den haag
12 maand(en)
36 uur per week
22-7-2024
17-7-2024
Reageer nu

Functieomschrijving:

Binnen het RVB is een programma IAM (Identity & Access Management) momenteel bezig met de vernieuwing van de IAM-voorziening van de organisatie. Doel hiervan is om het RVB te voorzien van een toekomstgerichte IAM-voorziening waarmee efficiënter afhandeling van in- door en uitstroom processen en veiliger toegang tot systemen worden bewerkstelligd. En, dat ook aan de compliancy eisen (o.a. functiescheiding, BIO, AVG etc.) wordt voldaan. Het programma staat op het punt de testfase te gaan starten. De eerste release van de IAM-voorziening is in 2024 voorzien. De werkzaamheden richten zich vanaf nu op de uitvoering van testwerkzaamheden, het afmaken van de implementatie die deels al uitgevoerd is en livegang van de IAM-voorziening. Het invoeren van de IAM-voorziening heeft organisatie breed een grote impact, zowel in de i-functie (ICT) als de business binnen de directies. Medewerkers en leidinggevenden gaan anders werken in de in- door en uitstroom keten met een nieuwe werkwijze; taken en verantwoordelijkheden van organisatieonderdelen (stakeholders) in de IAM keten worden her gedefinieerd en ingericht; en RVB-systemen worden aangesloten op de IAM-voorziening. Verder moeten bestaande werkwijze en tools worden uitgefaseerd. Dit vereist ondersteuning in de aansturing binnen het programma op het gebied van stakeholdermanagement het faciliteren van de samenwerking en het veranderproces. Hiervoor wordt een overall Programmamanager gezocht met de taak en verantwoordelijkheid om organisatie breed stakeholdermanagement te begeleiden vanuit de overall procesmatige coördinatie van Programma IAM. In deze rol zal hij/zij samenwerken met de lijnorganisatie binnen het RVB en de leverancier die bezig is met de implementatie van de IAM-voorziening. Hij /zij werkt vanuit het overkoepelende RVB-belang, heeft daarin een verbindende rol en kan waar nodig partijen aansturen. Er is een stuurgroep. De overall programmamanager wordt een adviserend lid van de stuurgroep.

Achtergrond opdracht

Het RVB is een project gestart om de IAM-voorziening van de organisatie te vernieuwen. Doel hiervan is om het RVB te voorzien van een toekomstgerichte IAM-voorziening die voldoet aan de compliantie eisen m.b.t de AVG en informatiebeveiliging. Voor uitvoering van het IAM-project is behoefte aan versterking van het bestaande projectteam met een Sr. Programmamanager IAM. 

Over de klant:

Het Rijksvastgoedbedrijf beheert de gebouwen en gronden van de Rijksoverheid en Defensie. De dienst valt onder het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties en is verantwoordelijk voor het beheer en de instandhouding van de grootste en meest diverse vastgoedportefeuille van Nederland, inclusief Caribisch Nederland.

Eisen:

  • WO denk- en werkniveau, aantoonbaar d.m.v. een afgeronde WO-opleiding op het gebied van bedrijfskunde, bestuurskunde of bedrijfsinformatica
  • Minimaal 10 jaar ervaring binnen bestuurlijke omgevingen binnen de Rijksoverheid, waarbij conflicterende belangen spelen. (Dit dient middels concrete voorbeelden duidelijk te blijken uit de aanbieding) 
  • Ervaring met verandermanagement van organisatorische veranderingen in relatie tot digitalisering 

Wensen:

  • Kennis en ervaring met stakeholdermanagement en procesbegeleiding in vernieuwingstrajecten 
  • Ervaring en/of affiniteit met de organisatie van de opdrachtgever.

Competenties:

  • Sterke analytische vaardigheden
  • Resultaatgericht en kan hoofd van bijzaken onderscheiden
  • Kan goed omgaan met weerstand en beschikt over verbindend leiderschap
  • Kan goed samenwerken en transparant handelen

Arbeidsvoorwaarden:

Interesse?

Stuur ons dan uiterlijk 11 juli 2024, voor 17:00 uur je recente CV + motivatie voor deze rol, samen met je beschikbaarheid/geplande vakanties en je all-in uurtarief excl. BTW.