Den Haag
3 maand(en)
28 uur per week
1-9-2024
18-7-2024
Reageer nu

Functieomschrijving:

Corporate Communicatieadviseur

Ben jij een ervaren communicatieprofessional die snel kan schakelen tussen verschillende onderwerpen? Kun jij de visie van de organisatie effectief vertalen in sterke content? Ben jij een verbinder en heb je een talent voor organiseren en structureren? Kom dan ons team versterken en maak voor de corporate communicatiekanalen van Nuffic het verschil!

Wat ga je doen?

Als corporate communicatieadviseur draag je zorg voor de corporate communicatie van Nuffic. In deze rol focus je daarbij op de externe communicatie. Je wordt onderdeel van team Staf, het team dat de directeur-bestuurder en het management van Nuffic faciliteert in het realiseren van onze strategische doelen, het optimaliseren van samenwerking, innovatie en kwaliteitsmanagement in de organisatie en het realiseren van corporate communicatie en strategisch relatiebeheer. Een dynamisch team dat volop ontwikkelt!

 • Je werkt vanuit Nuffic’s strategie en visie, adviseert het management en de organisatie, en draagt bij aan strategische communicatieprojecten en communicatiemiddelen. Samen met andere communicatieprofessionals in de Staf en in de drie organisatiepijlers Nederland, Europa en Global, draag je bij aan de positionering en profilering van Nuffic.Je organiseert als “regisseur” van ons strategisch content-overleg de corporate communicatie van Nuffic in samenwerking met de specialisten uit de pijlers en Staf. Communicatie loopt met name via de website, nieuwsbrief en social media.
 • Je bent verantwoordelijk voor ontwerp, creatie, publicatie en verspreiding van corporate content, vanuit een heldere visie over het bereiken van diverse doelgroepen. Hierover onderhoud je contacten met onze leveranciers.
 • Je zorgt ervoor dat de gekozen communicatiemethoden aansluiten bij de Nuffic strategie en bijdragen aan het behalen van de Nuffic doelstellingen.
 • Je ontwikkelt de sociale media-kanalen van Nuffic verder door en ontwikkelt relevante content voor deze platforms.
 • Je beheert externe relaties met onze leveranciers op het gebied van corporate communicatie, zoals fotografie, video en social media monitoring.
 • Je evalueert continu het corporate communicatieaanbod en adviseert op basis daarvan over aanpassingen en vernieuwingen.
 • Je draagt bij aan (de vormgeving van) onze corporate communicatiestrategie en de uitwerking en organisatie daarvan.

Eisen:

 • Je hebt een afgeronde communicatie, marketing, of journalistiekopleiding (hbo/wo), of op een andere manier relevante ervaring opgedaan met het vakgebied communicatie.
 • Je hebt relevante werkervaring op het gebied van corporate communicatie in al zijn vormen en weet hoe je communicatiestromen goed kunt structureren en kanaliseren.
 • Je bent servicegericht en vindt het leuk om contact te leggen en onderhouden met collega’s intern en extern.
 • Kennis van, achtergrond of netwerk in het (hoger) onderwijs of overheid is een pré.
 • Je hebt een helder beeld hoe je verschillende doelgroepen moet benaderen en kunt een concrete bijdrage leveren aan de manieren waarop Nuffic draagvlak kan creëren en behouden voor internationalisering in het onderwijs en de publieke opinie hierover kan verrijken.
 • Je houdt van projectmatig werken en structureren en hebt hier aantoonbaar ervaring mee.
 • Je hebt een goede mondelinge en schriftelijke beheersing van het Nederlands en Engels.

Voor de functie zijn de volgende competenties essentieel: klantgerichtheid, organisatiesensitiviteit, samenwerken, plannen en resultaatgerichtheid.

Arbeidsvoorwaarden:

Interesse?

Stuur ons dan uiterlijk 17 juli 2024, voor 17.00 uur je recente CV + motivatie voor deze rol, samen met je beschikbaarheid/geplande vakanties en je all-in uurtarief excl. BTW.