Apeldoorn
6 maand(en)
36 uur per week
1-7-2024
1-8-2024
Reageer nu

Functieomschrijving:

Let op! Dit betreft een Detavast aanvraag. Bij de aanbieding dient een opleidingsplan aangeleverd te worden.

 

Let op! Dit betreft een pro actieve aanvraag, deze sluit wanneer er een geschikte kandidaat is gevonden, wij mogen per 2 weken nieuwe cv’s overdragen.

We zijn op zoek naar een test automation engineer die het leuk vindt om te werken in een scrumteam aan het realiseren van wetgeving in een complex landschap met legacy applicaties op het mainframe. Je zorgt voor een goede en intensieve afstemming met de andere teamleden en staat in nauw contact met de productowner, architect, gebruikers en de andere teams binnen de afdeling. Je zet fysieke en logische testgevallen op en maakt testscenario’s op basis van testgevallen en jobflows. Verder test je applicatietaken aan de hand van ontwerpspecificaties en ben je verantwoordelijk voor het opzetten en uitvoeren van functionele testen. Deze zet je zo veel mogelijk geautomatiseerd op en voer je uit met Robot Framework. Ook maak je testplannen en -rapportages, stel je vrijgaveadviezen op en documenteer je werkwijzen en tussentijdse resultaten. Als senior neem je de leiding en ben je verantwoordelijk voor de uitvoering en verbetering van de teststrategie. Je draagt de werkwijze uit en coacht de junior en medior collega's hierin. Je gaat direct aan de slag in één van onze scrumteams als senior testautomation engineer. In de eerste weken zal iemand je wegwijs maken in de testaanpak en de legacy applicaties die ontwikkeld en onderhouden worden. Daarna pak je vrijsnel leiding in het team. Gedurende het eerste jaar kun je middels een opleidingsplan ontbrekende kennis op het juiste niveau brengen.

We besluiten aan het eind van de periode van een jaar samen of we overgaan tot verambtelijking in vaste dienst bij de Belastingdienst, waarbij we kijken naar onderstaande criteria. Een assessment kan onderdeel uitmaken van de indiensttredingsprocedure. We bieden je bij indiensttreding een marktconform salaris en goede secundaire arbeidsvoorwaarden zoals studiefaciliteiten, ouderschapsverlof en een vergoeding woon-werkverkeer. We stimuleren een goede work-life-balance en gaan flexibel om met tijd- en plaat onafhankelijk werken. 

Achtergrond opdracht

Integratie Business Services (IBS) heeft als missie het voortbrengen en leveren van herkenbare IT-oplossingen voor de business van de Belastingdienst. Hierbij worden generieke en specifieke voorzieningen geïntegreerd tot compleet werkende IT-oplossingen. De afdeling IBS Vennootschapsbelasting en Dividendbelasting (VPB en DIV) zorgt voor architectuur, ontwikkeling, test, integratie, (gebruikers)documentatie en inzet van applicaties binnen de keten Vennootschapsbelasting (VpB) en Dividendbelasting. Wij zijn op zoek naar een ervaren, enthousiaste en proactieve test automation engineer met coachingsvaardigheden die aan de slag wil met de realisatie van nieuwe IT ondersteuning (landschap) voor VPB. Dit zal een combinatie zijn van Java voor het kantoordeel, transactie deel in Cobol, business rule management met behulp van Blaze (van IBM), en besturing m.b.v. BPM (van IBM). Samen met de andere teams zal een geïntegreerde oplossing voor de gebruikers gerealiseerd moeten worden.

Over de klant:

De Belastingdienst valt onder het Ministerie van Financiën. Particulieren, ondernemers: iedereen heeft te maken met de Belastingdienst. Verspreid over kantoren in het hele land, proberen de ruim 30.000 belastingdienstmedewerkers iedereen zo goed mogelijk van dienst te zijn. De Belastingdienst zorgt voor de heffing, de inning en de controle van de rijksbelastingen. Daarnaast verricht de dienst een aantal niet-fiscale taken, zoals het uitbetalen van en de controle op inkomensafhankelijke toeslagen en de premieheffing voor de volksverzekeringen

Eisen:

 • Minimaal HBO Denk en werk niveau
 • Kennis en ervaring met testen op het Mainframe platform 
 • Coaching van junior en medior medewerkers
 • Meedenken over testvisie en teststrategie
 • Kennis van en ervaring met het opzetten, inrichten en onderhouden van testautomatisering . 
 • Goede mondelinge en schriftelijke vaardigheden in het Nederlands
 • Opzetten van fysieke en logisch testgevallen en testscenario’s o.b.v. jobflows en beschikbare testgevallen
 • Ervaring met testen in een complexe omgeving en testen met raakvlakken

Wensen

 • Jij hebt een helicopterview, maar ook aandacht voor details
 • Als een agile-minded professional ben je een echte teamspeler
 • Je wil in elke sprint met het team een goed resultaat neerzetten
 • En je streeft continu naar verbetering
 • Proactief
 • Samenwerkingsgericht
 • Flexibel
 • Analytisch
 • Communicatief vaardig en gericht op kennisdeling
 • Overdracht/-borging
 • We zoeken een ‘T-shaped professional’ waarvan wordt verwacht dat jij ook de andere disciplines binnen het team kan en wil assisteren waar nodig. 
 • Kennis en ervaring met Robot Framework, of bereid zijn dit te leren.
 • Je bent in het bezit van een TMap Next Foundation-certificaat of bent bereid deze te gaan halen.
 • Het opleidingsplan is onderdeel van gunning. 

Arbeidsvoorwaarden:

Interesse?

Stuur ons dan uiterlijk 31 juli 2024, voor 17:00 uur je recente CV + motivatie voor deze rol, samen met je beschikbaarheid/geplande vakanties en je all-in uurtarief excl. BTW.

Let op: De aanvraag betreft een ondersteunde rol en volgt instructies op van leidinggevende. Dit past niet binnen de wet DBA. Hierdoor is het niet mogelijk om ZZP'ers te contracteren.