Leeuwarden
12 maand(en)
24 uur per week
1-5-2024
18-7-2024
Reageer nu

Functieomschrijving:

Wat is er mooier dan een bijdrage te leveren aan wegen waar dagelijks miljoenen mensen gebruik van maken. Ben jij een trotse vakinhoudelijke professional die wendbaar is in een dynamische, omgeving en grijp jij daarnaast ook de mogelijkheden die zich aandienen? In deze gevarieerde functie krijg je veel zelfstandigheid én heb je nauw contact met jouw contractmanager! 

Over de functie

Als contractmedewerker ondersteun je de contractmanager cluster DBFM & Prestatiecontracten met verschillende werkzaamheden op contractueel gebied. Jouw inzet heeft als doel dat de contractmanager zodanig ondersteund en ontzorgd wordt dat het proces goed, vlot en betrouwbaar verloopt en leidt tot een efficiënte administratieve afwikkeling met beperkte inzet van de contractmanager. Als contractmedewerker adviseer en faciliteer je de Contractmanager en voert daarbij de benodigde ondersteunende en administratieve taken uit. Hierdoor verlopen de processen vlot, is de informatie Actueel Betrouwbaar en Compleet, en wordt de rechtmatigheid en doelmatigheid geborgd.

Rijkswaterstaat, Programma’s, Projecten en Onderhoud

Rijkswaterstaat is de uitvoeringsorganisatie van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat. We beheren en ontwikkelen de rijkswegen, -vaarwegen en -wateren en zetten in op een duurzame leefomgeving. Samen met anderen werken we aan een land dat beschermd is tegen overstromingen. Waar voldoende groen is, en voldoende en schoon water. En waar je vlot en veilig van A naar B kunt. Samenwerken aan een veilig, leefbaar en bereikbaar Nederland. Dat is Rijkswaterstaat. 

Jouw afdeling: Programma’s, Projecten en Onderhoud

Programma’s, Projecten en Onderhoud (PPO) is een van de zeven landelijke organisatieonderdelen van Rijkswaterstaat. PPO werkt aan het onderhoud van rijkswegen, vaarwegen, bruggen, waterkeringen en sluizen en de bedieningsinstallaties in heel Nederland. Dit doen we met uitdrukkelijke aandacht voor duurzaamheid, een veilige en gezonde leefomgeving en innovatie. Zo dragen we actief bij aan de waterveiligheid van Nederland, doen we proeven met smart mobility, intelligente transportsystemen en het hergebruiken van grondstoffen uit ons areaal. Samen met marktpartijen werken we innovatieve ideeën uit en passen die toe in onze projecten. Bij PPO werken onder andere inhoudelijke adviseurs en managers op het gebied van techniek, inkoop, contracten, projectbeheersing en projecten. PPO’ers delen hun kennis onderling en werken elke dag aan de verbetering van hun werkwijzen. PPO werkt actief samen met de andere onderdelen van Rijkswaterstaat en de diverse externe partners, zoals gemeenten, provincies, waterschappen en marktpartijen. 

Over de klant:

Rijkswaterstaat is de uitvoeringsorganisatie van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat en bestaat uit zeven landelijke en zeven regionale organisatieonderdelen. Al meer dan 200 jaar werken we dagelijks aan een veilig, leefbaar en bereikbaar Nederland. We beheren en ontwikkelen de rijkswegen, -vaarwegen en -wateren en zetten in op een duurzame leefomgeving. Samen met anderen werken we aan een land dat beschermd is tegen overstromingen. Waar voldoende groen is, en voldoende en schoon water. En waar je vlot en veilig van A naar B kunt. Samenwerken aan een veilig, leefbaar en bereikbaar Nederland. Dat is Rijkswaterstaat.

Eisen:

 • Minimaal drie jaar aantoonbare kennis en ervaring als contractadviseur binnen het werkproces aanleg en onderhoud m.b.t. de GWW-sector. 
 • Minimaal 3 jaar kennis en ervaring met gebruikelijke contractvormen (zoals prestatiecontracten of DBFM) in de GWW-sector.
 • Kennis van en minimaal 1 jaar aantoonbare werkervaring met administratieve bedrijfssoftware (zoals MS office ed).
 • Minimaal een afgeronde HBO opleiding in de richting van techniek, bedrijfskunde/civiele techniek of rechten.

Wensen:

 • Heeft kennis van en ervaring met SAP (ERP)
 • Heeft kennis van en minimaal 1 jaar aantoonbare werkervaring met externe partijen.
 • Beschikt over de genoemde competenties en vaardigheden (toetsbaar op basis van cv, motivatiebrief en/of mogelijk gesprek).

Competenties:

 • Je beschikt over een sterk analytisch en conceptueel vermogen; 
 • Je werkt accuraat en hebt een pro-actieve houding, bent flexibel en werkt resultaatgericht;
 • Je beschikt over goede communicatieve vaardigheden; 
 • Je bent enthousiast en hebt een gestructureerde werkwijze, maakt onderscheid tussen hoofd- en bijzaken, bewaakt de voortgang en kunt goed prioriteiten stellen;
 • Je beschikt over communicatieve vaardigheden, bent sociaalvaardig, gemotiveerd en stimulerend en weet dit op anderen over te brengen;
 • Je kunt je verplaatsen in de wensen en behoeften van anderen, zowel de opdrachtgever als de (interne) klant als de omgeving

Arbeidsvoorwaarden:

Interesse?

Stuur ons dan uiterlijk 17 juli 2024, voor 10:15 uur je recente CV + motivatie voor deze rol, samen met je beschikbaarheid/geplande vakanties en je all-in uurtarief excl. BTW. Graag eisen en wensen kort uitwerken en geen persoonlijke gegevens op CV

Max tarief - Range € 80,25 - €88,50 schaal 10

Optie tot verlenging : 3 x maximaal 12 maanden na afloop initiële opdracht