Apeldoorn
4 maand(en)
36 uur per week
1-9-2024
17-7-2024
Reageer nu

Functieomschrijving:

In deze rol heb je verschillende verantwoordelijkheden. Zo geef je inhoudelijk leiding aan de procesregisseurs en functioneel beheerders (BRE, OLO), de medewerkers die het overleg met lidstaten en Brussel voeren, Interne controle en kwaliteitsmedewerker, en de medewerkers die de productie- en management informatie samenstellen. 

Jij plant de werkzaamheden, en daarmee de productie, zodat dat de juiste mensen, op het juiste moment op de juiste plek, opgeleid en wel, aanwezig zijn. Zodat de werkzaamheden opgestart en uitgevoerd worden. Hierbij houd je overzicht en rapporteer je aan het afdelings MT over de productiecijfers. Op basis hiervan doe je eventueel voorstellen voor verbetering.

Daarnaast ben je verantwoordelijk om met ketenpartijen en de EU de afstemming te organiseren zodat gewenste aanpassingen worden geprioriteerd en in afstemming met IV worden gerealiseerd. De aanpassingen op IV-voorzieningen worden vrijgegeven en incidenten worden opgelost zodat de continuïteit van het klant tot klant uitvoeringsproces geborgd blijft.

Jij bent verantwoordelijk voor de implementatie van proceswijzigingen binnen de teams van de Tijdelijke organisatie Ecommerce. Het is jouw verantwoordelijkheid dat de procesbeschrijvingen worden gevolgd en opgesteld, Interne controle worden uitgevoerd en bevindingen worden opgevolgd, en in overleg met Bedrijfsvoering de administratieve organisatie actueel blijft. 

Tevens stuur je ook het team service en uitvoering MSID aan. Je werkt hierbij in nauw overleg samen met het afdelingshoofd en andere teamleiders. 

Achtergrond opdracht

Door de nieuwe EU-richtlijn btw e-commerce zijn de btw-regels aanpast voor internetverkopen van goederen en diensten over de grenzen heen. Een nieuwe richtlijn was nodig. Onder meer vanwege de zeer sterke groei van de elektronische handel. Door het inperken van drempels en vrijstelling zijn ondernemers, met toepassing van het bestemmingslandbeginsel, sneller btw verschuldigd over die verkopen in de lidstaat van de consument. Op EU-niveau is een extra opbrengst voorzien van € 5-7 miljard. Binnen MKB is een tijdelijke organisatie (TOE) ingericht om het uitvoeringsproces met name handmatig (noodspoor) en deels ook met IV ondersteuning, uit te voeren. Het idee was om per juni de structurele voorziening (hoofdspoor) te realiseren en te implementeren binnen de TOE. Dit is voor nu op de langer baan geschoven. Voordat de migratie en implementatie kan worden opgestart, moet de structurele voorziening uitvoerig zijn getest door de uitvoering en dienen de teams in staat te zijn om deze voorzieiningen in beheer te nemen. 

Over de klant:

Belastingdienst Helaas kunnen wij geen ZZP-ers aanbieden bij de belastingdienst. Eventueel geïnteresseerde ZZP'ers kunnen zich op detacheringsbasis (= in loondienst) laten aanbieden door Circle8. Voor vragen over deze procedure kunt u contact opnemen met Circle8

Eisen:

 • SPO 2, SPM 2, Prince 2 
 • Min. WO werk- en denk niveau met minimaal 5 jaar ervaring met ontwerp, inrichting, invoering en doorontwikkeling van organisaties op het gebied van processen waar de klant en medewerker centraal staat en het uitvoeringsproces in toenemende mate wordt geautomatiseerd.
 • Minimaal 3 jaar ervaring als Project- / Programmamanager
 • Minimaal 2 jaar ervaring met inhoudelijk leiding geven
 • Minimaal 2 jaar ervaring binnen uitvoeringsorganisaties

Wensen:

 • In deze rol ben je ook HR Verantwoordelijk. Een achtergrond in HR is daarmee wenselijk. Daarbij is ervaring bij een overheidsinstantie een pre.

Competenties:

 • Je beschikt over aantoonbaar WO werk – en denkniveau.
 • Je bent bij voorkeur in het bezit van een WO-master diploma, bij voorkeur bedrijfs of bestuurskunde of informatievoorziening
 • Je bent aantoonbaar succesvol in het opzetten en inrichten van een team in een veranderende organisatie.
 • Je kunt werkzaamheden coördineren en je bent daarin aantoonbaar succesvol.
 • Je hebt ervaring in het managen van functioneel beheer (aansturing geautomatiseerd proces).
 • Je hebt ervaring in productiesturing in de zakelijke dienstverlening.
 • Je bent bekend met de begrippen productieregie (WFM) en kwaliteitsregie.
 • Je hebt bij voorkeur kennis van de primaire processen van de Belastingdienst

Arbeidsvoorwaarden:

Interesse?

Stuur ons dan uiterlijk 16 juli 2024, voor 17:00 uur je recente CV + motivatie voor deze rol, samen met je beschikbaarheid/geplande vakanties en je all-in uurtarief excl. BTW.

Let op: De aanvraag betreft een ondersteunde rol en volgt instructies op van leidinggevende. Dit past niet binnen de wet DBA. Hierdoor is het niet mogelijk om ZZP'ers te contracteren. Eventueel geïnteresseerde ZZP'ers kunnen zich op detacheringsbasis (= in loondienst) laten aanbieden door Circle8. Voor vragen over deze procedure kunt u contact opnemen met Trees van Schaik