's-Hertogenbosch
6 maand(en)
40 uur per week
1-8-2024
17-7-2024
Reageer nu

Functieomschrijving:

Betreft een medior/senior testspecialist met ruime ervaring in een Agile, scrum of SAFe team die als een allround testspecialist op basis van risk requirements based testen een testplan uitwerkt en testen gaat coördineren voor meerdere projecten.

Wat doet de afdeling

De waardeketen Kleinverbruik valt binnen het cluster Operations. Ruim 200 IT professionals zijn werkzaam in dit cluster, dat zich focust op het realiseren van producten en diensten voor onze klanten (intern/ extern). Binnen het cluster is er voor gekozen om End-to-End ketenverantwoordelijkheid in te richten vanuit de voorkant (klant). Op basis van de verschillende klanttypen zijn 3 waardeketens ontstaan: Grootverbruik & Netten, Kleinverbruik en Onderhoud & Storingen. De waardeketen Kleinverbruik (KV) gaat over aanleggen, verplaatsen, vervangen, verwijderen of afsluiten van ‘kleinverbruik’ aansluitingen, zoals je die aantreft bij particulieren.

De waardeketen Kleinverbruik bestaat uit 10 teams, elk bestaande uit 6 tot 10 collega’s.

 

Het team waarmee je indirect gaat werken maakt samen met nog 5 andere teams deel uit van de deelketen beheren aansluitingen. In het team zitten SAP C4 en Mendix ontwikkelaars, tester, business analist/ informatie analisten.

Profielschets

Je hebt ruime ervaring als testspecialist in een Agile, scrum of SAFe team. Je hebt ruime kennis van de marktfacilitering processen en de energie branche. Je bent een allround testspecialist die op basis van risk requirements based testen een testplan uitwerkt, testen gaat coördineren, testanalyses op basis van testtechnieken en dekking gaat uitwerken, systeemtesten handmatig gaat uitvoeren en automatiseren.

 

Het DevOps team werkt multidisciplinair en is als team verantwoordelijk voor ontwikkelen, configureren, testen als beheren. De afgelopen periode is er in toenemende mate aandacht voor T-shaping binnen het team, waardoor een robuust geheel ontstaat.

 

De implementatie betreft een early adaption product. Het product is nog steeds in ontwikkeling bij SAP. De eerste gebruikers hebben het systeem in mei in gebruik genomen. In het vervolg zal een 2-tal anders projecten ook onder jouw coördinatie staan.

 

Welke projecten spelen er nu die interessant zijn voor de doelgroep?

Complete herbouw/nieuwbouw van processen rondom het aansluitregister

Belangrijkste taken en verantwoordelijkheden

Een test-coördinator speelt een cruciale rol bij het plannen, coördineren en uitvoeren van testactiviteiten voor verschillende projecten. De werkzaamheden omvatten verschillende fasen, te beginnen met de planning en voorbereiding. De test-coördinator ontwikkelt en onderhoudt een teststrategie en testplan voor elk project, waarbij hij samenwerkt met stakeholders om testdoelen en -vereisten vast te stellen. Hij definieert de testomvang, aanpak, middelen en tijdschema's en bepaalt de benodigde middelen voor testactiviteiten, inclusief personeel, tools en omgeving.

In de fase van coördinatie en communicatie fungeert de test-coördinator als het centrale contactpunt voor testgerelateerde zaken tussen ontwikkelaars, testers en andere projectteams. Hij organiseert en leidt regelmatige statusvergaderingen om de testvoortgang te bespreken en problemen op te lossen, terwijl hij de teststatus, risico's en issues rapporteert aan projectmanagers en andere stakeholders.

Tijdens de uitvoering van de testen begeleidt en ondersteunt de test-coördinator het testontwerp, inclusief het opstellen van testcases en scenario's. Hij coördineert de creatie en het beheer van testdata en overziet de uitvoering van de gebruikersacceptatie-testen (GAT).

Overige Informatie:

 • Geen tariefindicatie, graag marktconform aanbieden
 • Bij voldoende kandidaten kan de aanvraag eerder worden gesloten
 • Locatie Den Bosch.
 • 32-40 uur per week
 • Hybride werken
 • Alleen CV's in Word formaat

Over de klant:

De opdrachtgever is 1 van de 6 regionale netbeheerders in Nederland. Haar belangrijkste taak als netbeheerder is het aanleggen en onderhouden van het gas- en elektriciteitsnet in in Noord-, Oost- en Zuid-Nederland. Ook zorgen ze voor het transport van energie.

Eisen:

Need to have:

 • Minimaal 5 jaar ervaring
 • HBO werk-en denkniveau
 • Je hebt Affiniteit en ervaring onderstaande technieken:
  • Low-code,
  • Testersuite,
  • Risk based testing,
  • Testautomatisering.

Nice to have:

Je hebt kennis van de energiebranche in het algemeen en marktfaciliteringsprocessen in het bijzonder. Je hebt certificaten voor Tosca:

 • Tosca Automation Specialist Level 1
 • Tosca Automation Specialist Level 2
 • Tosca Testdesign Specialist Level 1

Competenties:

Belangrijke competenties:

Algemeen: samenwerken (multidisciplinair), communicatieve- en sociale vaardigheden (voor afstemming binnen en buiten het team), een sterke drang om te verbeteren (leergierig, experimenteert), probleemoplossend vermogen (can do mentaliteit).

 • Samenwerken
 • Plannen en organiseren
 • Omgevingsbewustzijn
 • Analyseren
 • Resultaatgericht

Arbeidsvoorwaarden:

Interesse?

Stuur ons dan uiterlijk 16 juli 2024, voor 13.00 uur je recente Cv & motivatie voor deze rol, samen met je beschikbaarheid/geplande vakanties en je all-in uurtarief excl. BTW.

 

Let op

·       Uurtarief is altijd inclusief reis-, verblijfs- en parkeerkosten, exclusief BTW

·       Gerichte motivatie verplicht!

·       Cv max. 7 pagina`s, Nederlands in Word

·       Er wordt gevraagd om een geldige Verklaring Omtrent Gedrag (VOG). De kosten voor de aanvraag van de VOG zijn voor de kandidaat

·       Er is bij niet alle enexis vestigingen parkeergelegenheid. De kandidaat is zelf verantwoordelijk voor het regelen van een parkeerplaats. De kandidaat krijgt dit NIET vergoed vanuit Enexis. Advies: in all-in uurtarief verwerken voordat hij tekent/klaar is met de salarisonderhandelingen. Graag meenemen bij start contract en/of sollicitatiegesprek.