Utrecht
12 maand(en)
36 uur per week
2-9-2024
24-8-2024
Reageer nu

Functieomschrijving:

Programma’s, Projecten en Onderhoud (PPO) is een van de 6 landelijke organisatieonderdelen van Rijkswaterstaat.

PPO werkt aan het onderhoud van rijkswegen, vaarwegen, bruggen, waterkeringen en sluizen en de bedieningsinstallaties in heel Nederland. Dit doen we met uitdrukkelijke aandacht voor duurzaamheid, een veilige en gezonde leefomgeving en innovatie.

Zo dragen we actief bij aan de waterveiligheid van Nederland, doen we proeven met smart mobility, intelligente transportsystemen en het hergebruiken van grondstoffen uit ons areaal. Samen met marktpartijen werken we innovatieve ideeën uit en passen die toe in onze projecten.

Bij PPO werken onder andere inhoudelijke adviseurs en managers op het gebied van techniek, inkoop, contracten, projectbeheersing en projecten. PPO’ers delen hun kennis onderling en werken elke dag aan de verbetering van hun werkwijzen. PPO werkt actief samen met de andere onderdelen van Rijkswaterstaat en de diverse externe partners, zoals gemeenten, provincies, waterschappen en marktpartijen.

Omschrijving projectteam 

Projectteam RITS (Realisatie Intelligente Transportsystemen) werkt binnen de B-lijn van PPO aan de realisatie van dynamisch verkeers­managementsystemen (DVM) en Openbare Verlichting. Dit doet RITS landelijk, voor alle zeven regionale diensten, CIV, VWM en andere overheden. Hiervoor gebruikt RITS een raamovereenkomst (ROK) met drie percelen. RITS kent een landelijk IPM-team en drie perceelteams met elk een eigen contractmanager en team van adviseurs, aangevuld met medewerkers op het gebied van projectbeheersing, veiligheid en systeemgerichte contractbeheersing.

Doel van de functie

In opdracht van een contractmanager werk je nauw samen met opdrachtnemer, adviseurs van contract, techniek, omgeving en projectbeheersing om nadere overeenkomsten op te stellen, af te sluiten en uit te voeren. Je aandachtsgebied ligt met name op de contractmanagementprocessen zoals de verbinding tussen risicomanagement en toetsen en het VTW-proces.

Werkzaamheden

 • De adviseur contractmanagement verricht de volgende werkzaamheden:
 • Levert management- en sturingsinformatie aan de contractmanager door het formuleren van alternatieven, oplossingsrichtingen en adviseert op basis van inhoudelijke analyses;
 • begeleidt het VTW-proces en draagt zorg voor een gedegen afwikkeling daarvan;
 • levert input aan risico-overleggen en helpt in de voorbereiding van toetsen om systeemgerichte contractbeheersing te kunnen toepassen;
 • ondersteunt de contractmanager in de contractbeheersing richting de Opdrachtnemer;
 • neemt deel aan voortgangsoverleggen met de Opdrachtnemer;
 • stelt correct prestatieverklaringen op;
 • draagt zorg voor de toetsing en archivering van (aangeleverde) documenten;
 • zoekt de verbinding met contract-, technisch-, projectbeheersing- en omgevingsadviseurs.

Competenties

 • Nauwkeurig en zorgvuldig
 • Zelfstandig
 • Verbindend in relaties
 • Doorzettingsvermogen

Over de klant:

Rijkswaterstaat is de uitvoeringsorganisatie van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat en bestaat uit zeven landelijke en zeven regionale organisatieonderdelen. Al meer dan 200 jaar werken we dagelijks aan een veilig, leefbaar en bereikbaar Nederland. We beheren en ontwikkelen de rijkswegen, -vaarwegen en -wateren en zetten in op een duurzame leefomgeving. Samen met anderen werken we aan een land dat beschermd is tegen overstromingen. Waar voldoende groen is, en voldoende en schoon water. En waar je vlot en veilig van A naar B kunt. Samenwerken aan een veilig, leefbaar en bereikbaar Nederland. Dat is Rijkswaterstaat.

Eisen:

Eisen

 • Je hebt minimaal een afgerond hbo-diploma en/of hbo-werk- en denkniveau.
 • Je hebt aantoonbare kennis en ervaring op het gebied van contractadvies/-management (medior/senior).
 • Je hebt aantoonbare kennis van en ervaring met risicomanagement, kwaliteitsnormering en relevante contractmodellen (E&C, D&C en/of DBFM).
 • Je hebt in een soortgelijke functie aantoonbare ervaring met en kennis van UAV-GC, ISO 9001 en systeemgerichte contractbeheersing (SCB).
 • Je hebt aantoonbare kennis van het afhandelen van wijzigingen.

Wensen:

 • Je hebt bij voorkeur ervaring met het werken in Grip/Relatics.
 • Je hebt bij voorkeur affiniteit met dan wel kennis van en ervaring met DVM-onderhoudsprojecten.
 • Je hebt gevoel voor maatschappelijke en organisatorische verhoudingen.
 • Je bent een teamplayer en in staat verbindingen te leggen.

Arbeidsvoorwaarden:

Interesse?

Stuur ons dan uiterlijk 23 augustus 2024, voor 13.00 uur je recente CV + motivatie voor deze rol, samen met je beschikbaarheid/geplande vakanties en je all-in uurtarief excl. BTW.

Beoordeling is pas na 23 augustus

Tarief bandbreedte € 90,75 / € 99,50 ex BTW - Graag eisen en wensen kort uitwerken als voorblad CV - geen persoonlijke gegevens

Optie tot verlenging opmerkingen Ja, 8 x maximaal 12 maanden na afloop initiële opdracht

Team RITS werkt iedere donderdag op RWS-kantoor Westraven, Griffioenlaan 2 in Utrecht. Op overige dagen is het mogelijk om thuis te werken. RITS werkt landelijk, waardoor het mogelijk is dat de medewerker ook gevraagd kan worden op andere momenten aanwezig te zijn op een andere locatie.

Alleen kandidaten met arbeidsovereenkomst (detachering) kunnen worden aangeboden. Er is geen sprake van een arbeidsovereenkomst met de opdrachtgever. Het betreft tijdelijke werkzaamheden, uit te voeren door extern in te huren personeel.