Apeldoorn
6 maand(en)
36 uur per week
1-7-2024
2-8-2024
Reageer nu

Functieomschrijving:

Let op: Dit betreft een DetaVast constructie. Bij de aanbieding dient een opleidingsplan aangeleverd te worden.

Let op: Dit betreft een Pro-actieve aanvraag. Deze sluit wanneer er een geschikte kandidaat is gevonden, wij mogen 2 wekelijks CV's bij onze klant indienen.

Jij bent onderdeel van Integratie Business Services (IBS). Hier werk je met jouw collega’s aan het ontwikkelen en leveren van herkenbare IT-oplossingen voor de business van de Belastingdienst. Dat doe je in het bijzonder voor de afdeling IBS Vennootschaps- & Dividendbelasting (IBSVPB&DIV). Voor de modernisering van het applicatielandschap ontwikkel je verschillende nieuwefunctionaliteiten. Vaak doe je dat in Java. Daarnaast maak je ook steeds meer gebruik van container technologie en de DevOps-werkwijze. 

Je wordt opgenomen in één van onze scrum teams. Deze teams zijn, in een versnellend tempo, de stap aan het maken naar DevOps en het containerhostingplatform. Je ontwikkelt en beheert verschillende (micro)services en fullstack applicaties binnen je team. De backend wordt ontwikkeld met Quarkus of Java EE en voor de front-end werkt men met Belastingdienst BOLD en Angular. Als senior neem je de leiding en ben je verantwoordelijk voor het hele voortbrengingsproces van de software (van inceptie tot design en beheer). Je maakt dit proces mogelijk en coacht de junior en medior collega's hierin. Daarvoor werk je nauw samen met verschillende stakeholders, zoals de business, product owners, productmanager, architecten en andere ontwikkelteams. 

Je gaat direct aan de slag in één van onze scrumteams als senior full-stack java developer. In de eerste weken zal iemand je wegwijs maken in de (micro)services en/of fullstack applicaties die ontwikkeld worden. Daarna pak je vrijsnel leiding in het team. Gedurende het eerste jaar kun je middels een opleidingsplan ontbrenkende kennis op het juiste niveau brengen.

We besluiten aan het eind van de periode van een jaar samen of we overgaan tot verambtelijking in vaste dienst bij de Belastingdienst, waarbij we kijken naar onderstaande criteria. Een assessment kan onderdeel uitmaken van de indiensttredingsprocedure. We bieden je bij indiensttreding een marktconform salaris en goede secundaire arbeidsvoorwaarden zoals studiefaciliteiten, ouderschapsverlof en een vergoeding woon-werkverkeer. We stimuleren een goede work-life-balance en gaan flexibel om met tijd- en plaatsonafhankelijk werken.

Achtergrond opdracht

Integratie Business Services (IBS) heeft als missie het voortbrengen en leveren van herkenbare IT-oplossingen voor de business van de Belastingdienst. Hierbij worden generieke en specifieke voorzieningen geïntegreerd tot compleet werkende IT-oplossingen. De afdeling IBS Vennootschapsbelasting en Dividendbelasting (VPB en DIV) zorgt voor architectuur, ontwikkeling, bouw, test, integratie, (gebruikers)documentatie en inzet van applicaties binnen de keten Vennootschapsbelasting (VpB) en Dividendbelasting. Wij zijn op zoek naar een ervaren, enthousiaste fullstack developer met coachings vaardigheden die aan de slag met wetgeving in een scrumteam dat voorspelbaar, kwalitatief goede IT oplossingenmoet opleveren voor de VPB. Samen met de andere scrumteams zal een geïntegreerde oplossing voor de gebruikers gerealiseerd moeten worden, zodat wetgeving tijdig kan worden uitgevoerd/ondersteund met IT oplossingen. 

Over de klant:

De Belastingdienst valt onder het Ministerie van Financiën. Particulieren, ondernemers: iedereen heeft te maken met de Belastingdienst. Verspreid over kantoren in het hele land, proberen de ruim 30.000 belastingdienstmedewerkers iedereen zo goed mogelijk van dienst te zijn. De Belastingdienst zorgt voor de heffing, de inning en de controle van de rijksbelastingen. Daarnaast verricht de dienst een aantal niet-fiscale taken, zoals het uitbetalen van en de controle op inkomensafhankelijke toeslagen en de premieheffing voor de volksverzekeringen

Eisen:

 • Java, JEE , angular, DevOps, CI/CD pipelines, Container technology, Typescript
 • Certificaat: SCJP/OCPJP
 • Goede mondelinge en schriftelijke vaardigheden in het Nederlands
 • Test automatisering
 • HBO Denk en werk niveau
 • Ontwikkelen Java fullstack t-shaped, minimaal 5 jaar
 • Coaching van junior en medior medewerkers
 • Meedenken over software architectuur

Wensen

 • Je hebt ervaring met de laatste Java 21 en Angular 17, of een versie dicht in de buurt. 
 • Je beheerst diverse technologieën en frameworks, zoals Quarkus, Jenkins, Tekton, Git, PlayWright, Openshift (Kubernetes).
 • Ceritificaat: OpenShift (DO188)
 • Indien bepaalde technologieën en frameworks niet/beperkt aanwezig zijn, dan kunnen deze middels een opleidingsplan op het juiste niveau worden gebracht. Hetzelfde is van toepassing voor het Openshift certificaat (.
 • Het opleidingsplan is onderdeel van gunning.

Arbeidsvoorwaarden:

Interesse?

Stuur ons dan uiterlijk 1 augustus 2024, voor 17:00 uur je recente CV + motivatie voor deze rol, samen met je beschikbaarheid/geplande vakanties en je all-in uurtarief excl. BTW.

Let op: De aanvraag betreft een ondersteunde rol en volgt instructies op van leidinggevende. Dit past niet binnen de wet DBA. Hierdoor is het niet mogelijk om ZZP'ers te contracteren.