Zwolle
12 maand(en)
40 uur per week
1-7-2024
18-7-2024
Reageer nu

Functieomschrijving:

Storingsmonteur Gas

Van het saneren van bestaande gasleidingen tot het oplossen van een acuut gaslek in een flatgebouw. Bij Enexis krijg je de mogelijkheid om aan het totale gasnet te werken op afwisselende projecten.

Functieomschrijving

Als Gasmonteur Storingswachtdienst (SWD) is geen dag hetzelfde. Je gaat direct vanuit huis naar je eerste werklocatie, van te voren heb je van de uitvoerder of planner te horen gekregen wat er op de planning staat. De ene keer is dat het vervangen van een bestaande gasleiding of het verzorgen van periodiek onderhoud aan onze technische installaties. Je stapt in je bus en klaart de klus. Je komt op veel verschillende plekken in jouw regio, dat maakt het lekker divers.

Dit zijn jouw verantwoordelijkheden:

 • Je voert onderhoudswerkzaamheden uit.
 • Je lost storingen op samen met je collega’s. Je zult (op termijn) ook gaan deelnemen aan de storingswachtdiensten.
 • Op een veilige en verantwoordelijke wijze te werk gaan.

Onze monteurs werken aan gasinstallaties met een druk die varieert van 30 mBar tot wel 8 Bar. Een lekkage aan onze systemen kan dus zorgen voor gevaarlijke situaties. Jij laat geen ruimte voor onveiligheid. ‘We werken veilig of we werken niet’ is jouw motto. Ook zoek je graag naar (technische) oplossingen en kun je collega’s en klanten in heldere taal informeren. En natuurlijk woon je in de regio Midden Brabant vanwege de storingsdiensten.

Jouw collega’s van de afdeling realisatie. Hier vorm jij straks een team met verschillende type monteurs, uitvoerders, technici en specialisten. De sfeer is goed: iedereen staat klaar om elkaar te helpen en je krijgt de ruimte om het vak te leren. Je staat er nooit alleen voor. Samen zorgen we er voor dat de klus geklaard wordt en iedereen weer veilig thuis komt.

 • Een screening is onderdeel van de procedure. Deze bestaat uit het controleren van diploma’s, het maken van een assessment en het opvragen van een verklaring omtrent gedrag (VOG).
 • Heb je een pacemaker? Je werkt met bedrijfsmiddelen die elektromagnetische velden veroorzaken. Deze kunnen de werking van een pacemaker beïnvloeden. Lees meer over werken met een pacemaker.

Over de klant:

De opdrachtgever is 1 van de 6 regionale netbeheerders in Nederland. Haar belangrijkste taak als netbeheerder is het aanleggen en onderhouden van het gas- en elektriciteitsnet in in Noord-, Oost- en Zuid-Nederland. Ook zorgen ze voor het transport van energie.

Eisen:

 • Een diploma Eerste Monteur Gas/Water/Warmte op Mbo niveau-3 of hoger.
 • Minimaal een VP LD-netten aanwijzing van de VIAG.
 • Een goede beheersing van de Nederlandse taal.
 • Een rijbewijs B.

Arbeidsvoorwaarden:

Interesse?

Stuur ons dan uiterlijk 17 juli 2024, voor 09:00 uur je recente Cv & motivatie voor deze rol, samen met je beschikbaarheid/geplande vakanties en je all-in uurtarief excl. BTW.

Let op

 • Uurtarief is altijd inclusief reis-, verblijfs- en parkeerkosten, exclusief BTW
 • Gerichte motivatie verplicht!
 • Cv max. 7 pagina`s, Nederlands in Word
 • Er wordt gevraagd om een geldige Verklaring Omtrent Gedrag (VOG). De kosten voor de aanvraag van de VOG zijn voor de kandidaat
 • Er is bij niet alle enexis vestigingen parkeergelegenheid. De kandidaat is zelf verantwoordelijk voor het regelen van een parkeerplaats. De kandidaat krijgt dit NIET vergoed vanuit Enexis. Advies: in all-in uurtarief verwerken voordat hij tekent/klaar is met de salarisonderhandelingen. Graag meenemen bij start contract en/of sollicitatiegesprek.