Bedieningsdeskundige detavast 2FTE (VNR-51006)

 • Haarlem Arnhem
 • 12 maanden
 • 40 | week
 • 01 jan 2023
 • 29 dec 2023

Over de organisatie

Het bedrijf verzorgt de distributie van energie in een derde van Nederland. Binnen deze functie versterk jij de 7.000 collega’s bij de netbeheerder. Met elkaar leiden zij de dagelijkse distributie van gas en elektra over onze netten in goede banen. Je gaat werken bij Klant & Control (LKC). Dit is dé storingsverkeerstoren van de organisatie en maakt onderdeel uit van het bedrijfsonderdeel Onderhoud & Storingen. Wij zijn 24/7, 365 dagen per jaar bezig met het monitoren van onze netten, het aansturen van collega’s bij verstoringen en het continue bedienen en bewaken van onze netten. Dat doen we vanuit de teams Verkennen & Crisismanagement, Verbinden en Volbrengen. Jij gaat werken binnen het team Volbrengen.

Over deze opdracht

Als Bedieningsdeskundige heb je de verantwoordelijkheid voor het monitoren en bewaken van het volledige (!) net (laag-, midden- en hoogspanning). Dit doe je om verstoringen waar mogelijk te voorkomen, de componenten te bewaken en storingen zo veilig en snel mogelijk oplossen om ervoor te zorgen at iedereen weer spanning heeft.


Daarbij kan je doorgroeien naar Allround Bedieningsdeskundige, waarbij je in de lead bent als het gaat om het bedienen van het net. Verder controleer je na een storing of de planning nog steeds klopt. Tussendoor analyseer je die storing tot de kleinste details. Gelukkig is de oplossing voor die storing met jou als bedieningsdeskundige elektriciteitsnetten altijd dichtbij. Zo zorg je dat alle klanten van de organisatie energie hebben. Ook ben je graag bezig met automatisering en digitalisering. Dat houdt in dat je zaken in systemen signaleert, nieuwe functionaliteiten test en samenwerkt met ontwikkelaars van software om samen tot het beste product te komen. Het net klaarmaken voor de toekomst samen met het team van Klant & Control.


Zo werk jij aan de energie van vandaag én morgen:

 • Je hebt de verantwoordelijkheid voor 24/7 bewaken van de netten en het oplossen van storingen
 • Begeleiden, verrichten of overdragen van opdrachten voor schakelhandelingen. Specifiek in het SCADA-systeem
 • In geval van nood stel je noodschakelprocedures op en voer je deze uit indien nodig
 • Zorgdragen dat er veilig gewerkt kan worden.

Functie eisen

Met jouw energie blink je uit als Bedieningsdeskundige elektriciteitsnetten. Het hele proces van de elektriciteitsnetten en de bedrijfsvoering daarvan boeit je van begin tot eind. Je denkt in oplossingen en realiseert je goed wat jouw werk betekent voor alle klanten. Want je krijgt er energie van als zij 24 uur per dag, 365 dagen per jaar energie krijgen. Dus storingen los je zo snel, slim en als het kan voor eens en altijd op. Ook ben je de persoon met:

 • Een mbo-diploma Elektrotechniek WEB-niveau 4 of een hbo-diploma in een vergelijkbare richting, i.v.m. behalen van aanwijzingen is dit een eis
 • Minimaal 3 jaar ervaring met elektriciteitsdistributie- of transportnetten. Bijvoorbeeld als engineer elektrotechniek, werkverantwoordelijke of uitvoerder
 • Bevoegdheden op het gebied van BEI zijn extra mooi meegenomen. 

Interesse?


Stuur dan voor de sluitingsdatum van 30-12-2023 17:00 of zodra er twee geschikte kandidaten zijn geselecteerd, je recente CV + motivatie voor deze rol, samen met je beschikbaarheid/geplande vakanties en je all-in uurtarief. Kandidaat is kosteloos over neembaar door Alliander na 1760 gewerkte uren.

Standplaats Haarlem. Locatie Arnhem is ook een optie.


Let op! - Er kan gevraagd worden om een geldige VOG (Verklaring Omtrent Gedrag). De kosten voor de aanvraag van een VOG zijn voor de kandidaten zelf. - Een screening kan onderdeel van de procedure zijn.