Venlo / Maastricht
12 maand(en)
40 uur per week
1-7-2024
13-7-2024
Reageer nu

Functieomschrijving:

Bedrijfsinformatie

Enexis Netbeheer, onderdeel van Enexis Groep, brengt energie waar mensen licht en warmte nodig hebben. Via een grotendeels onzichtbaar netwerk voorzien we ruim 3 miljoen huishoudens en bedrijven in Nederland van elektriciteit en gas. Met state-of-the-art dienstverlening en -netwerken leveren we veilig, altijd, overal en betaalbaar en zijn we voorbereid op duurzaam en flexibel tweerichtingsverkeer. Met technische en sociale innovaties zorgen we er voor dat terug leveren van zelf opgewekte, duurzame energie mogelijk is. En ook dat er altijd genoeg duurzame energie beschikbaar is. Dat doen we met trots, klantvriendelijk en vanuit het bewustzijn dat we maar één aarde hebben, waar we samen zuinig op moeten zijn.

Stikstof en Enexis

De Porthos-uitspraak van de Raad van State heeft ertoe geleid dat de bouwvrijstelling is komen te vervallen en bouwactiviteiten ook getoetst moeten worden op stikstofimpact. Dit betekent een uitdaging voor Enexis om onze projecten te toetsen op dit aspect en wij zoeken ondersteuning bij het uitvoeren van deze taak.

 

Wat doe je als Stikstof deskundige Ruimte & Recht?

In de rol van stikstofdeskundig sta jij aan de lat voor de stikstofberekeningen. Daarnaast geef je advies aan collega's als hun project dat vereist. Je draagt je verantwoordelijkheid voor het proces van samenwerking met de collega’s die jouw berekeningen en advies in hun project nodig hebben. Je kunt oplossingen aandragen voor mitigatie van het probleem en je bent vraagbaak over de beschikbare bronmaatregelen en bijbehorende effecten en inspanningen voor collega’s en samenwerkende partijen in de uitvoering zoals aannemers. Je bent de schakel en verbinder binnen Enexis tussen de specialisten van Ruimte & Recht en de collega’s met projectverantwoordelijkheid. Jij bent je ervan bewust dat deze materie voor veel Enexis collega’s nieuw is en voor alle betrokken partijen ga jij als aanjager, proactief en met verstand van het onderwerp aan de slag.

Bij de start van de functie wordt je meegenomen in de werkwijze die Enexis hanteert en in de materie rondom de stikstofproblematiek.

 

Over de klant:

De opdrachtgever is 1 van de 6 regionale netbeheerders in Nederland. Haar belangrijkste taak als netbeheerder is het aanleggen en onderhouden van het gas- en elektriciteitsnet in in Noord-, Oost- en Zuid-Nederland. Ook zorgen ze voor het transport van energie.

Eisen:

  • Afgeronde MBO-opleiding met bij voorkeur een cijfermatig inzicht met achtergrond in infrastructuur of bouwkunde
  • Aantoonbare inhoudelijke kennis van het stikstofdossier is een pré
  • Kennis van / ervaring in de sector is een pré
  • Proactief, communicatief, uitvoerend, gedisciplineerd

Arbeidsvoorwaarden:

Interesse?

Stuur ons dan uiterlijk 15 juli 2024, voor 09.00 uur je recente Cv & motivatie voor deze rol, samen met je beschikbaarheid/geplande vakanties en je all-in uurtarief excl. BTW.

 

Let op

·       Uurtarief is altijd inclusief reis-, verblijfs- en parkeerkosten, exclusief BTW

·       Gerichte motivatie verplicht!

·       Cv max. 7 pagina`s, Nederlands in Word

·       Er wordt gevraagd om een geldige Verklaring Omtrent Gedrag (VOG). De kosten voor de aanvraag van de VOG zijn voor de kandidaat

·       Er is bij niet alle enexis vestigingen parkeergelegenheid. De kandidaat is zelf verantwoordelijk voor het regelen van een parkeerplaats. De kandidaat krijgt dit NIET vergoed vanuit Enexis. Advies: in all-in uurtarief verwerken voordat hij tekent/klaar is met de salarisonderhandelingen. Graag meenemen bij start contract en/of sollicitatiegesprek.