steeds centraal;
 • Je zorgt voor een gedegen contractafweging en een contract- en aanbestedingsdossier dat past bij de marktomstandigheden en het project;
 • Je zorgt voor een soepele aanbesteding en aansluitend dat het contract uitgevoerd wordt zoals afgesproken;
 • Je zorgt voor alle secundaire contracten die nodig zijn om het project te realiseren;
 • Je rapporteert over de voortgang op de discipline Contractmanagement.

Functie eisen

 • Tenminste WO werk- en denkniveau;
 • Juridische kennis en ervaring
 • Aantoonbare affiniteit met de energie- en/of inframarkt en/of civiele techniek;
 • Aantoonbare ervaring met projectrealisatie in een verandertraject
 • Aantoonbare ervaring als IPM-contractmanager
 • Aantoonbare ervaring met bouwteams
 • Kennis van verschillende samenwerkingsvormen en contractvormen zoals UAV-GC, UAV-2012 en Bouwteam;

 

 

 

Competenties

Met jouw energie blink je uit als Contractmanager IPM. Je kenmerkt jezelf als iemand die doelgericht werkt, afspraken nakomt en je verantwoordelijkheid neemt. Voor de functie zoeken wij iemand die eerlijk en betrokken is bij zowel de ander als het vak. Omdat jij de opdrachtgever vertegenwoordigt in contractbesprekingen, kan je goed onderhandelen en weet je de samenwerking met de opdrachtnemers in te zetten als middel om ons doel te bereiken.

 

Jij herkent jezelf in de competenties:

 • Analytisch en risicobewust
 • Verbindend onderhandelen
 • Conflicthantering
 • Doelgericht, proactief en besluitvaardig
 • Plannen, organiseren, delegeren


Interesse?

Stuur ons dan uiterlijk 22 december 2022, voor 09.00 uur je recente word CV + motivatie voor deze rol, samen met je beschikbaarheid/geplande vakanties en je all-in uurtarief excl. BTW.


Standplaats: Landelijk, afhankelijk van woonplaats. Thuiswerken 50-50, geen vaste dagen.


Uurtarief is altijd inclusief reis-, verblijfs- en parkeerkosten, exclusief BTW. Referentie: Een overzichtelijke omschrijving van gevraagde werkzaamheden in een eerdere tewerkstelling. Hierin moet tot uitdrukking komen wie de opdrachtgever was, de begin- en einddatum van de tewerkstelling, het aantal uren per week. U dient de contactgegevens in het cv op te geven. Bij een start dient er een geldige VOG verklaring ingediend te worden. De kosten voor het aanvragen hiervan zijn voor eigen rekening van de kandidaat.